Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HX220L met verlengd front geleverd aan Loon- en Grondverzet van Rossum & Zn uit Polsbroek

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HX220L met verlengd front geleverd aan Loon- en Grondverzet van Rossum & Zn uit Polsbroek

Vanaf onze werkplaatsen in Vianen is onlangs een nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan Loon- en Grondverzet van Rossum & Zn uit Polsbroek die na vele jaren en tevreden draaiuren een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai R210-9 gaat vervangen.

De nieuwe Hyundai HX220L is optioneel uitgevoerd met een verlengd front waarbij zowel de giek als lepelsteel zijn verlengd. Tevens is er een dom onder de giek geplaatst zodat de machine een optimaal bereik heeft. Uiteraard is bij de verlenging ook een zwaarder contragewicht geplaatst zodat de machine stabiel zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Hyundai HX220L  : Voor de aandrijving is de Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Hydraulische systeem : De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden. Standaard al zeer compleet De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen.

Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren.