Search
Close this search box.

Unieke Putzmeister mixerpomp voor Raijmakers Someren

doorVan der Spek

Unieke Putzmeister mixerpomp voor Raijmakers Someren

Datum: 11-jun-12

Onlangs is door Raijmakers B.V. uit Someren een nieuwe Putzmeister mixerpomp in gebruik genomen.
Deze mixerpomp van het type Pumi 28-4.89S is opgebouwd op een MAN TGS 37.440 voorzien van een wide-spread achterasopstelling.

Naast de 4-delige mast met een bereik van 28 meter kenmerkt deze grote mixerpomp zich door een 9 m³ Liebherr mixer. Om de inhoud van de grote mixertrommel optimaal te benutten heeft Raijmakers bij de keuze voor het chassis gekozen voor een wide-spread. Door deze asconfiguratie en het toepassen van zwaardere voorassen neemt het theoretische laadvermogen toe met maar liefts 6.000 kg.

Het wide-spread systeem wordt opgebouwd door Wierda Voertuig Techniek (WVT) in Joure. WVT is specialist in het ontwikkelen van maatwerkoplossingen aan MAN bedrijfswagens.
Omdat de opbouw van de Putzmeister mixerpomp breder is dan het standaard MAN-chassis, was het noodzakelijk dat de veerconsoles niet boven het originele chassis uit zouden steken. WVT heeft hiervoor een nieuwe configuratie van de ophanging ontwikkeld en kan deze eventueel in combinatie met 10-tons voorassen aanbieden onder het eigen merk WVT.
Het voertuig is geregistreerd als WVT, de typeaanduiding is TGS 43.440, waarbij het eerste getal (43) het totaal toegestaan wettelijk tonnage aanduidt. De mixerpomp met een eigen gewicht van ca. 25 ton heeft daarmee een laadvermogen van 18 ton!

WVT levert het wide-spread systeem, standaard voorzien van centrale vetsmering, waterpasregeling en hydraulische niveauregeling, zonder toepassing van een extra PTO. Hierdoor blijven 3 stuks PTO beschikbaar voor aandrijving van de mast, de pomp en de mixer.

Raijmakers Someren is sinds 1978 actief in productie en transport van kant en klare betonmortel naar bouwwerken in Zuid-Oost Nederland.
Haar klantenkring bestaat uit aannemers, vloerenbedrijven, wegenbouwers en ook particulieren. Zij worden bediend vanuit twee productielocaties, te weten de Betoncentrale te Asten (Noord-Brabant) en de Betoncentrale te Beringe (Limburg).
Samen met de afdelingen bouwmaterialen, containertransport, grondverzet en sloopwerken, is Raijmakers in staat om flexibel en klantgericht de werkzaamheden te verrichten waar de klant om vraagt.

Deze grote mixerpomp is voor Raijmakers de eerste kennismaking met de producten van Putzmeister en MAN. De samenwerking tussen Putzmeister, Van der Spek, Wierda Voertuig Techniek en de leverende dealer MAN Zuid-Nederland uit Helmond heeft geleid tot de totstandkoming van dit zorgvuldig doordachte voertuig dat in de markt met belangstelling wordt bekeken.
Naast het feit dat de heer Raijmakers zelf uitermate tevreden is met het eindresultaat, is ook de machinist erg in zijn nopjes met zijn nieuwe machine.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines