Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beelen the waste innovators neemt nieuwe Lindner Urraco 75 in gebruik.

doorVan der Spek

Beelen the waste innovators neemt nieuwe Lindner Urraco 75 in gebruik.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Lindner Urraco 75 verkleiner in bedrijf gesteld bij Beelen the waste innovators.

De nieuwe Lindner Urraco 75 zal door Beelen breed ingezet gaan worden om verschillende productstromen te verkleinen zodat deze beter kunnen worden ingezet voor nog verdere verwerking. Voor deze werkzaamheden zijn in de nieuwe Lindner Urraco de assen optimaal geconfigureerd om de gewenste verkleining van de materiaalstromen te realiseren.

De 1.500mm lange assen met een diameter van 650mm in de verkleiningunit zijn in snelheid regelbaar om de ideale snelheid te kunnen instellen voor ieder product. Het product kan direct op de assen worden geladen of in de hydraulisch klapbare bunker welke eenvoudig via de afstandsbediening is aan te sturen. Als gewenst kunnen de assen in de machine worden gewisseld om andere producten te kunnen verwerken waarbij andere fracties gewenst zijn .

Beelen heeft de keuze gemaakt voor een 18 ton wegende containermobiele machine die eenvoudig te verplaatsen is op locatie middels het hydraulisch klapbare wielstel en een laadschop of naar één van de andere recyclinglocaties van Beelen met een containerhaakvrachtwagen.

Voor de aandrijving is in de Lindner Urraco 75 een duurzame Scania DC09 086A motor geplaatst met 375 pk. Deze 5-cilinder diesel motor met een inhoud van 9.3 liter voldoet aan de nieuwste Tier IV final emissie eisen waarmee Beelen gelijk aantoont te investeren in de nieuwste en duurzaamste technieken die te leveren zijn. Het gemonteerde SCR (Selective Catalytic Reduction) systeem zorgt middels Ad Blue voor de nabehandeling van de uitlaatgassen, in combinatie met EGR ( Exhaust Gas Recirculation ) zorgen ze dat de emissie zo laag mogelijk is en het brandstofverbruik tot een minimum wordt beperkt.

Als bekend zijn de Scania industriemotoren niet alleen zeer sterk en betrouwbaar, ze zijn door hun aansturing ook zeer zuinig gezien het vermogen dat geleverd wordt. De ruim overbemeten koelers zijn standaard voorzien van een omkeerbare fan zodat ook werken in een stoffige omgeving geen probleem is doordat op zelf instelbare momenten de fan van lucht stroomrichting keert en de koelers reinigt. Alle vloeistoffen van de machine zijn voor onderhoud eenvoudig via snelkoppelingen af te laten en te vullen. Achter de Scania staan direct de Bosch-Rexroth pompen geschakeld die op hun beurt weer de Lindner aandrijving op de assen voorzien van hydraulische kracht. Dit systeem wordt geheel aangestuurd door een Canbus systeem met PLC zodat alle informatie van de componenten optimaal kunnen samenwerken.

De besturing van de gehele machine gebeurd via het kleurendisplay waarin alle functies eenvoudig zijn aan te sturen. In de besturing zijn diverse standaardprogramma’s opgenomen waarin de toerentallen en draairichtingen met tijden zijn geprogrammeerd. Uiteraard zijn ook andere programma’s in te stellen zodat voor iedere verkleining de optimale instelling vast liggen.

Het verkleinde product wordt afgevoerd via een 1.200 mm hydraulisch klapbare en in hoogte verstelbare transportband afgevoerd waarbij een maximale afwerphoogte van wel 4.400mm behaald kan worden. Op de transportband is een hydraulisch in hoogte verstelbare magneet te plaatsen om ijzerdelen uit de materiaalstroom te halen, de magneet is dan via de afstandsbediening in hoogte verstelbaar.

Tijdens een zeer uitgebreide ingebruikstelling door de technische dienst van Van der Spek Vianen zijn bij Beelen de medewerkers die met de nieuwe Lindner gaan werken breed geschoold om veilig met de machine te kunnen werken en het dagelijks onderhoud uit te voeren. Daarnaast is natuurlijk diep ingegaan op alle instelmogelijkheden om zo optimaal met de machine te kunnen draaien.

Circulair : Beelen staat voor het sluiten van de materiaalcirkels. Al meer dan 25 jaar werken ze samen met hun opdrachtgevers en partners aan het hoogwaardig hergebruiken van materialen en bouwstoffen die vrijkomen bij projecten en worden aangeleverd op hun locaties in Nederland.

Het ingezamelde afval, wordt door Beelen middels innovatieve sorteer- en scheidingsinstallaties direct verwerkt tot eind- of energieproducten. Het afval wordt verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen, bouwmaterialen, producten en alternatieve brandstoffen.

Op deze wijze verwerkt Beelen afval op een milieubewuste en verantwoorde wijze. Zo dragen ze bij aan een circulaire economie en een groene toekomst voor deze en nieuwe generaties. De nieuwe Lindner Urraco 75 zal hier bij ingezet gaan worden.