Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Terex

doorVan der Spek

Webinar Terex Washing Systems op 22 juni a.s.

Op 22 juni a.s. organiseert Terex Washing zijn volgende Webinar. Dit maal live van locatie in Cork waar een nieuwe turn-key wasinstallatie is opgebouwd. Deze installatie bestaat o.a. uit een AggreSand 206, Aggrescrub 150, een indikker en een flocculant-doseer installatie.

Tijdens de Webinar zult u op de complete installatie live worden rond geleid waarbij alle onderdelen duidelijk worden uitgelegd.

Mis het niet en meld u nu aan met deze link : Terex Washing Systems Webinar | Register Now

doorVan der Spek

Wassen zoals het bedoeld is met Terex Washing Systems

Tijdens een twee daags evenement in Noord-Oost Amerika heeft Terex Washing Systems haar dealers van over de gehele wereld weer up to date gebracht met alle nieuwe ontwikkelingen die de komende tijd aan de mark geïntroduceerd gaan worden.

Op de tweede dag van dit Global Dealer Forum is een complete nieuwe wasinstallatie bezocht inclusief de geheel nieuwe Terex Aquaclear filterpers die als basis dient voor de waterhuishouding. Deze nieuwe installatie is door Van der Spek’s collega dealer Powerscreen New-England verkocht en opgebouwd bij Tilcon North Branford in de staat Connecticut.

Tilcon is een zeer grote leverancier op het gebied van gebroken materialen voor o.a. de beton- en asfaltindustrie. Op diverse locaties gebruiken ze deze producten ook in hun eigen beton- en asfaltinstallaties.

Op de locatie in Norh Brandford had Tilcon al vele jaren een wasinstallatie welke niet meer voldeed aan de huidige wensen en deze moest vervangen worden. Waarbij de oude installatie het waswater in bekkens werd gestort om te bezinken moest de nieuwe installatie zijn uitgerust met een complete waterhuishouding waarbij het water duurzaam in kringloop zou worden gebruikt. Tilcon heeft in de markt gekeken wat de mogelijkheden waren en na een uitgebreid vergelijk gekozen voor een Turn-key oplossing van Terex Washing Systems inclusief waterhuishouding.

Om tot een juiste configuratie te komen is uiteraard is gekeken wat de wensen waren en welke producten de installatie zou moeten gaan leveren en met welke capaciteiten. De installatie zou hoofdzakelijk fracties moeten gaan maken voor de beton- en asfaltinstallaties en werden gespecificeerd als 0-3.5mm en 3.5 tot 8mm waarbij uiteraard het slib niet meer aanwezig mag zijn op de gewassen fracties.

De installatie zou moeten worden voorzien van grote bunkers en opslagcapaciteit zodat na belading de wielladers ander werk er bij kunnen doen zonder dat de installatie zou stil vallen omdat de aan- of afvoer niet plaatsvind.

De voeding van de installatie vind plaats door twee grote bunker die een capaciteit hebben van 100 ton. Door plaatsing van een hoge oprit kunnen deze beladen worden middels een laadshop of direct van de dumpers die het materiaal van verder uit de groeve aanvoeren. De bunkers zijn achter elkaar geplaatst zodat er als gewenst ook nog verschillende producten met elkaar gemengd kunnen worden voor een optimaal productie en gewenste eindproducten. Bij het ontwerp is er rekening gehouden dat er als gewenst nog een derde bunker bij te plaatsen is.

100 tons bunker met serivicewagens Powerscreen New England

Vanuit de bunkers wordt het te wassen product opgevoerd naar de Terex Aggresand 206 3-deks wasinstallatie waarmee de fracties worden uitgezeefd en gewassen. De machine bestaat uit een 3-deks zeefmachine met 6.000mm lange en 1.800mm brede zeefdekken waarmee de fracties met grote capaciteiten worden gescheiden. Tijden het uitzeven wordt er uiteraard ook gewassen om de fracties schoon te krijgen. Op het bovendek vind dit plaats met 10 sproeipijpen met nozzels en op het tussen- en onderdek met 8 sproeipijpen met nozzels. Als nodig kan er tot 380M³ water worden gebruikt om het optimale resultaat te behalen, uiteraard wordt dit afgestemd op het te wassen product.

Bij de installatie van Tilcon bestaat het bovendek uit 40 x 40mm voor het afzeven van een eventuele overmaat, het onderdek is uitgevoerd in 3.5mm en 8mm.

De opvangbak onder de zeef is opgedeeld zodat een deel 0 – 3.5mm direct naar de nageschakelde Finesmaster 120 gaat voor het produceren van de 0 tot 3.5mm, het andere deel wordt bij de 3.5 tot 8mm gevoegd om de gewenst korrelverdeling te krijgen voor het eindproduct dat gewenst is.

Finesmaster 120C

De verdeling van deze flows is eenvoudig te regelen middels regelkleppen in de opvangbak zodat als nodig deze kunnen worden aangepast.

De fractie 0 tot 3.5mm en 3 tot 8mm (met een gedeelte 0 – 3.5mm) worden vervolgens opgevoerd naar de nageschakelde cyclonen en ontwateringsunits. Bij de 0 tot 3.5mm gebeurd dit met een FM 120 welke is uitgevoerd met een classificeer cycloon welke middels vacuüm te regelen is zodat bepaald kan worden op welk punt de splitsing plaatsvind tussen product en water met af te voeren fijne fractie (slib). Na de scheiding wordt middels een 3.700mm bij 1.500mm ontwateringszeef het product ontwatert.

De 3.5mm tot 8mm ( met een gedeelte 0 – 3.5mm ) wordt door de aan de Aggsand gekoppelde “zandfabriek” bewerkt. Middels een zware pomp wordt de fractie met water naar twee op de installatie geplaatste grote cyclonen gepompt waar de scheiding tussen product en water met slib plaatsvind. Na deze scheiding zorgt een grote ontwateringzeef dat het product met een lage vochtigheidsgraad de installatie verlaat naar de Telestack telescoperende die een grote voorraad kan opzetten.

De waterstromen van alle cyclonen en overlopen komen vervolgens samen in een grote buffervoorraad waar deze vanuit naar de waterbehandeling wordt gepompt zodat deze na verwerking weer kan worden ingezet om mee te wassen.

Deze verwerking vind plaats in het Aquaclear systeem van Terex dat is uitgevoerd met een door Terex Washing Systems ontwikkelde filterpers. Voordat deze filterpers zijn werk kan wordt het water eerst voorbehandeld. Het water met slib wordt in een grote classificeertank gepompt waarbij flocculant wordt toegevoerd om de fijne delen te binden zodat deze naar beneden zakken. Doordat er constant wordt opgevoerd loopt aan de bovenzijde van deze tank “schoon” water over in de schoonwatertank wat weer hergebruikt wordt om te wassen.

Terex Aquaclear systeem

Aan de onderzijde van de tank wordt de gebonden slibfractie weggepompt naar een tussentank waar hij vloeibaar wordt gehouden om vervolgens in de filterpers te worden gepompt met zeer hoge druk waar de scheiding tussen water en slib plaatsvind. Na een cyclustijd waarin het water van het slib is gescheiden opent de filterspers de filterplaten met filterdoek waarna de slibkoek uit de installatie valt. In de filterspers bij Tilcon zitten 150 filterplaten van 2.000mm x 1.500mm waardoor een grote capaciteit gegarandeerd is.

Deze installatie is een echte installatie van de toekomst waarbij geen water meer wordt verspilt en in kringloop wordt gebruikt. Alleen via de slibkoek wordt het slib uit het proces gehaald en zal afhankelijk van de samenstelling moeten worden gestort of op een andere wijze worden verwerkt.

doorVan der Spek

Na wassen 2.0 nu met Terex Washing AggWash™ 300 wassen 3.0

Op Hillhead de beurs voor breken, zeven en wassen heeft het door Van der Spek Vianen gevoerde Terex Washing Systems (TWS) de geheel nieuwe Terex Aggwash™ 300 geïntroduceerd.

Als uitbreiding in het leveringsprogramma van de bekende AggWash™ 165 en 205 wasinstallaties vult de AggWash™ 300 het programma naar boven aan met nog hogere capaciteiten en meer mogelijkheden om aan te sluiten op de wensen van de klanten.

Waar voorheen veelal een op de klant specifieke gebouwde installatie werd samengesteld met de daarbij behorende hoge kosten, geen restwaardes en lange levertijden is nu met het nog verder uitgebreide productprogramma van Terex Washing Systems mogelijk om door middel van gestandaardiseerde machines een installatie samen te stellen waarbij het produceren van hoogwaardige eindproducten centraal staan.

Terex Washing Systems is met zijn oprichting in juli 2012 de jongste productlijn binnen Terex Mineral Processing waarbij tientallen jaren van was- en zeefervaringen zijn samengevoegd in een productlijn waar de focus 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} op wassen ligt. TWS is gevestigd in Dungannon (Noord-Ierland) waar naast de volledige enginering van de machines ook de complete productie plaatsvindt.

Modulaire bouwwijze
Modulair is het magische woord bij het ontwerpen van de TWS machines zodat deze afhankelijk van het te wassen materiaal en gewenste eindproducten kunnen worden opgebouwd.

Het grote voordeel hiervan is dat met standaardmachines een complete wasinstallatie kan worden samengesteld, van klein tot groot en van mobiel tot stationair. Naast de standalone machines als, trechters, zeefmachines, zwaardwassers, cyclonen, transportbanden ect. heeft TWS met de introductie van Modulair-range complete compacte wasinstallaties geïntroduceerd welke zeer eenvoudig kunnen worden opgebouwd.

AggWash 300
De nieuwe Aggwash 300 is voorzien van twee 3-deks Terex Cedarapids zeefbox van 4.900mm x 1.500mm welke zijn aangedreven door drie verstelbare excenter-assen.

Door deze speciale aandrijving welke ook wordt toegepast in de Powerscreen Warrior 2100 en 2400, de Powerscreen H5163 en H6203 en de Terex Mineral Processing TSV-boxen kan de slag en hoek versteld worden om voor het te wassen en zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met zeer grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 16mm waarmee hij zeer agressief is op het te wassen en zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Voorzeef
Op de eerste zeef wordt middels sproeipijpen op de zeefdekken het te wassen product optimaal gescheiden waarbij het bovendek een dwarsspanner is en voorzien kan worden van een zwaar zeefdek zodat ook zwaardere delen zonder problemen kunnen worden opgegeven. De overmaat wordt afgevoerd middels een transportband die het product buiten de installatie brengt.
De tussenmaat vind zijn weg naar de grote geplaatste zwaardwasser en de ondermaat wordt richting de “zandfabriek” gevoerd.

Zwaardwasser
De tussen de 8° en 10° verstelbare zwaarwasser heeft een lengte van 7.500mm en is 2.400mm breed. De wisselbare 30mm dikke slijtdelen op de assen zijn uitgevoerd in slijtvast staal. Door grote deuren zijn onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden efficiënt- en veilig uit te voeren. Uiteraard zijn de waterstromen en toevoer op vele manieren eenvoudig te regelen middels gemonteerde kranen op de zijkant van de zwaardwasser. De overloop van de zwaardwasser met daarin de fines en de drijvende delen loopt op ontwateringszeef welk afhankelijk van de opgave in twee uitvoeringen leverbaar is.

Nazeef
De gewassen fractie uit de zwaardwasser loopt op de volgende 3-deks Terex Cedarapids zeefbox van 4.900mm x 1.500mm welke zorgt voor de afzeving van de gewenste eindfracties. Deze zeefbox is gedeeltelijk voorzien van sproeipijpen zodat de fractie ontwaterd uit de zeefbox komen.

Zandfabriek
De zandfracties die uit de zeefboxen en zwaardwasser komen met het waswater worden naar de “zandfabriek” gevoerd welke is voorzien van twee grote cyclonen om het zand uit het water te halen en de gewenste zandfracties te produceren. De ontwateringszeef van 4.200mm bij 1.800mm zorgt dat dit met grote capaciteiten kan plaatsvinden.

Constructie
Alle delen zijn af fabriek samengebouwd en een complete staalbouw die op locatie eenvoudig kan worden opgesteld. Uiteraard is deze staalbouw compleet voorzien van bordessen en trapopgangen zodat na de opbouw direct kan worden geproduceerd.

De besturing van alle componenten vind plaats op een op de AggWash aanwezig bedieningspaneel.

doorVan der Spek

Nieuwe Terex Ecotec TTS620 trommelzeef geleverd aan Spelt bedrijven in Nieuwveen

Datum: 15-jan-18

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Terex Ecotec TTS620 mobiele trommelzeef geleverd aan Spelt bedrijven in Nieuwveen. Na het uitgebreid testen van diverse zeefmachines van verschillende leveranciers was de keuze voor een nieuwe Terex Ecotec trommelzeef, geleverd door Van der Spek één die door Spelt weloverwogen is gemaakt. Spelt zal de trommelzeef o.a. gaan inzetten voor het afzeven van compost en grondstromen. 

 
Spelt
Spelt is een gezond familiebedrijf, sterk in het inzamelen en verwerken van afvalstromen en in het uitvoeren van grondwerkprojecten. Door duurzaamheid voorop te houden is Spelt erin geslaagd vrijwel alle afvalstoffen te recyclen en om te zetten naar grondstoffen en energie. Afvalstoffen zien ze bij Spelt niet meer als afval maar als grondstoffen. Door de juiste extra aandacht voor de afvalstromen beschermen ze primaire materialen en dragen ze bij aan de circulaire economie. Een besparing van grondstoffen is een directe winst voor het milieu. Op een eenvoudige en transparante wijze analyseren ze afvalproblemen en bieden ze een betrouwbare duurzame oplossing. Deze oplossing bieden ze binnen het totaalpakket die ze graag verzorgen.
 
Voor civiele werkzaamheden biedt Spelt dezelfde transparante totaaloplossingen, waarbij ze meedenken in het gehele proces. Door in de voorbereidingsfase rekening te houden met alternatieve werkwijzen en materialen kan Spelt voordelen ook werkelijk realiseren. In de sloop- en grondwerkoplossingen zijn een veilige uitvoering en een kwalitatief hoogwaardig resultaat de belangrijkste uitgangspunten.
 
Van der Spek heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden en het verwerken van de stromen in de loop der jaren al vele machines geleverd aan Spelt. Naast vele Hyundai ’s werden o.a. ook de sorteer- en puinbreekinstallatie en een Powerscreen mobiele zeefmachine geleverd. 
 
Terex TTS620 rupsmobiele trommelzeef
Terex heeft de nieuwe TTS620 geheel nieuw ontworpen waarbij vanuit de markt alle gewenste voordelen zijn meegenomen in het design. Het hart van de machine is een 5.500 mm lange trommel met een diameter van 2.000 mm. De trommel is van beide zijden zeer goed toegankelijk, doordat de zijkanten geheel kunnen worden weg geklapt. Door deze goede toegang is het wisselen van een trommel dan ook zeer eenvoudig uit te voeren. Op de trommel is een borstel gemonteerd met een diameter van 700 mm die hydraulisch verstelbaar is.

De bunker, die een inhoud heeft van 5.5 m3 en een lengte van 4.000 mm, kan zeer goed beladen worden met zowel een laadschop als een graaf- of overslagmachine. De band van 1.200 mm breed kan zowel handmatig- als automatische worden aangestuurd, waarbij de trommelbelasting zorgt voor de aansturing van de bandsnelheid.

Alle transportbanden zijn modulair ontworpen, zodat als benodigd deze zeer eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud en reparatie. 
 
De verzamelband onder de trommel is 1.400 mm breed, waardoor de afgezeefde fractie zeer snel, en met grote capaciteiten kan worden afgevoerd. De zijafvoerband heeft een breedte van 1.000 mm en kan tot een afwerphoogte van 3.200 mm afwerpen, zodat een grote voorraad kan worden opgebouwd. De overmaat wordt via een 1.200 mm brede afvoerband afgevoerd, die tot een hoogte van 3.430 mm kan opwerken. 
 
Voor de aandrijving is een Perkins 4.4 constant speedmotor gemonteerd die met zijn toerental van 1.800 r.p.m. niet alleen zorgt voor een laag brandstofverbruik, maar ook uitzonderlijk stil is. Uiteraard is voor het werken in stoffige omstandigheden de machine standaard voorzien van een omkeervan. De motorunit kan voor onderhoudswerkzaamheden naar de zijkant hydraulisch worden uitgeklapt, zodat dit snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Nieuwe Terex Ecotec TTS620 rupsmobiele trommelzeef geleverd aan Loonbedrijf van Etten B.V.

Datum: 11-apr-17

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Terex Ecotec TTS620 rupsmobiele trommelzeef geleverd aan Loonbedrijf van Etten B.V. Uiteraard is de machine geleverd in de welbekende bedrijfskleur van Van Etten. 

Loonbedrijf van Etten is één van de grootste tuinbouwloonbedrijven van Nederland, gespecialiseerd in alle grondwerkzaamheden in de agrarische sector zoals: bouwrijp maken en voor- en na-egaliseren van (nieuwe) percelen, aanleggen van waterbassins, ingraven van het leidingwerk, plaatsen van damwanden en beschoeiingen. Daarnaast worden er ook werkzaamheden verricht in de grond-, weg- en waterbouw. 
 
Het grote machinepark bestaat uit ca. vijftig trekkers, veertig kranen en diverse andere grondverzetmachines. Drie diepladers en twintig vrachtwagens verplaatsen het materieel en het personeel elke dag naar de werken. De nieuwe Terex Ecotec TTS620 trommelzeef vult het machinepark mooi aan voor alle voorkomende zeefwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. 
 
Terex heeft de nieuwe TTS620 geheel nieuw ontworpen waarbij vanuit de markt alle gewenste voordelen zijn meegenomen in het design. Het hart van de machine is een 5.500mm lange trommel met een diameter van 2.000mm, deze trommel is qua maat- en uitvoering gelijk aan de Doppstadt SM620 zodat trommels van deze machine eenvoudig geplaatst kunnen worden zonder enkele aanpassing aan de machine of trommel. De trommel is van beide zijden zeer goed toegankelijk doordat de zijkanten geheel kunnen worden weg geklapt. Door deze goede toegang is het wisselen van een trommel dan ook zeer eenvoudig uit te voeren. Op de trommel is een borstel gemonteerd met een diameter van 700mm, hij is hydraulisch verstelbaar. 
 
De bunker welke een inhoud heeft van 5.5M3 en een lengte van 4.000mm kan zeer goed beladen worden met zowel een laadschop, graaf- of overslagmachine. De band van 1.200mm breed kan zowel handmatig- als automatische worden aangestuurd waarbij de trommelbelasting zorgt voor de aansturing van de bandsnelheid.
Alle transportbanden zijn modulair ontworpen zodat als benodigd deze zeer eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud en reparatie. 
 
De verzamelband onder de trommel is 1.400mm breed zodat de afgezeefde fractie zeer snel- en met grote capaciteiten kan worden afgevoerd. De zijafvoerband heeft een breedte van 1.000mm en kan tot een afwerphoogte van 3.200mm afwerpen zodat een groet voorraad kan worden opgebouwd. De overmaat wordt via een 1.200mm brede afvoerband afgevoerd die tot een hoogte van 3.430mm kan opwerken. 
 
Voor de aandrijving is een Perkins 4.4 constant speedmotor gemonteerd welke met zijn toerental van 1.800 r.p.m. niet alleen zorgt voor een laag brandstofverbruik, hij is ook uitzonderlijk stil. Uiteraard is voor het werken in stoffige omstandigheden de machine standaard voorzien van een omkeervan. De motorunit kan voor onderhoudswerkzaamheden naar de zijkant hydraulisch worden uitgeklapt zodat dit snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd.
 
De nieuwe Terex Ecotec TTS620 van Loonbedrijf van Etten is een rupsmobiele machine welke voorzien van 3.300mm lange rupsen waarmee hij een gewicht heeft van ca. 22 ton. De machine kan compleet 300mm hydraulische in hoogte worden versteld zodat hij ook in moeilijk begaanbaar terrein zonder problemen kan worden opgesteld. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Nieuw Terex Ecotec TBG625 verkleiner geleverd aan Fuhler B.V.

Datum: 12-dec-16

Van der Spek Vianen is trots te melden dat de eerste Terex Ecotec TBG625 shredder is geleverd aan Fuhler B.V. uit Emmen.

De nieuwe 25 ton wegende wielmobiele Terex Ecotec TBG625 is na een uitvoerige demonstratie en test, waarbij naast de door Van der Spek toegezegde capaciteit ook het eindproduct moest voldoen aan de strenge eisen van de markt waarin de machine werkzaam zal gaan worden, door Fuhler toegevoegd aan het zeer uitgebreide machinepark.

Fuhler B.V. uit Emmen is een familiebedrijf dat al vele tientallen jaren actief is op vele fronten. 60 jaar geleden begonnen als loon- en verhuurbedrijf en nu o.a. één van de grootste spelers op het gebied van verkleinen en shredderen in Nederland en de landen om ons heen.

Fuhler is één van de bedrijven die de recycling-gedachte ‘zuinig omgaan met grondstoffen en energie’ al jaren in praktijk brengt. De kracht van Fuhler Loon en Verhuur is het probleemoplossend vermogen in het veranderen van afval tot grondstof of product. Het bedrijf onderscheidt zich van anderen door zijn flexibiliteit en de grote diversiteit aan machines, maar vooral ook door het continue moderniseren van het machinepark. De nieuwe Terex Ecotec TBG625 is hier een mooi voorbeeld van.

De nieuwe TBG625 is voorzien van een 1.500 mm brede rotor welke is uitrust met 28 zware vrij hangende klepels van 16 kilo per stuk, de zwaarste in deze klasse van shredders. Op de klepels zijn verschillende soorten slijtdelen te monteren die op het te verkleinen product kunnen worden afgestemd. Voor de verkleining draait de rotor met 1.260 omwentelingen per minuut omhoog ten opzichte van het ingevoerde product dat via de grote invoertrechter met platenband wordt aangevoerd. De krachtige invoerrol zorgt ervoor dat het te verkleinen product met de juiste kracht aan de rotor wordt gevoed, zodat deze zo optimaal mogelijk de verkleining kan realiseren. Deze invoerrol kan tot een maximale opening van 530 mm worden versteld door middel van hydraulische cilinders, zodat ook grote delen zonder problemen kunnen worden ingevoerd.

Om de rotor zijn twee grote zeefroosters geplaatst die ervoor zorgen dat de juiste mate van verkleining wordt gerealiseerd voordat het product op de afvoerband onder de rotor terecht komt. Deze zeefroosters zijn in vele maten beschikbaar, zodat de machine kan worden aangepast aan het uit te voeren werk waar Fuhler hem voor inzet bij hun klanten. Zeefrooster van 30 mm tot 300 mm zijn in de machine standaard te plaatsen. Het bovenste zeefrooster kan eenvoudig worden opgeklapt om onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren.

De eindafvoerband is 1.400 mm breed zodat grote capaciteiten zonder problemen kunnen worden afgevoerd. De TBG625 van Fuhler is uitgevoerd met een afvoerband van 7.000 mm lengte zodat een afwerphoogte van 4.200 mm wordt gerealiseerd. Boven deze transportband is een zware bovenbandmagneet geplaats zodat de ijzerdelen direct uit de materiaalstroom kunnen worden gehaald.

Voor de aandrijving is een duurzame zuinige Tier IV final Scania motor verantwoordelijk. Deze 8-cilinder dieselmotor heeft een vermogen van 650 pk waarmee hij via een PT-tech HPTO canbus gestuurde koppeling en V-snaren aandrijft de rotor aandrijft. De motor voldoet met Ad-Blue aan de Tier IV final emissie-eisen zonder een roetfilter, zodat er geen extra kosten en stilstand ontstaan door regeneratie en/of onderhoud van het uitlaatsysteem. Standaard is de koeling voorzien van een omkeervans zodat deze op gewenste momenten de koelers schoon blaast door tegengesteld te draaien.

Uniek aan de Terex EcoTec TBG625 is dat de gehele bovenbouw met één druk op de knop omhoog kan worden gekanteld zodat er een grote toegang ontstaat om snel, veilig en efficiënt onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Compact zeven met grote capaciteiten met EvoQuip Colt 600 bij A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf

Datum: 23-nov-16

Hij was al te zien op de Recycling/InfraPro beurs in Gorinchem, de zeer compacte nieuwe rupsmobiele EvoQuip Colt 600 zeefmachine die daar zijn primeur had op het Europese vaste land.

De nieuwe12-tons rupsmobiele zeefmachine die A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf heeft toegevoegd aan haar zeer uitgebreide verhuurvloot laat zien hoe compact een complete rupsmobiele zeefmachine gebouwd moet worden.

EvoQuip is een compleet nieuwe lijn van Terex die bestaat uit een uitgebreid porfolio van compacte breek- en zeefmachines die ingezet kunnen worden bij recycling en het verwerken van productstromen waar verkleinen middels breken of uitzeven gewenst is.

Terex, Van der Spek en dus ook Arnold Tuytel – die wederom laat zien voorop te lopen met zijn keuzes om te investeren in nieuwe door de markt gevraagde machines – zien groot potentieel voor compacte machines die eenvoudig te bedienen zijn, gemakkelijk op transport kunnen en lage gebruiks- en brandstofkosten hebben. EvoQuip vult bij Van der Spek de al vele jaren vertegenwoordigde Powerscreen-lijn aan de onderzijde aan met compactere machines.

Met zijn dubbeldeks zeefbox van 2.340 mm x 1.170 mm is de EvoQuip Colt 600 in staat om grote capaciteiten te produceren ondanks de compact afmetingen. Door zijn in te stellen amplitude tussen de 9º en 11º zijn ook lastig te zeven producten geen probleem door zijn agressieve slag. Het bovendek van de machine is dwars gespannen en het onderdek in de lengte, waardoor zonder problemen ook snarendekken of Major Wire Flexmatten gemonteerd kunnen worden.

De bunker is met zijn lengte van 3.400 mm en invoerhoogte van 3.180 mm goed te beladen door een laadschop en graafmachine. De inhoud is ca. 3.0 m3. De 1.000 mm brede bunkerband is eenvoudig in snelheid te regelen, zodat de opvoer optimaal kan worden afgesteld op het te zeven product en de gemonteerde dekken.

Hydraulisch klapbare transportbanden zorgen ervoor dat geproduceerde fracties worden afgevoerd. De fijne en middenfractie banden zijn 650 mm breed en werpen af op een hoogte van maximaal 2.900 mm, waarbij onder iedere band tot 36 m3 kan worden opgeslagen, zodat de machine met één laadschop be- en ontladen kan worden. De overmaat die van het bovendek komt wordt via een 1.000 mm brede transportband afgevoerd die op 2.700 mm afwerpt en tot 29 m3 kan stockeren.

De machine kan eenvoudig worden omgebouwd tot een twee-split uitvoering, waarbij zowel het boven- als onderdek op de overmaatband lossen en de middenfractieband ingeklapt kan blijven, zodat de machine ook op zeer kleine locaties kan worden opgesteld.

Voor de aandrijving is een zeer zuinige Deutz 4-cilinder diesel verantwoordelijk die de hydraulische pompen aandrijft waarmee de banden en zeefbox worden aangedreven.

Om de machine eenvoudig en snel te transporteren is het rupswerk voorzien van twee snelheden, één voor het manoeuvreren op locatie en het laden- en lossen, de andere voor het sneller overbruggen van langere afstanden op het werk.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kan adviseren waar dat nodig is. Sinds een aantal jaren is het bedrijf ook actief in het verhuren van recyclingmachines en het handelen in biomassa. Met een dertigtal gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Om de machine snel en efficiënt aan en af te voeren heeft A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf eigen diepladers, waarmee altijd volgens afspraak kan worden getransporteerd.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Unieke Terex Ecotec shredder geleverd aan www.shredderhuren.nl

Datum: 2-okt-16

Van der Spek Vianen heeft aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf / www.shredderhuren.nl een nieuwe Terex Ecotec verkleiner geleverd die uniek is in zijn soort.

De nieuwe Terex TDS V20 is een 37-tons rupsmobiele medium speed verkleiner, waarbij de assen tussen de 0 – 168 r.p.m. zijn in te stellen. Dit is nog maar één van de vele features die de TDS V20 heeft. Naast het regelen van het toerental zijn de assen namelijk ook onafhankelijk in te stellen, waardoor het te verkleinen materiaal optimaal kan worden ingevoerd in de verkleiningsunit.  

Met hun lengte van 2.000 mm en een diameter van 630 mm zorgen de assen ervoor dat er met grote capaciteiten kan worden verkleind. In totaal zijn 96 draaibare messen op de assen gemonteerd die door het draaien tot vier keer gebruikt kunnen worden voordat ze versleten zijn.

Onder deze assen zijn tegenmessen en zeefroosters gemonteerd, waardoor er in één werkgang een eindproduct kan worden geproduceerd. Deze zeefroosters zijn leverbaar tussen de 50 mm en 200 mm, zodat voor ieder product en gewenste eindfractie een juist rooster kan worden gemonteerd. Uiteraard kan door het in te stellen toerental van de assen en het juiste zeefrooster een optimale verkleining worden gerealiseerd.

Natuurlijk kan ook gekozen worden om verschillende maten zeven te monteren in de machine. In totaal zitten er 16 zeefroosters in de machine. In de hydraulisch klapbare deuren aan de zijkanten van de machine zijn er twee keer vier stuks gemonteerd en onder de machine nog 8 stuks, vier onder iedere as.

De acht zeefroosters en tegenmessen onder de assen zorgen voor het volgende unieke van deze nieuwe Terex TDS V20 van www.shredderhuren.nl. Deze roosters en messen zijn namelijk in een frame gemonteerd dat door middel van vier luchtveren op zijn positie wordt gehouden. Mocht er ijzer of een ander onbreekbaar deel in de kamer komen dan wordt dit gedetecteerd door sensoren in de machine en zullen de assen worden stilgezet. Vervolgens kan het frame worden neergelaten, zodat het deel verwijderd kan worden en er geen verdere schade kan ontstaan.

Bij de ontwikkeling van deze geheel nieuwe machine is door Terex zeer veel aandacht gegeven om naast een machine met grote capaciteiten ook een zeer gebruiksvriendelijke te bouwen waarin alle componenten optimaal bereikbaar zijn. De motorunit is van drie zijden zeer goed bereikbaar, zodat onderhoud, schoonmaak en eventuele reparaties zeer eenvoudig zijn uit te voeren. Mocht het onverhoopt nodig zijn, dan kan zelfs de complete powerunit bestaande uit de Scania motor en Rexroth hydrauliekpompen in één keer uit de machine worden gehaald door middel van een slede die met een heftruck kan worden opgepakt. De verkleiningsunit kan aan beide zijden eenvoudig hydraulisch worden opengeklapt, zodat slijtdelen snel en efficiënt gewisseld kunnen worden en de downtime zo kort mogelijk is. De opbouw van de besturingskast is zeer overzichtelijk en zo opgebouwd dat mocht het nodig zijn storingen snel en eenvoudig kunnen worden gelokaliseerd.

De 1.200 mm brede transportband onder de verkleiningsunit is als een cassette uitgevoerd, zodat deze voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden eenvoudig uit de machine kan worden gehaald. Het verkleinde product wordt vanaf deze 1.200 mm brede band op de 1.400 mm brede eindband gevoerd. Beide rubber banden zijn zwaar uitgevoerd en voorzien van opstaande randen zodat de afdichting optimaal kan worden uitgevoerd. De eindband is verstelbaar tussen de 1.700 mm en 3.900 mm afwerphoogte zodat een grote voorraad kan worden opgeslagen.

De bovenbandmagneet klapt eenvoudig met de afvoerband mee in transportpositie en kan ook omhoog blijven staan als er geen magneet gewenst is.

Met 493 pk zorgt de zuinige Scania DC-13 6-cilinder motor voor de aandrijving van de TDS V20. Deze Scania voldoet uiteraard aan de nieuwste Tier IV final emissie-eisen waarmee Tuytel laat zien te investeren in de nieuwe duurzaamste technieken. Zoals bekend zijn de Scania industriemotoren niet alleen zeer sterk en betrouwbaar, ze zijn door hun aansturing ook zeer zuinig gezien het vermogen dat geleverd moet worden.

Achter de Scania staan direct de Bosch-Rexroth pompen geschakeld die op hun beurt weer de Hägglunds aandrijvingen op de assen voorzien van hydraulische kracht. Dit systeem wordt geheel aangestuurd door een Canbus systeem met PLC, zodat alle informatie van de componenten optimaal kunnen samenwerken.

De besturing van de gehele machine gebeurt via het grote kleurendisplay waarin alle functies eenvoudig zijn aan te sturen. In de besturing zijn diverse standaardprogramma’s opgenomen waarin de toerentallen en draairichtingen met tijden zijn geprogrammeerd. Uiteraard zijn ook andere programma’s in te stellen, zodat voor iedere verkleining de optimale instellingen vastliggen.  

Voor transport op locatie is een zwaar rupsonderstel gemonteerd met een lengte 3.240 mm en 400 mm brede rupsplanten, zodat ook in slechter terrein de machine kan rijden.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kan adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recyclingmachines en het handelen in biomassa. Met een dertigtal gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Om de machine snel en efficiënt aan en af te voeren heeft A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf/www.shredderhuren.nl eigen diepladers waarmee altijd volgens afspraak kan worden getransporteerd.

Naast deze nieuwe Terex TDS V20 zijn er onlangs ook twee nieuwe Terex TTS620 afgeleverd aan www.trommezeef-huren.nl door Van der Spek Vianen.


Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Van der Spek vult leveringsprogramma aan met EvoQuip, ‘Back to Basic breken en zeven’

Datum: 5-sep-16

Van der Spek Vianen vult het leveringsprogramma aan door EvoQuip toe te voegen. EvoQuip is een compleet nieuwe lijn van Terex en bestaat uit een uitgebreid porfolio van compacte breek- en zeefmachines die ingezet kunnen worden bij recycling- en het verwerken van productstromen waar verkleinen middels breken of uitzeven gewenst is.

Terex en ook Van der Spek ziet groot potentieel voor compacte machines die eenvoudig zijn te bedienen, gemakkelijk op transport kunnen en lage gebruiks- en brandstofkosten hebben. EvoQuip vult bij Van der Spek de al vele jaren vertegenwoordigde Powerscreen-lijn aan de onderzijde aan met compactere machines.

Eenvoudige bediening is in ieder ontwerp meegenomen zodat iedere starter die wil gaan beginnen met zeven of breker de machines zonder problemen kan gebruiken. Met de nieuwe EvoQuip machines komen ze weer bij de basis van het eenvoudig breker en zeven. Dit is niet alleen interessant voor nieuwe gebruikers echter ook voor bestaande zeef- en brekergebruikers waar de huidige machines te groot en zwaar zijn om kleinere werken uit te voeren.

De EvoQuip lijn bestaat uit compacte zeefmachines met een gewicht van 3,3 ton tot 19 ton. De Evoquip HARRIER 220 is met zijn dubbeldeks zeefbox van 2,200 mm x 1,000 mm en eigengewicht van 3,3 ton de compactste van de lijn. Zowel de fijne- als middenfractie worden afgevoerd via transportbanden en de overmaat komt via een goot voor de machine terecht.

De modellen EvoQuip COLT 600 en 800 vullen de lijn aan met dubbeldeks zeefmachines van 12 en 16,7 ton waarbij de zeefboxen 2.340mm x 1.1170mm en 2,770 mm x 1,2200m meten. Beide goed voor grote capaciteiten ondanks de compacte afmetingen.

Voor de fijnere afzeving als op zandputten en industriële toepassingen zijn de KESTREL 400 en 600 beschikbaar. Deze machines zijn voorzien van een lange afvoerbanden voor de midden- en grove fractie terwijl de fines over een brede 1.050 mm afvoerband wordt afgevoerd.

Met de BISON 35 met een eigen gewicht van 3,4 ton begint de kaakbrekerlijn van EvoQuip, de BISON 100 ( 9,5 ton ) , BISON 120 ( 13 ton ) en BISON 280 met een gewicht van 29 ton completeren deze lijn. De kaakbrekers van 480 mm x 250 mm tot 900 mm x 600 mm zorgen dat voor iedere toepassingen de juiste machine beschikbaar is.

De EvoQuip COBRA 260 is de grootste machine van EvoQuip. Deze roterende breker met een breker inlaat van 860mm x 610mm kan ook als combimachine worden geleverd waarbij de overmaat gelijk weer wordt teruggevoerd in de breker, hij weegt dan 34.000 ton.

Uiteraard heeft Van der Spek Vianen dat al vele tientallen jaren ervaringen heeft met alles op het gebied van breken en zeven de verkopers die goed kunnen adviseren wat de mogelijkheden zijn met EvoQuip. Voor de Service en Support van de EvoQuip lijn heeft Van der Spek zoals bekend een compleet vakkundig team dat ook voor de EvoQuip machines de juiste ondersteuning gaat geven.

Zie graag ter beeldvorming de volgende film 

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Duo Terex Ecotec TTS620’™s trommelzeven geleverd aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf

Datum: 24-jul-16

Op zowel de TKD in Almere als op de IFAT in München waren Terex TTS trommelzeven te zien met zowel de belettering van Van der Spek Vianen als A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf erop.

Zoals eerder dit jaar bekend is gemaakt, heeft Van der Spek de complete lijn Terex Ecotec machines opgenomen in haar al zeer brede recyclingprogramma. Door het toevoegen van de Terex Ecotec lijn zijn nu ook trommelzeven, speciale mobiele shredders en omzetters aan het leveringsprogramma toegevoegd.

Gelijk na de bekendmaking van de samenwerking tussen Van der Spek Vianen en Terex Ecotec heeft en A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf bij Van der Spek twee nieuwe Terex TTS620 trommelzeven gekocht. Aangezien dit zeer kort voor de TKD en IFAT gebeurde, is er door alle drie de partijen (Tuytel, Van der Spek en Terex) besloten om de rupsmachine op de TKD en de mobiele machine op de IFAT te voorzien van de bekende namen. Direct na de beurzen zijn de machines via de werkplaatsen van Van der Spek geleverd aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf/ www.trommelzeef-huren.nl.

Arnold Tuytel van A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf heeft ervoor gekozen om zowel een wiel- als rupsmobiele machine toe te voegen hun al zeer uitgebreide verhuurpark van recyclingmachines. Afhankelijk van het werk kan nu gekozen worden om de machine wiel- of rupsmobiel in te huren.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kan adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recyclingmachines en het handelen in biomassa. Met een dertigtal gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Terex TTS620
Terex heeft de nieuwe TTS620 geheel nieuw ontworpen, waarbij vanuit de markt alle gewenste voordelen zijn meegenomen in het design. Het hart van de machine is een 5.500 mm lange trommel met een diameter van 2.000 mm. Deze trommel is qua maat en uitvoering gelijk aan de Doppstadt SM620, waardoor trommels van deze machine eenvoudig geplaatst kunnen worden zonder enige aanpassing aan de machine of trommel. De trommel is van beide zijden zeer goed toegankelijk doordat de zijkanten geheel kunnen worden weg geklapt. Door deze goede toegang is het wisselen van een trommel dan ook zeer eenvoudig uit te voeren. Op de trommel is een borstel gemonteerd met een diameter van 700 mm en hij is hydraulisch verstelbaar.

De bunker, die een inhoud heeft van 5.5 m3 en een lengte van 4.000 mm, kan zeer goed beladen worden met zowel een laadschop, graaf- of overslagmachine. De band van 1.200 mm breed kan zowel handmatig als automatisch worden aangestuurd, waarbij de trommelbelasting zorgt voor de aansturing van de bandsnelheid.

Alle transportbanden zijn modulair ontworpen, zodat deze zeer eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud en reparatie.

De verzamelband onder de trommel is 1.400 mm breed, waardoor de afgezeefde fractie zeer snel en met grote capaciteiten kan worden afgevoerd. De zijafvoerband heeft een breedte van 1.000 mm en kan tot een afwerphoogte van 3.200 mm afwerpen, zodat een grote voorraad kan worden opgebouwd. De overmaat wordt via een 1.200 mm brede afvoerband afgevoerd die tot een hoogte van 3.430 mm kan opwerken.

Voor de aandrijving is een Perkins 4.4 constant speedmotor gemonteerd die met zijn toerental van 1.800 r.p.m. niet alleen zorgt voor een laag brandstofverbruik, hij is ook uitzonderlijk stil. Uiteraard is voor het werken in stoffige omstandigheden de machine standaard voorzien van een omkeervan. De motorunit kan voor onderhoudswerkzaamheden naar de zijkant hydraulisch worden uitgeklapt, zodat deze snel en eenvoudig kunnen worden uitgevoerd.

De wielmobiele machine heeft een bedrijfsgewicht van ca. 18 ton en is natuurlijk voorzien van een Nederlands kenteken, zodat hij eenvoudig getransporteerd kan worden.

De rupsmobiele machine is voorzien van 3.300 mm lange rupsen waarmee hij een gewicht heeft van ca. 22 ton. De machine kan compleet 300 mm hydraulische in hoogte worden versteld waardoor hij ook in moeilijk begaanbaar terrein zonder problemen kan worden opgesteld.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines