Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Dynapac F5CS voor Meijerink Wegenbouw

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac F5CS voor Meijerink Wegenbouw

Datum: 2-mei-11

Van der Spek Vianen leverde onlangs een nieuwe Dynapac F5CS asfaltafwerkmachine aan Meijerink in Bilthoven. Vanaf vorig jaar zijn een aantal punten aan de F5CS verbeterd. De machine is stabieler geworden door het chassis op diverse punten door te ontwikkelen en de geluidsproductie van de machine is sterk afgenomen.

Bij de ontwikkeling van de Dynapac F5CS is nauwlettend gekeken naar het bediencomfort en de prestaties van de machine. Zo is de machine uitgevoerd met een bedieningsconcept, waarbij bedieningsvriendelijkheid en snelheid voorop staan. Het dashboard van de machine is uitermate overzichtelijk.

De Dynapac F5CS is uitgevoerd met een elektrisch verwarmde afwerkbalk. De F5CS is ondanks de geringe afmetingen in staat grote prestaties te leveren. De balk van de machine heeft een basisbreedte van 1,2 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 2,4 meter.

De machine kan geleverd worden met verbredingstukken waarmee de totale breedte op 3,10 meter komt. Indien er smaller moet worden gedraaid dan 1,2 meter, kan de balk voorzien worden van versmallingssloffen. Met deze delen kan de werkbreedte tot 50 cm gereduceerd worden.

De F5CS is uitgevoerd met een krachtige Deutz watergekoelde dieselmotor. Omdat de machine compact is uitgevoerd, kan men op kleine paden – bijvoorbeeld in een park – uitstekend en eenvoudig manouvreren. Het zicht voor de machinist rondom de machine is uitstekend. De machine wordt standaard geleverd met biologisch afbreekbare hydraulische olie. 

Meijerink Wegenbouw is al meer dan een halve eeuw actief en is volledig allround. Vanaf het eerste grondverzet, het leggen van rioleringen, bestraten en asfalteren, men beschikt over eigen materieel en ervaren vakmensen.

Daarbij werkt Meijerink voor regionale- en rijksoverheden, maar ook voor instellingen, bedrijven, particulieren en collega’s die een beroep doen op de specialistische kennis en vaardigheden en/of machinepark. Naast allround is men ook in hoge mate flexibel. Een compleet project wordt even makkelijk geaccepteerd als een deelopdracht. Per slot van rekening zijn de medewerkers van Meijerink doeners met de mentaliteit van dienstverleners. Meedenkend, meewerkend tot op het moment dat grote of kleine projecten tot een goed einde zijn gebracht.

Of men nu bezig is met van het asfalteren van grote stukken snelweg of het leggen van een mooi stukje sierbestrating voor een particuliere opdrachtgever. Iedereen kan van Meijerink een gelijke inzet en kennis van zaken verwachten.

Van der Spek en Meijerink zijn zeker geen onbekenden van elkaar. Onlangs leverde Van der Spek Vianen de tweede Dynapac SD115C af aan Meijerink Wegenbouw. De eerste Dynapac SD115C werd begin 2010 geleverd. Door de zeer positieve en goed ervaringen met de nieuwe SD-serie werd besloten om begin 2011 wederom in een nieuwe SD115C te investeren.

Van der Spek, Bouwmachines