Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Peterson 5710 in gebruik genomen

door-Van der Spek-

Nieuwe Peterson 5710 in gebruik genomen

Afgelopen week is deze nieuwe Peterson, an Astec brand 5710D afgeleverd door onze collega’s van Van Der Spek NV in België. Onze Peterson specialist Arjan Leegstra heeft de ingebruikstelling op locatie gedaan.

De invoerbunker met een lengte van 4.330 mm en een breedte van 1.520 mm is voorzien van een zware invoerketting die het te verkleinen materiaal naar de rotor voert. De ketting bestaat uit vier secties in de breedte van de bunker.

Bij de inloop die een maximale opening heeft van 1520 mm x 1.400 mm is een zware invoerrol met een diameter van 914 mm geplaatst die zorgt dat het materiaal met de juiste kracht en snelheid wordt ingevoerd om de rotor optimaal zijn werk te laten doen.

De rotor zelf heeft een diameter van 1020 mm en is voorzien van 18 beitels die eenvoudig te wisselen zijn bij onderhoudswerkzaamheden. Om de rotor heen zijn vier zeefrooster geplaatst met en oppervlakte vanruim 2,6M² die zorgdragen voor de juiste verkleining voordat het product de verkleiningsunit verlaat op de afvoerband. Peterson kan diverse verschillende soorten beitels leveren die voor iedere toepassing hun voordelen hebben.

Het Peterson “3-fase verkleiningssysteem” zorgt voor een optimale verkleining met de grootst mogelijke capaciteit. Het te verkleinen product wordt met invoerrol zo optimaal mogelijk ingevoerd waar de omhoog draaiende rotor het product de verkleiningsunit in trekt waarbij de eerste verkleinstap plaatst vind. Vervolgens wordt het product tegen het boven in de unit geplaatste wisselbare tegenkam gevoerd waar de volgende verkleining wordt gerealiseerd. De laatste stap is de verkleining op het zeefrooster waar uiteindelijk de definitieve maat wordt gerealiseerd. Er zijn vele verschillende soorten zeefroosters leverbaar zodat voor ieder product de beste keuze gemaakt kan worden.

Uniek is het gepatenteerde veiligheidssysteem van Peterson dat gemonteerd is op hun verkleiners dat zorg draagt als er onbreekbare delen als bijvoorbeeld grote stukken ijzer in de machine komen een zeefrek openklapt om dit deel uit de rotorunit te laten gaan voordat het grote schade zou kunnen veroorzaken. Na het openen sluit dit rooster weer en kan de productie gewoon doorgaan.

Voor de aandrijving zorgt een Caterpillar C27 met .1050 pk welke d.m.v. een PT Tech HPTO koppeling de rotor aandrijf. Via de standaard PLC besturing die alle informatie analyseert van de motor en koppeling wordt zorgdragen dat de rotor optimaal wordt gevoed door de bunkerband en invoerrol zodat de machine zo efficiënt mogelijk de verkleining kan realiseren met zo min mogelijk brandstofverbruik en slijtage. De standaard gemonteerde grote koeling is voorzien van een instelbare omkeervan zodat deze altijd juist kan worden ingesteld om de koelers schoon te houden.

De 1.520 mm brede afvoerband met een afwerphoogte van 5.130mm zorgt voor de afvoer van het verkleinde product, een gemonteerde koprolmagneet haalt de vrijgekomen ijzerdelen uit de materiaalstroom.

Met zijn breedte van 3.000mm is de Peterson 5710D eenvoudig te transporteren zonder speciale vergunningen zodat hij snel verzet kan worden als dit gewenst is. De 600 mm brede rupsplaten zorgen dat hij op locatie eenvoudig verzet kan worden zelfs als de ondergrond niet vlak en verhard is. Het rupswerk is voorzien van twee snelheden zodat naast het precies manoeuvreren ook gekozen kan worden om de machine met hogere snelheid over het terrein te verplaatsen.

#uwproductieonzezorg#serviceensupport