Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R380LC-9 geleverd bij Leenaerts Born

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R380LC-9 geleverd bij Leenaerts Born

Datum: 27-apr-11

Onlangs is bij Leenaerts in Born een nieuwe Hyundai R380LC-9 rupsgraafmachine geleverd via Van der Spek’s dealer Evax uit Duizel. De nieuwe graafmachine is geheel op wens van Leenaerts klaargemaakt in de werkplaats van Evax.

Leenaerts Born B.V. is al sinds 1974 werkzaam in de GWW sector. In 1974 is het bedrijf in Stein begonnen met één rupskraan. In 1979 vestigde men zich in Born, op het industrieterrein Sluisweg, waar het bedrijf uitgroeide tot een begrip in Limburg op het gebied van grondverzet.

Nog steeds wordt erop gelet dat het machine- en wagenpark voldoen aan de nieuwste eisen en voorzien zijn van de modernste technieken. Mensen bij wie vakbekwaamheid een hoge prioriteit heeft, voelen zich bij Leenaerts thuis. Door de jarenlange ervaring, een groot scala aan materieel en vakbekwaam personeel is het bedrijf zeer goed in staat om volledige projecten aan te nemen. Men is VCA**, ISO 9001:2000 en BRL 7000 gecertificeerd en Leenaerts is een SBW-erkend leerbedrijf.

De in bedrijfskleur gespoten R380LC-9 heeft aangepaste posities voor de hefcilinders in de hoofdgiek. Er is geen zogeheten “dom” onder de giek geplaatst, maar de standaardophanging voor de hefcilinders is naar beneden verplaatst om een zo hoog mogelijk positie van de hoofdgiek te krijgen. Door deze aanpassing is de machine breder inzetbaar, aldus Leenaerts.

Om extra stabiel te kunnen werken in bepaalde inzetgebieden, is de machine voorzien van een eenvoudig te plaatsen en verwijderen extra contragewicht. Naast deze aanpassingen zijn o.a. ook de rupsen voorzien van afgeschuinde kanten, zodat deze minder schade zullen veroorzaken op harde (vloeistofdichte) ondergronden.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken, zoals kantelbak, sloophamer, sloopsorteergrijper en grijperbakken eenvoudig te kunnen bedienen, is de R380-9 voorzien van vele hydraulische functies welke eenvoudig instelbaar zijn, waardoor er snel en eenvoudig gewisseld kan worden van uitrustingsstuk.

Voor de aandrijving van de R380-9 is een 8,9 liters Cummins motor verantwoordelijk met 296 pk. Deze motor voldoet uiteraard aan de nieuwste emissie-eisen en zorgt met de vernieuwde hydrauliek voor een gunstig brandstofverbruik.

Net als alle nieuwe serie-9 machines is ook deze R380-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem, dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren ect. Deze service is gratis en kan door Leenaerts zelf worden uitgelezen.

Om veilig te kunnen werken is de machine standaard uitgevoerd met werklampen op cabine en giek. Tevens is de Hyundai standaard voorzien van een achteruitkijkcamera, waardoor de machinist altijd kan zien wat er achter hem gebeurt en onveilige situaties voorkomen kunnen worden.

Foto : Rutger Tubee, bewerkt door www.bouwmachineweb.nl
 

Van der Spek, Bouwmachines