Zoek
Sluit dit zoekvak.

2de Hyundai rupsgraafmachine geleverd aan Dunnewind Groep in Ommen.

doorVan der Spek

2de Hyundai rupsgraafmachine geleverd aan Dunnewind Groep in Ommen.

Datum: 10-mei-09

Deze maal is een nieuwe Hyundai R250LC-7A in gebruik genomen door Dunnewind, al eerder leverde Van der Spek via de vestiging in Mariënberg een 30 tons Hyundai R290LC-7A. Beide machines zijn zeer goed te herkennen door de rood gespoten contragewichten. Deze manier van kenbaar maken van de huisstijl wordt in Nederland nog niet veel uitgevoerd, maar is gemakkelijker en daardoor voordeliger uit te voeren dan het geheel in bedrijfskleur spuiten van de machine.

Ook de nieuw geleverde 25 tonner is voorzien van diverse opties zoals extra verlichting, treeplank over de gehele lengte en een hydraulisch kantelstuk. Natuurlijk is de machine ook voorzien van alle hydraulische functies, zodat vele verschillende hydraulische aanbouwdelen gemonteerd kunnen worden, zoals een sorteergrijper of stenenklem.

De Dunnewind Groep uit Ommen is in de gehele omgeving bekend voor de levering van zand, grond, mijnsteen, sierstenen en diverse straatstenen, het uitvoeren van grondwerken, rioleringen, verhardingen, sloopwerken, damwanden, beschoeiingen, bruggen en recreatieve voorzieningen. Voor deze werkzaamheden heeft de Dunnewind groep eigen kipauto’s, containers en kippertrailers.

Voor de aandrijving van de Hyundai R250LC-7A staat een Cummins QSB6.7 turbo-diesel met een inhoud van 6.7 liter paraat. Uiteraard voldoet deze motor aan de nieuwste Tier III emissie-eisen en levert hij op vollast 178 pk.

Van der Spek, Bouwmachines