Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dynapac introduceert nieuwe lijn CA trilrolwalsen: tot 20% brandstofbesparing

doorVan der Spek

Dynapac introduceert nieuwe lijn CA trilrolwalsen: tot 20% brandstofbesparing

Datum: 25-nov-12

De eerste nieuwe trilrolwalsen uit de CA-serie zijn aangekomen bij Van der Spek in Vianen. Deze grondverdichters zijn uitgevoerd met de modernste technieken op het gebied van motoren en verdichting.

Zo kan men nu kiezen uit twee type motoren: de standaard Cummins Stage 3A motor of de geheel nieuw ontwikkelde Deutz Stage 3B (Tier IV interim motor), welke voldoet aan de strengst geldende emissie-eisen en die de grootst mogelijke brandstofbesparingen mogelijk maakt.

Beide machines, ongeacht welke motortype gekozen wordt, zijn uitgevoerd met de nieuwe ECO-mode. De ECO-mode zorgt er voor dat de motor precies de gevraagde hoeveelheid power levert die de wals nodig heeft voor zijn werk, en er geen brandstof wordt verspeeld en overmatig CO2 wordt geproduceerd. Door de machine te laten werken in de ECO-mode kan er tot 20% brandstof worden bespaard.

Alle types uit de nieuwe CA-serie zijn standaard aangedreven op de voorrol. Deze aandrijving is naar wens uit te breiden met traction-control en een bergversnelling voor optimale tractie in moeilijke omstandigheden.

Aan de wensen van de machinist is erg veel aandacht besteed. Kiest men voor een luxe cabine of comfort cabine dan is de CA uitgevoerd met een luxe stoel die draaibaar is, zodat de machinist altijd goed zicht heeft rondom de machine. Ook zijn de deurstijlen tot een minimum beperkt zodat deze geen hinder geven bij het zicht op de rol. Bij de comfort cabine is de CA ook direct voorzien van airco.

Het dashboard voor in de machine is vervangen door een compact dashboard met digitaal display dat gemonteerd is aan de bestuurders stoel. Hierdoor heeft de machinist uitstekend zicht op de walsrol en kan hij in elke gewenste zitpositie de functies van de machine eenvoudig bedienen.

Als optie kan de CA-wals nog verder uitgebreid worden met een DCA (Dynapac Compaction Analyzer) computer. Deze computer registreert de werkzaamheden van de machine en meet de verdichting. De machinist ziet direct op het beeldscherm wat de verdichting is en hoeveel walsovergangen de machine afgelegd heeft. Deze gegevens worden automatisch op een USB-stick opgeslagen zodat, indien gewenst, hiervan rapportages kunnen worden uitgedraaid.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines