Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek levert nieuwe LIEBHERR 81K.1 aan Hoogwerkservice

door-Van der Spek-

Van der Spek levert nieuwe LIEBHERR 81K.1 aan Hoogwerkservice

Op de 2-jaarlijkse bouwbeurs Matexpo, die onlangs in het Belgische Kortrijk werd gehouden, kregen de heren Luuk van der Hoek en Herbertus Kroon officieel hun nieuwe Liebherr 81K.1 overhandigd.

Onder een stralend zonnetje werd door Peter van Gilst de verkoop van de Liebherr snelmontagekraan beklonken met een schaalmodel van de 81K.1 die door Hoogwerkservice uit Schelluinen aangeschaft werd.

De kraan zelf is al volop in inzet op een project aan de Hammarskjöldlaan in Rijswijk.

Hoogwerkservice begon toen de huidige eigenaar, Luuk van der Hoek, ruim 25 jaar geleden het bedrijf overnam van zijn oom. Het verhuurmaterieel bestond in die tijd uit ladders, trappen, steigers en enkele hoogwerkers. In de loop van de tijd kwamen er bouwliften en hefsteigers bij. 

Enkele jaren later werden minihijskranen aan het programma toegevoegd. Het verhuurde materieel wordt door eigen transport naar de klanten gebracht en bij aflevering vindt een uitgebreide instructie plaats.

Vijf jaar geleden is het bedrijf verhuisd naar een nieuw pand op een nieuwe locatie in Schelluinen. Met de toevoeging van de Liebherr 81K.1 wordt het programma en het specialisme van Hoogwerkservice steeds verder uitgebreid.

De Liebherr 81K.1 heeft een maximale capaciteit van 6.000 kg en hijst bij een gieklengte van 48 meter nog 1.100 kg op de punt. De maximale haakhoogte van de kraan bedraagt 40,4 m.

De kraan is uitgerust met Micromove, 2-draads inschering en Speed2Lift, hetgeen de kraan uitermate geschikt maakt om heel precies lasten te hijsen en te plaatsen. Verder is de kraan uitgerust met radiografische afstandsbediening en last-slingerdemping.

Van der Spek Vianen wenst Hoogwerkservice veel plezier en succes met de nieuw aangeschafte Liebherr torenkraan.

Op de foto bij de kraan v.l.n.r.: Luuk van der Hoek (directeur/eigenaar Hoogwerkservice), Herbertus Kroon (verkoop Hoogwerkservice), Peter van Gilst (verkoop/verhuur Van der Spek)