Opnieuw Terex-Fuchs geleverd in Zeeland, Terex-Fuchs MHL360D voor Van Ouwerkerk

doorVan der Spek

Opnieuw Terex-Fuchs geleverd in Zeeland, Terex-Fuchs MHL360D voor Van Ouwerkerk

Datum: 10-mei-09

Van der Spek Vianen heeft in samenwerking met L. Timmerman en Zonen B.V. uit Middelburg een nieuwe Terex-Fuchs MHL360D geleverd aan Zand- en Grinthandel Van Ouwerkerk B.V. in Middelburg. De Terex-Fuchs MHL360D is geleverd in de blauw en oranje huiskleuren van Van Ouwerkerk.

De kernactiviteit van Van Ouwerkerk bestaat voornamelijk uit het winnen van Noordzee-, Westerschelde- en Scheldezand. Hiervoor heeft Van Ouwerkerk concessies in Nederland en België, zowel binnen- als buitengaats. De zandsoorten worden gewonnen door eigen winzuigers. Deze zijn voorzien van zeefinstallaties en produceren circa 4 miljoen ton per jaar. Het transport vanaf de winlocaties naar onze opslagplaats en afnemers wordt verzorgd door eigen- en relatieschepen. Het afzetgebied voor deze zandsoorten is zuidwest Nederland en België.

De nieuwe 46-tons Terex-Fuchs overslagmachine is uitgerust met een 9,70 meter gebogen overslaggiek en een 7,80 meter lepelsteel waardoor een bereik gehaald wordt van 18 meter. Aan de machine is een 2.000 liter Jurgen en De Bie zandgrijper met snelwisselsysteem  gemonteerd.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 7,2 liter 6 cilinder Tier III motor met 186 kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3dB verminderd. De  koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoel-vin is thermosstatisch geregeld, zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,20 meter en daarbij kan de cabine ook standaard nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen en lossen van de schepen.

Voor goed zicht op de werkpositie van de grijper is op de lepelsteel een kleurencamera gemonteerd. Hierdoor kan de machinist in elke positie zien hoe de grijper werkzaam is op een kleurenscherm in de cabine.

Van der Spek, Bouwmachines