Zoek
Sluit dit zoekvak.

Demotour Telestack TC421 gestart

doorVan der Spek

Demotour Telestack TC421 gestart

Datum: 28-nov-12

Van der Spek/Marijs is weer een demotour gestart: ditmaal met een Telestack TC421 rupsmobiele transportband. De Telestack TC421 zal in heel Nederland actief op demo gezet gaan worden om klanten te overtuigen van de voordelen van het werken met een Telestack.

Steeds meer recycling- en overslagbedrijven zoeken naar oplossingen om goedkoper en efficiënter te werken en/of produceren. Door het gebruik van een Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met een laadschop gereden te worden en is het bij de juiste opstelling zelfs mogelijk de laadschop geheel stil te zetten, of voor andere werkzaamheden in te zetten. Dit voordeel komt zeker tot zijn recht als de Telestack wordt ingezet achter bijvoorbeeld een puinbreker, shredder of zeefmachine.

Tevens kunnen snel en eenvoudig schepen beladen worden zonder dat de overslagmachine iedere keer zijn maximale vlucht moet maken, waarbij kostbare tijd en brandstof verloren gaat.

Bij het laad- en loswerk is onnodig omhoog draaien van het te lossen product verleden tijd. De Telestack kan wel tot ruim 1800 m³ onder een standaard TC421 of TC621 opslaan zonder verzet te hoeven worden. En natuurlijk kan optioneel een zwaar gebouwde bunker geplaatst worden op de TC-serie, waardoor er eenvoudig schepen beladen kunnen worden. Deze bunker is compleet voorzien van wisselbare Hardox slijtplaten en een “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt ervoor dat de val van het te laden product gebroken wordt en er geen overmatige slijtage en krachten op de transportband komen.

Nieuw is de optie waarbij de band kan zwenken vanaf een vast draaipunt. Onder de machine kan bij 180 graden draaien nu wel tot 12.000 ton materiaal worden opgeslagen zonder dat de machine verplaatst hoeft te worden. Door de optie zijn de TC-series nog breder inzetbaar.

De afgelopen jaren zijn al meer dan 70 rupsmobiele Telestack’s van de TC-serie geleverd in geheel Europa. Hiermee heeft Telestack zijn leidende marktpositie in de zware mobiele transportbanden aangetoond.

Heeft u vragen of heeft u interesse in een uitgebreide demo, neem dan contact met ons op.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines