Twee nieuwe Dynapac SD2500CS’s geleverd bij de Jong Zuurmond.

door-Van der Spek-

Twee nieuwe Dynapac SD2500CS’s geleverd bij de Jong Zuurmond.

Van der Spek Vianen heeft twee nieuwe Dynapac SD2500CS machines afgeleverd bij De Jong Zuurmond in Beesd. Deze twee nieuwe Dynapac SD2500CS machines gaan na vele tevreden draaiuren een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Dynapac machines vervangen.

De nieuwe  Dynapac SD2500CS machines zijn uitgevoerd met zeer duurzame- en zuinige Cummins QSB 6.7-C200 Stage-V motoren met een vermogen van 149kW die voldoen aan de nieuwste emissie eisen. De motor is uitgevoerd met Vario Speed die zorgt dat de motor en het hydraulisch vermogen worden afstemt op de uit te voeren werkzaamheden. Met deze nieuwe motor is de SC2500CS zeer stil dat zeer prettig is voor de asfaltploeg en de omgeving waar de machine zijn asfalt verwerkt. Met de investering in deze duurzame Dynapac’s toon De Jong Zuurmond wederom aan te investeren in de nieuwste technieken met de laagste emissie-uitstoten en brandstofverbruik.

Standaard is de SD2500CS uitgevoerd met Pavemanager 2 waarbij tal van programma’s door de gebruikers gekozen kunnen worden om het voor de gebruikers eenvoudiger te maken met verschillende asfaltmengsels te werken. De optie Dyn@link is geïntegreerd in de machine. Hiermee kan de machine op afstand uitgelezen worden en zijn brandstofverbruik, plaatsbepaling en de machineparameters direct inzichtelijk.

Standaard wordt de SD2500 geleverd met een hydraulisch verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist hydraulisch 50 cm buiten de machine uitgeschoven worden, zowel links als rechts. Hierdoor wordt het zicht op het werk geoptimaliseerd en kan goed controle worden gehouden rondom de machine en kan er altijd veilig gewerkt worden. De machine is standaard uitgevoerd met kleurendisplay’s, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

De Jong Zuurmond heeft er voor gekozen om één machine uit te voeren met een V5100TVE afwerkbalk. Deze balk heeft een basisbreedte van 2,55 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 5,10 meter. De maximale werkbreedte van deze balk bedraagt 8,80 meter. De andere machine is voorzien van een V6000VTE afwerkbalk die een basisbreedte van 3,00 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 6,00 meter. De maximale werkbreedte van deze balk bedraagt 9,70 meter

De afwerkbalken zijn tevens ook voorzien van het “Pave Stop Systeem”. Dit systeem zorgt ervoor dat bij het stoppen van de machine de balk op hoogte wordt gehouden waardoor de zogeheten stopplekken tot het verleden behoren en de kwaliteit van het ingebouwde wegdek nog meer omhoog gaat en dit resulteert in een langer levensduur. 

Het stabiele rupswerk is uitgevoerd met schrapers voor de rupsen die als benodigd elektrisch kunnen worden opgeklapt zodat deze niet in de weg zitten bij uit te voeren werkzaamheden als dit gewenst is.

Uiteraard zijn de machine geleverd in de bekende bedrijfskleuren van De Jong Zuurmond. Het spuitwerk is uitgevoerd door Prima Equipment in Hardenberg.