Nieuwe Telestack TC421 voor ESD

doorVan der Spek

Nieuwe Telestack TC421 voor ESD

Na de ingebruikname van een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 heeft ESD-SIC B.V. in Farmsum nu ook een nieuwe Telestack Ltd TC421 in gebruik genomen die vanaf onze vestiging in Hardenberg is geleverd. De machine wordt ingezet om uitgezeefde stromen in voorraad te zetten zonder gebruik te maken van een laadschop.

De 12 ton wegende TC421, die wordt geproduceerd door Telestack, de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen, heeft een lengte van 21.000 mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 10.000 mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 1.555 m3 wat 2.500 ton inhoudt bij een soortelijk gewicht van 1.6 ton/m³.

Het complete frame van de 1.000 mm brede transportband is opgebouwd uit een zware constructie, waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen probleemloos te kunnen transporteren.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de breker en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product.

Het gemonteerde rupswerk van 3.000 mm lengte zorgt ervoor dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd ten opzichte van de transportband, zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.