Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dynapac Compaction Analyzer

doorVan der Spek

Dynapac Compaction Analyzer

Datum: 13-mei-09

In de wegenbouw wordt het steeds belangrijker verdichtinggegevens vast te leggen voor de toekomst. Dynapac levert hiervoor het DCA systeem op grondverdichtingswalsen en het DCA-A systeem op asfalt walsen.

Van der Spek leverde onlangs twee DCA systemen op CA walsen. Mourik Groot-Ammers B.V. en Streefkerk uit Ouderkerk a/d Amstel zagen grote voordelen in een DCA systeem, lieten de nieuwe walsen hiermee uitrusten.

De wals wordt uitgerust met een DCA computer die op Windows software draait. Hierdoor is het eigenlijk voor iedereen die met een normale computer om kan gaan eenvoudig te bedienen. Bij het DCA systeem wordt continu het te verdichten werkvak op het computer scherm aangegeven, door middel van het verspringen van de kleuren weet de machinist dat de maximale verdichting is bereikt. Eigenlijk wordt altijd op het scherm afgebeeld wat er onder de walsrol gebeurt. De walsovergangen en de verdichting worden direct opgeslagen in de computer en op een USB stick. Deze USB stick bevat dan de gegevens die voor de toekomst belangrijk kunnen zijn. De gegevens vanuit de DCA computer kunnen op elke willekeurige computer op kantoor worden bekeken en opgeslagen en zelfs worden uitgeprint. De systemen kunnen met of zonder GPS ontvanger werken.Van der Spek, Bouwmachines