Search
Close this search box.

Wederom keuze voor Fuchs door SimmereN in Groningen.

doorVan der Spek

Wederom keuze voor Fuchs door SimmereN in Groningen.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen weer een nieuwe Fuchs MHL350F bij SimmerN schroot in gebruik gesteld. Na vele tevreden draaiuren en goed partnerschap tussen SimmereN en Van der Spek wordt een Fuchs MHL350D vervangen door de nieuwe Fuchs MHL350F.

Uiteraard is de machine geleverd in de bekende oranje bedrijfskleur van SimmereN.

Fuchs MHL350F

Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om in Groningen eenvoudig alle op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren waarbij

naast het beladen van de 800 tons schaar ook vrachtwagens, containers en schepen worden geladen en gelost. Om hier optimaal zicht op te hebben is optioneel nog een extra camera geplaatst aan de lepelsteel

Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter. 

Net als alle Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL350F voorzien van een  draaikrans die is voorzien van een dubbele lagering waardoor naast stabiliteit een zeer lange levensduur is gegarandeerd. Deze zelfde zeer degelijke opbouw is in de gehele machine te vinden.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Stage-V Deutz TCD 6.1. L6  6-cilinder turbodieselmotor gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. Middels Ad-Blue en een katalysator wordt uiteraard voldaan aan de laatste emissie-eisen, actief regenereren met het daarbij behorende extra brandstofverbruik en kosten behoren tot het verleden. Tevens drijft de motor een 13Kw generator aan zodat eenvoudig een magneet kan worden aangesloten.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het  vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Om veilig te kunnen werken onder stoffige omstandigheden is de machine voorzien van een overdruk systeem.

Standaard is de Fuchs MHL350F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

LED-verlichting zorgt er voor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk.