Zoek
Sluit dit zoekvak.

9de Fuchs geleverd bij Van Houtum Recycling B.V. in Arnhem.

doorVan der Spek

9de Fuchs geleverd bij Van Houtum Recycling B.V. in Arnhem.

Van der Spek Vianen heeft bij Van Houtum Reycling B.V. in Arnhem weer een nieuwe Fuchs afgeleverd, het is de 9de  Fuchs die Van Houtum Recycling in hun lange bestaan in gebruik neemt. De nieuwe Fuchs 340F vervangt een Fuchs die na vele tevreden draaiuren aan vervanging toe was. Naast de nieuw afgeleverde 340F is er bij van Houtum Recyling B.V. ook een Fuchs 335F in gebruik die in 2018 is geleverd.

Van Houtum Recycling is al sinds 1870 actief in de omgeving in Arnhem. Wat halverwege de negentiende eeuw begon met het inzamelen van hoofdzakelijk  lompen als grondstoffen voor de papierfabrieken van de familie van Houtum in de omgeving van Apeldoorn werd er ook al begonnen met het inzamelen van ijzer,papier. Nu in 2019 staat de 5de generatie aan het roer van Van Houtum Recycling B.V. welke actief is in de recycling van ijzer, non-ferro’s en papier en het vernietigen van archieven.

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 13,7 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 15.2 meter.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL340F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 340F is een Deutz TCD 6/1 6-cilinder motor gemonteerd met 129kW welke gekoppeld is aan de Linde hydraulische pompen. Uiteraard voldoet de motor aan de nieuwste emissie-eisen

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Door de hydraulisch verstelbare cabine met een zichthoogte van 5.300mm is er uitstekend zicht op de uit te voeren werkzaamheden. De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL340F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

Gemonteerde Power-LED verlichting zorgt ervoor dat de machine ook in de vroeg- en late uren optimale verlichting geeft op de uit te voeren werkzaamheden.