Search
Close this search box.

Hohenwalt Recycling kiest wederom voor Terex-Fuchs van Van der Spek Vianen B.V.

doorVan der Spek

Hohenwalt Recycling kiest wederom voor Terex-Fuchs van Van der Spek Vianen B.V.

Datum: 3-jun-12

Na ruim 21.000 draaiuren naar volle tevredenheid dienst te hebben gedaan is door de gebroeders Hohenwalt bij Hohenwalt Recycling in Kelpen-Oler de keuze gemaakt om een Terex-Fuchs MHL331 in te ruilen bij Van der Spek Vianen voor een geheel nieuwe en grotere Terex-Fuchs MHL350E.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL350E komt bij Hohenwalt naast een Terex-Fuchs MHL340 en een in 2008 eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Terex-Fuchs MHL335D te draaien.

Hohenwalt Recycling in Kelpen-Oler is een dienstverlener voor handelsondernemingen en producenten die werken met non-ferro metalen. Het dienstenpakket bestaat uit o.a. persen (pakketteren), sorteren, knippen (verkleinen), snijden (verkleinen van bijvoorbeeld coils folie) alsmede op- en overslag van non-ferro metalen.

Hohenwalt biedt haar klanten toegevoegde waarde door efficiëntie, kwaliteit en ervaring. Een ander kernpunt van Hohenwalt Recycling is dat men zelf geen handelsonderneming is in de metaalsector; de materiaalstromen worden dus altijd neutraal en discreet behandeld. Hohenwalt Recycling heeft een eigen, schoon, geheel verhard en goed geoutilleerd werk- en opslagterrein van ca. 15.000 vierkante meter groot in Kelpen-Oler.

Hohenwalt Recycling beschikt over 2 snelpersen van 210 ton met een capaciteit tot 75 ton per dag. De pakketten (40cm x 40cm x variabel) worden daarna netjes op pallets gestapeld en voorzien van voldoende omsnoering om veilig verder transport te garanderen. De afmetingen en/of ladingsgewicht van de pallets worden afgestemd op de wensen van de klant.

Met het oog op de toekomst, de mogelijke verlading van producten in containers en het beladen van persen met een benodigd groter bereik, is er gekozen te investeren in de ruim 37 ton zware Terex-Fuchs MHL350E met een overslagbereik van 16 meter.

Met de nieuwe Terex-Fuchs MHL350E investeert Howenwalt in een duurzame overslagmachine die voldoet aan de nieuwe milieueisen. Hiervoor zijn de nieuwste technologieën toegepast met als basis de Deutz TCD 6.1 L6 welke is gebouwd volgens de Tier IVinterim/Stage IIIB normen en hierdoor, naast meer vermogen en een lager brandstofverbruik, een zeer lage uitstoot geeft.

De geheel nieuw ontwikkelde Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met 6,06 liter inhoud levert  160 kW vermogen. Het geleverde vermogen wordt bij de Terex-Fuchs MHL350E overgegeven aan de nieuw ontwikkelde, efficiënte Linde HPRD165 hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL350E van Howenwalt is uitgerust met een 8,5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel, waardoor een maximaal bereik van 16 meter ontstaat. Aan de machine is een orginele Terex-Fuchs 600 liter half-opengrijper gemonteerd.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine met een zichthoogte van 5,60 meter is goed zicht op de pers en bij het be- en ontladen van vrachtwagens gegarandeerd.

Op wens van Hohenwalt is de Terex-Fuchs uitgerust met extra Xenon-verlichting op de giek en lepelsteel, waardoor er ook in de vroege morgen of late middag met goed zicht gewerkt kan worden.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines