Zoek
Sluit dit zoekvak.

ATC 100S door Van der Spek geleverd aan HCZ

doorVan der Spek

ATC 100S door Van der Spek geleverd aan HCZ

Datum: 10-jun-12

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een ATC 100S Asfalt Thermo Container aan
HCZ Transport v.o.f. in Heerlen.

ATC is de afkorting voor Asfalt Thermo Container. De geleverde ATC 100 heeft een inhoud van 10 ton asfalt en wordt door middel van gasbranders op temperatuur gehouden. Hierdoor kan men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt garanderen.

De ATC100 is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden.

Het asfalt wordt door middel van een worm in de container naar buiten getransporteerd waarna met behulp van een glijgoot het asfalt verdeeld kan worden op de te repareren schade aan de weg. Om de worm te laten draaien en de kleppen hydraulisch te openen is de ATC 100 uitgevoerd met een Hatz dieselmotor.

De ATC "Hot Box" is leverbaar met een inhoud van 2,5 tot 20 ton. Als optie kan de ATC uitgebreid worden met een externe worm. Met deze worm kan men naast de vrachtauto het asfalt in bijvoorbeeld een sleuf lossen.

De uitvoering zoals aan HCZ geleverd heeft 1 compartiment voor asfaltopslag. Als optie kan de ATC ook uitgevoerd worden met 2 compartimenten. Hiermee kunnen 2 soorten mengsels asfalt verwerkt worden. De ATC is dan uitgevoerd met 2 wormen om het asfalt uit de ATC te draaien. Zo kan men een onderlaag én aansluitend een toplaag verwerken.

Van der Spek Vianen heeft zich de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd in deze speciale ‘weg- en reparatiemachines’ en kan zich met merken als Breining, ATC, Strassmayr, Grun en Secmair marktleider in dit segment noemen.

HCZ zal de ATC hoofdzakelijk inzetten voor verschillende grote aannemers in het zuiden van het land.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines