Categorie archief Telestack

Hybride Telestack LF520 voor Van Lijssel Grondstoffen in ’s-Hertogenbosch

Hybride Telestack Ltd LF520 voor Van Lijssel Grondstoffen in ’s-Hertogenbosch

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF520 afgeleverd aan Van Lijssel Grondstoffen in s‘-Hertogenbosch, een zusterbedrijf van Van Lijssel Transport. De nieuwe Telestack is een hybride uitvoering die zowel op stroom als standalone kan draaien mocht dit benodigd zijn.

Op het grote op- en overslagterrein aan de Rietveldenhaven dat vlakbij op- en afritten aan de A59 ligt zijn diverse stroompunten voorzien waarop de Telestack emissieloos kan draaien.

De nieuwe 22 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Van Lijssel was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf.

Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine. Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

Door de inzet van de Telestack worden producten direct in voorraad gezet zonder tussenkomst van laadschop, hiermee worden velen liters brandstof bespaard en minder CO2 uitstoot gerealiseerd. Een ander groot voordeel is dat producten niet stuk- en vastgereden worden door de laadschop als ze hoger worden opgezet.

De machine van Van Lijssel is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 20.000mm en kan tot 500 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 9.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.200M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

#openoverslagspecialist#uwproductieonzezorg#serviceensupport

Telestack LF823 voor op- en overslagspecialist Buijs Groot-Ammers

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF823 geleverd aan op- en overslagspecialist Buijs Groot-Ammers. De nieuwe Telestack is door de eigen transportcombinatie van Buijs Groot-Ammers opgehaald in Vianen. Dankzij deze transportcombinatie kan de Telestack net als de overslagmachines bij Buijs snel- en efficiënt van locatie naar locatie worden getransporteerd.

De nieuwe 20 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Buijs Groot-Ammers was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar zou zijn voor alle voorkomende werkzaamheden. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Buijs Groot-Ammers is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Van der Spek Vianen en Buijs Groot-Ammers zijn geen onbekenden van elkaar, al vele jaren draaien er Fuchs overslagmachines en Hyundai laadschoppen bij Buijs in het machinepark.

Telestack voegt mobiele menger toe aan programma

Mobiele op- en overslagspecialist Telestack dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Van der Spek Vianen introduceert de nieuwe Telestack Tele-Mix P2000T.

De nieuwe Telestack Tele-Mix P2000T is een doorontwikkeling op de bekende hopper-feeder serie van Telestack. Om de mix-unit aan de transportband te kunnen monteren is deze ingekort tot een lengte van 12.300mm.

DCIM\100MEDIA\DJI_0747.JPG

Op de Tele-Mix zit een 7M³ trechter welke is opgedeeld in twee compartimenten die elk apart zijn in te stellen om de optimale mix te kunnen maken. Bij de uitloop van de compartimenten is het mogelijk om als gewenst cement, kalk of een ander bindmiddel toe te voegen.

De gemonteerde menger is hydraulisch in hoek verstelbaar zodat de doorlooptijd te regelen is.

Ook kan op de menger cement, kalk of een ander bindmiddel worden bijgevoegd. Sproeipijpen zorgen voor de juiste hoeveelheid toevoeging van water zodat het mengsel gemaakt kan worden als gewenst.

Afhankelijk van de te mengen producten kunnen capaciteiten tot 300 ton/uur worden gerealiseerd.

Natuurlijk kan ook de Telestack naast diesel-hydraulisch ook elektrisch worden aangedreven.

Slim op- en overslaan met een Telestack, test hem nu voor € 150,– per dag*

#slimopenoverslaan, realiseer een grote kostenbesparing, vermindering van uw CO2-uitstoot en zorg voor rust- en efficiëntie op uw locaties met de Telestack C-rupsmobiele transportbanden.

Om zelf te zien wat de voordelen zijn kunt u nu de Telestack TC421 huren voor een testperiode tegen de speciale prijs van € 150,– per dag.

*Vraag onze collega’s graag naar de voorwaarden.

