Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek levert eerste nieuwe Putzmeister M42 in Nederland

doorVan der Spek

Van der Spek levert eerste nieuwe Putzmeister M42 in Nederland

Datum: 11-jun-12

Tijdens de Open Dagen eind 2011 bij Van der Spek werd al de Nederlandse primeur getoond.
Onlangs werd bij Europomp de eerste van de nieuwe generatie M42 autobetonpompen in Nederland in bedrijf gesteld.

Eén van de succesnummers uit het omvangrijke leveringsprogramma van Putzmeister is niet zozeer verbeterd op een aantal punten, maar vanaf de basis opnieuw doordacht en gedeeltelijk compleet veranderd.

Zo is, door toepassing van andere materialen en diverse andere aanpassingen, het totaalgewicht gereduceerd tot onder 32 ton en blijft er nog voldoende reserve voor het meenemen van brandstof, water, leidingen, slangen e.d.

Doordat de betonleidingen aan de mast anders ontworpen en aangebracht zijn, ontstaat een nog rustigere mast tijdens het pompen. Bovendien werd het aantal bochten in de leidingen terug gebracht tot slechts 3 standaardbochten. Naast deze vermindering van verschillende delen werd ook het totale benodigde olieniveau met 300 liter teruggebracht. Verder werden zoveel mogelijk onderhoudsvrije of -vriendelijke materialen toegepast. Binnen de CE-machinerichtlijnen werden nog verbeteringen toegepast om de machine nog veiliger in gebruik te maken.

Het onderhoud aan de machine werd tevens vereenvoudigd door het consequent toepassen van schroefverbindingen en een betere toegankelijkheid van de componenten.

Met meer dan 40 jaar ervaring in het verpompen van beton, biedt Europomp een oplossing voor iedere betonstort, van klein tot groot, van normaal beton tot spramix, onderwaterbeton, vloeispecie en andere soorten. Europomp heeft voor iedere betonstort de juiste kennis en materieel in huis, en vanuit de vestigingen in Nuth, Helmond en Tilburg kan elke stortlocatie snel bereikt worden.

Putzmeister, Van der Spek en Europomp zijn zeker geen onbekenden voor elkaar. In de omvangrijke vloot betonpompen is Putzmeister verder onder andere vertegenwoordigd met een BSA 1005D aanhangerpomp, een 31-meter Hallenpomp, een M42-5 en twee stuks 52-meter pompen.

Het 4-assige Mercedes-Benz Actroschassis werd geleverd door Smeets Autogroep uit Heerlen. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines