Opnieuw Powerscreen Chieftain 2100X Bivitec voor Fuhler.

doorVan der Spek

Opnieuw Powerscreen Chieftain 2100X Bivitec voor Fuhler.

Van der Spek Vianen B.V. heeft opnieuw een Powerscreen Chieftain 2100X Bivitec geleverd aan Fuhler B.V. uit Emmen. Na vele jaren- en draaiuren tevreden te hebben gedraaid met een eveneens door Van der Spek geleverd Powerscreen Bivitec heeft Fuhler gekozen om de machine te vervangen door een gelijke machine uiteraard uitgevoerd volgens de laatste technische specificaties.

De nieuwe ruim 36 ton wegende zeefmachine is uitgevoerd met dubbeldeks spanwellen zeefbox. Bij dit type zeefbox welke ook wel een “flip-flop” zeefbox wordt genoemd is uitgevoerd met zeer sterk bewegende zeefdek-delen/matjes die er voor zorgen dat ook de lastigst uit te zeven producten kunnen worden gescheiden op de kleinste maten. Uniek aan de Powerscreen Chieftain 2100 Bivitec is dat deze speciale dekken op zowel boven- als onderdek zitten. Het bovendek heeft een lengte van 5.880mm en is 1.530mm breed zodat er een zeer grote oppervlakte is om op uit te zeven. De zeefbox kan eenvoudig hydraulisch worden versteld tussen de 10° en 20° waarmee de verblijfstijd in de zeefbox kan worden geregeld.

Om het product naar de zeefbox te krijgen is de Powerscreen uitgevoerd met een grote zogeheten speciale biomass-bunker van ruim 9M³. In nauw overleg tussen Fuhler/Van der Spek en Powerscreen is deze trechter voor de machine ontwikkeld waarbij door de speciale opstelling van de bunkerwanden het product gemakkelijker uit de bunker lost en niet klem kan lopen.

De fijne fractie wordt middels een 1.200mm brede afvoerband achter de machine afgevoerd, door de hoge afwerphoogte van 4.200mm kan er tot 114M³ onder de band worden opgeslagen voordat deze moet worden verladen. Voor het uitvoeren van onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden kan deze band worden neergeklapt zodat de onderzijde van de zeefbox ook gemakkelijk toegankelijk is.

Voor de afvoer van de midden- en overmaatfractie zijn 800mm brede afvoerbanden geplaatst die zelfs per band 182M³ kunnen opzetten door hun hoogte van 4.960mm.

De aandrijving van de machine wordt uitgevoerd middels een duurzame diesel-hydraulische aandrijving waarbij de snelheden van de banden en bunker eenvoudig middels drossels geregeld kunnen worden. Door het lage toerental van de motor is naast de geluidsreductie ook een laag brandstofverbruik gegarandeerd.

Fuhler kan de machine zelfs middels hun zwaar-transportcombinatie transporteren zodat de machine als benodigd snel en volgens afspraak kan worden aangeleverd en opgesteld om het werk uit te voeren.

Fuhler B.V. ; Fuhler is één van de bedrijven die de recycling-gedachte ‘zuinig omgaan met grondstoffen en energie’ al jaren in praktijk brengt. De kracht van Fuhler is het probleemoplossend vermogen in het veranderen van afval tot grondstof of product.

Het bedrijf onderscheidt zich van anderen door zijn flexibiliteit en de grote diversiteit aan machines, maar vooral ook door het continue door-ontwikkelen van hun machinepark. In de loop der jaren ontwikkelde Fuhler een groot aantal specialismen op het gebied van scheiden en bewerken van groenafval, bouw- en sloopafval, afvalhout, maar ook het bewerken van grond.

Met een grote diversiteit aan machines en een breed arsenaal aan vakkundig personeel kan Fuhler van dienst zijn in de meest voorkomende werkzaamheden op het gebied van afvalbewerking Deze werkzaamheden voeren ze o.a. uit voor gemeentes, semi-overheidsinstellingen, afvalverwerkers, tuincentra en hoveniers.