Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai 140W-9 voor De Vries uit Wekerom

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai 140W-9 voor De Vries uit Wekerom

Datum: 22-apr-11

Van der Spek Vianen heeft bij De Vries uit Wekerom een nieuwe Hyundai 140W-9 geleverd. Na een zeer goed bevallen demo met één van de demomachines van Van der Spek was de keuze voor een nieuwe 140W-9 snel gemaakt.

De Vries is een familiebedrijf dat gerund wordt door de heer Wout de Vries samen met zijn zonen Henk en Jan. De Vries is gespecialiseerd in sloop- en grondwerken. Het machine- en wagenpark bestaan uit een tweetal 4-assige containerauto’s, 2 rupskranen, een kleine shovel en de nieuw geleverde Hyundai.

De krachtbron van deze moderne 14-tons mobiele machine is een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt, in combinatie met een koelfan met visco-koppeling, voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien, waardoor de machine met een nog steeds laag toerental gemakkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt! Dit laatste is voor De Vries ook een belangrijk punt, aangezien men met de machine veel in de omgeving van Wekerom werkt en daarbij niet iedere keer de dieplader wil laten rijden.

Gezien de verschillende uitrustingsstukken die De Vries gebruikt voor de sloop- en grondwerken sprak ook de veelzijdigheid van de machine en de mogelijkheid om zowel de liters als de druk van de extra functies simpel op het dashboard te verstellen De Vries aan.

Evenals alle nieuwe Dash-9 serie is ook de nieuwe machine van De Vries voorzien van 5 jaar garantie en is hij standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.
 

Van der Spek, Bouwmachines