Nieuwe Liebherr 550 EC-H20 Litronic van Van der Spek gemonteerd op prominente plek in Rotterdam

doorVan der Spek

Nieuwe Liebherr 550 EC-H20 Litronic van Van der Spek gemonteerd op prominente plek in Rotterdam

Datum: 13-okt-17

Sprangers Bouwbedrijf uit Breda bouwt in Rotterdam aan appartementencomplex FORUM.
Daarvoor is deze week een grote Liebherr torenkraan geplaatst op een dak aan de Coolsingel. Een gebeurtenis die zelfs voor Rotterdamse begrippen spectaculair is. Het AD wijdde er dan afgelopen weekend ook een artikel aan.

Het betreft een geheel nieuwe Liebherr 550 EC-H20 Litronic uit de huurvloot van Van der Spek die door eigen monteurs is opgebouwd bovenop de voormalige kantoortoren van ABN-AMRO op de hoek van de Lijnbaan en de ‘˜Koopgoot’™.
Dit gebouw wordt getransformeerd tot een wooncomplex met 103 vrije sector huurappartementen.
Deze appartementen zijn verdeeld over tien woonlagen. Door de uitgesproken architectuur van het Rotterdamse architectenbureau OMA met de ronde balkons in de vorm van een bloemblad wordt deze woontoren na voltooiing een blikvanger in de stad.


De Liebherr 550 EC-H20 Litronic met zijn gieklengte van 61,5 meter heeft een maximale hijscapaciteit van 20 ton tot 28,1 meter en hijst op de punt nog 8.300 kg.
De torenkraan is onderdeel van een groot pakket van nieuwe Liebherr torenkranen, waarin door Van der Spek is geinvesteerd voor verdere uitbreiding en verjonging van de huurvloot voor o.a. Nederland, Belgie« en Frankrijk.
Van der Spek geeft met deze investeringen aan volop vertrouwen in de toekomst te hebben en uitdagingen op dat gebied zeker niet uit de weg te gaan.


Begin 2018 wordt op het project nog een tweede torenkraan, een Liebherr 420 EC-H16 Litronic uit de huurvloot van Van der Spek, gemonteerd. Naar verwachting blijven beide torenkranen zo’n anderhalf jaar staan.


 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines