Search
Close this search box.

Van Dalen Metals Recycling & Trading verduurzaamd

doorVan der Spek

Van Dalen Metals Recycling & Trading verduurzaamd

Datum: 30-mei-12

Benelux importeur Van der Spek heeft via haar vestiging in Vianen een nieuwe Terex-Fuchs MHL350E overslagmachine geleverd bij Van Dalen Metaalrecycling. Ditmaal is een nieuwe Terex-Fuchs MHL350E in gebruik genomen voor de vestiging in Nieuwerkerk a/d IJssel. Hij vervangt hier een Terex-Fuchs MHL350 die na vele tevreden draaiuren is ingeruild voor deze nieuwe overslagmachine.

Tevens zijn in mei 2012 drie nieuwe Terex-Fuchs MHL350E’s in gebruik genomen bij Van Dalen’s vestigingen in Engeland. Deze drie zijn de eerste Terex-Fuchs machines die in gebruik worden genomen bij Van Dalen in Engeland en bevestigen hiermee de goede ervaringen die Van Dalen heeft in Nederland met de vele Fuchsen in haar machinepark.

Met de nieuwe Terex-Fuchs MHL350E’s investeert Van Dalen nog verder in duurzame overslagmachines die voldoen aan de nieuwe milieueisen. Hiervoor zijn de nieuwste technologieën toegepast met als basis de Deutz TCD 6.1 L6, die is gebouwd volgens de Tier IVinterim/Stage IIIB normen en hierdoor, naast meer vermogen en een lager brandstofverbruik, een zeer lage uitstoot geeft.

De geheel nieuw ontwikkelde Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met 6,06 liter inhoud geeft 160 kW vermogen, hetgeen 8{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} meer is dan bij de voorganger van de MHL350E. De motor verbruikt volgens opgave van de fabrikant 217 g/kWh en is daarmee ca. 10{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} zuiger tenopzichte van de vorige serie welke werd gemonteerd in de MHL350D.

Het geleverde vermogen wordt bij de Terex-Fuchs MHL350E overgegeven aan de nieuw ontwikkelde, efficiënte Linde HPRD165 hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL350E’s van Van Dalen zijn uitgerust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel, waardoor een maximaal bereik van 16 meter ontstaat. Aan de machine is een originele Terex-Fuchs 600 liter half-opengrijper meegeleverd.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen van schaar, shredder, vrachtwagens en schepen. Op wens van Van Dalen zijn de Terex-Fuchsen uitgerust met extra verlichting op de giek en lepel, waardoor er ook in de vroege morgen of late middag met goed zicht gewerkt kan worden.

Van Dalen Metals Recycling & Trading is een familiebedrijf dat is opgericht en gestart in 1947 te Hendrik Ido Ambacht. Begonnen in het slopen van schepen en be- en verwerken van metaalhoudende reststoffen die de fundamenten vormden voor de organisatie die inmiddels is gegroeid tot een gespecialiseerde en gerenommeerde onderneming op het gebied van inzameling, bewerking, recycling en verhandeling van alle soorten ferro en non-ferro metalen.

Van Dalen heeft daaropvolgend diverse strategische aankopen gedaan in Nederland, België en Engeland met in totaal 13 operationele locaties die in de nabijheid van waterwegen, autowegen en zeehaven zijn gelegen. Inmiddels beschikt men in totaal over 5 shredder installaties, 6 schaarinstallaties, 2 mobiele schaarinstallaties, 2 persinstallaties en een non-ferro flotatie-installatie die gemiddeld een jaarproductie van anderhalf miljoen ton aan ferro metalen per jaar be- en verwerken.

Met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen daarin, zoals verdergaande recycling, duurzaamheid en de aanscherping van de wet- en regelgeving, blijft men investeren in de nieuwste technieken om dynamisch te kunnen inspelen op de wensen van leveranciers en afnemers. Met al deze mogelijkheden biedt men de klanten maatwerkoplossingen tegen marktconforme tariefstellingen en opbrengsten.

Om in de komende jaren zeker te zijn van de bedrijfskosten en niet voor verrassingen te komen staan heeft Van Dalen ervoor gekozen om een volledig reparatie- en onderhoudscontract af te sluiten bij Van der Spek voor de nieuwe machines.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines