Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe ATC 100 geleverd aan Heijmans door Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

Nieuwe ATC 100 geleverd aan Heijmans door Van der Spek Vianen

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een nieuwe ATC 100 Asfalt Thermo Container aan Heijmans.

ATC is de afkorting voor Asfalt Thermo Container. De geleverde ATC100 heeft een inhoud van 10 ton asfalt en wordt door middel van gasbranders op temperatuur gehouden. Hierdoor kan men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt garanderen.

De nieuw geleverde ATC100 met een inhoud van 10 ton is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden. De nieuwe ATC is opgehaald door een duurzame Scania met elektrische PTO.

Het asfalt wordt door middel van een worm in de container naar buiten getransporteerd waarna met behulp van een glijgoot het asfalt verdeeld kan worden op de te repareren schade aan de weg. Om de worm te laten draaien en de kleppen hydraulisch te openen wordt de ATC100 aandreven door de duurzame elektrische PTO van de vrachtwagen.

De ATC “Hot Box” is leverbaar met een inhoud van 2,5 tot 20 ton. Als optie kan de ATC uitgebreid worden met: een externe worm, met deze worm kan met naast de vrachtauto het asfalt in bijvoorbeeld een sleuf lossen.