Nieuwe Shuttle Buggy van De Jong Zuurmond in goed gezelschap in gebruik genomen.

doorVan der Spek

Nieuwe Shuttle Buggy van De Jong Zuurmond in goed gezelschap in gebruik genomen.

Afgelopen nacht heeft de nieuwe Shuttle Buggy SB2500E van De Jong Zuurmond zijn eerste tonnen asfalt verwerkt op de N288 bij Koudekerke.

Deze tonnen zijn door eveneens door Van der Spek geleverde Dynapac SD2500’s verwerkt waarna Dynapac walsen voor de verdere verdichting zorgden.

De Shuttle Buggy is uitgevoerd met diverse opvoerladders. De eerste ladder zorgt dat het asfalt dat uit de vrachtwagen wordt gelost wordt opgevoerd naar de materiaalsilo die midden is de machine is geplaatst. Dit kan maximaal met een capaciteit van 1.000 ton/uur.

Deze materiaalsilo heeft een opslagcapaciteit van 25 ton. In de silo is een grote mengworm geplaats die het asfalt blijft mengen zodat het de juiste temperatuur blijft behouden. Eventueel afgekoeld asfalt wordt weer gemengd met nieuw warm aangevoerd asfalt.

Vanuit de silo wordt het asfalt middels een ladder naar een derde ladder die het vervolgens naar de asfaltmachines brengt. Deze laatste ladder kan zwenken waardoor machines naast elkaar zonder problemen kunnen worden beladen. De maximale capaciteit van de tweede en derde ladder is 600 ton/uur.

Door het toepassen van de Shuttle Buggy kan op grotere werken worden gezorgd dat het verwerkte asfalt overal van gelijke temperatuur is zodat optimaal resultaat geleverd kan worden