Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Bel breidt recycling activiteiten uit met Powerscreen Warrior 800 zeefmachine

doorVan der Spek

Van der Bel breidt recycling activiteiten uit met Powerscreen Warrior 800 zeefmachine

Datum: 6-jun-12

Van der Spek’s dochterbedrijf Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg heeft een nieuwe Powerscreen Warrior 800 geleverd aan VDB Milieutechniek, onderdeel van Van der Bel B.V.

Met de investering in de nieuwe Powerscreen rupsmobiele zeefmachine voor VDB Milieutechniek breidt Van der Bel haar recycling- en saneringsactiviteiten uit. Van der Bel B.V. heeft namelijk ook twee rupsmobiele puinbrekers in bedrijf waarmee men op locatie mobiel puinbreekt, namelijk een Powerscreen Pegson Metrotrack en een rupsmobiele combimachine die Van der Spek in 2010 nieuw leverde aan Van der Bel.

VDB Milieutechniek levert een compleet dienstenpakket gericht op verantwoord omgaan met verontreinigde bodems en reststoffen. De mogelijkheden lopen uiteen van het verstrekken van hoogwaardige, milieukundige adviezen tot een efficiënte en verantwoorde verwerking en hergebruik van grond (zeven) en bouw- en reststoffen.

Naast VDB Milieutechniek is Van der Bel B.V. bekend om haar sloopwerkzaamheden, asbestsaneringen en recyclingactiviteiten met de mobiele puinbrekers op eigen sloopwerken of voor derden.

De nieuwe aan VDB geleverde 18-tons dubbeldeks Powerscreen Warrior 800 rupsmobiele zeefmachine is ontstaan door goed te luisteren naar wat er wenselijk was uit de markt. Deze vroeg om een compacte, gemakkelijk te transporteren zeefmachine welke toch zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten.

Het hart van de machine is een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770 mm en 1220 mm breed is. De  zeefoppervlakte van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewone traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden.

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden welke allemaal zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling.

Van der Bel B.V. kan de Warrior 800 zelf transporteren met eigen diepladers, zodat hij snel en adequaat aan- en afgevoerd kan worden in overleg met opdrachtgevers.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines