Nieuwe Hyundai HX260L geleverd aan H. Overes.

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HX260L geleverd aan H. Overes.

Vanaf onze werkplaatsen in Hardenberg is onlangs een nieuwe Hyundai HX260L geleverd aan H. Overes.

De nieuwe Hyundai HX260L staat in de bekende bedrijfskleuren van Dura Vermeer waarvoor de machine de komende jaren werkzaam zal zijn. Het spuitwerk is uitgevoerd door Prima Equipment.

Hyundai HX260L

Voor de aandrijving is de Hyundai HX260L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 190 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen.  Net als alle Cummins motoren van de  Hyundai HX-serie is ook de HX260L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Hydraulische systeem

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden.

Standaard al zeer compleet

Deze moderne machine is standaard zeer compleet uitgerust. Middels de 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen zoals wij kennen van de smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om de display te bedienen via een Haptic-control knop. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen en een opklapbare treeplank. Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren.

Optioneel is de machines voorzien van treeplanken aan beide zijden van de machine en is hij voorzien van GPS voorbereiding. De demontabele cabinebescherming kan eenvoudig op de machine worden opgeborgen als deze niet is gemonteerd.