#uwproductieonzezorg#serviceensupport

Hybride Telestack LF823 voor Sagro

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF823 afgeleverd aan de Sagro. De nieuwe Telestack is een hybride uitvoering die zowel standalone als op stroom kan draaien. Deze stroom wordt bij Sagro op middels eigen windmolens en zonnepanelen opgewekt als de Telestack op één van de eigen locaties wordt ingezet.

De nieuwe 22 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Sagro was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Sagro is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Aan het einde van de transportband is een hydraulisch verstelbare klep geplaatst zodat de richting van het te transporteren materiaal kan worden gericht om schepen optimaal te laden en de voorraad zo groot mogelijk te maken.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

De nieuwe Telestack rupsmobiele transportband kan 360º draaien t.o.v. zijn onderwagen. De machine is uitgevoerd met een zware draaikrans zodat de bovenwagen in iedere positie t.o.v. van de onderwagen kan worden geplaatst. Het is dus mogelijk om zeer eenvoudig de machine parallel te laten rijden langs de op te zetten producten of te beladen schepen.

Sagro is van een lokaal aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen, specialisaties en overnames uitgegroeid tot een Multi disciplinaire onderneming die op dit moment met meer dan 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen, waarbij logistiek een centrale rol speelt. 

De kracht van Sagro is meedenken met hun  opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Ze zijn o.a. actief op de volgende werkgebieden ; infrastructuur, milieuadvisering, sloopwerken, asbestverwijdering, bodem(water)saneringen, recycling, transportwerkzaamheden, en op-en overslag activiteiten. Zowel bulk- als stukgoederen kunnen worden op- en overgeslagen. De nieuwe Telestack LF823 zal dan ook op vele locaties en in verschillende producten ingezet gaan worden.

Sagro opereert slagvaardig en veilig, met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van  Sagro en het feit dat ze beschikken over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat ze  snel en flexibel kunnen reageren op verzoeken van hun opdrachtgevers en ieder vraagstuk kunnen invullen.

Het transport van de Telestack LF823 Revolution kan door Sagro worden uitgevoerd door de eigen zwaartransport-combinatie die de machine snel en efficiënt kan aan- en afvoeren op ieder werk en locatie.

Kuypers Kessel breidt uit met Telestack LF523 en Telestack TC424

Van der Spek Vianen leverde onlangs twee nieuwe Telestacks aan Kuypers Kessel. Uiteraard zijn de nieuwe Telestacks gespoten in de zeer herkenbare huisstijl van Kuypers Kessel. Naast de twee nieuwe Telestacks was er al een Telestack TC424 in het uitgebreide machinepark van Kuypers aanwezig.

De positieve ervaringen met deze Telestack heeft Kuypers besloten te investeren in de twee nieuwe machines om nog efficiënter de productstromen op de locatie in Kessel te kunnen op- en overslaan.

Door de inzet van de Telestacks is er veel minder inzet van de laadschoppen benodigd waardoor deze stilgezet kunnen worden of ingezet op andere werkzaamheden.

Het dubbel overslaan van producten, eerst in voorraad en dan op de vrachtwagen behoort nu tot het verleden bij Kuypers Kessel. De Telestack zorgt dus voor besparing van vele draaiuren van de laadschoppen en de daarbij behorende uitstoot, het is een zeer duurzame investering die is gemaakt door Kuypers Kessel. De inzet zorgt voor een grote vermindering van emissie-uitstoten en brandstof- en slijtagekosten aan hun machines.

Telestack LF523 :

De nieuwe 20 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Kuypers  was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie. De machine zal worden ingezet voor het opzetten van voorraden en het beladen van schepen.

De machine van Kuypers is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 500 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om weer vele tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Aan het einde van de transportband is een hydraulisch verstelbare klep geplaatst zodat de richting van het te transporteren materiaal kan worden gericht om schepen optimaal te laden en de voorraad zo groot mogelijk te maken.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Telestack TC424 :

De nieuwe 14 ton wegende Telestack TC424 welke word geproduceerd door Telestack, de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen heeft een lengte van 24.000mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 10.800mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 2.085 M3 wat 3.340 ton inhoud bij een soortelijk gewicht van 1.6 T/M³.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de opvoerzijde door bijvoorbeeld de andere Telestack of de Powerscreen zeefmachine de ook werkzaam is bij Kuypers Kessel en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie en ingezet kan worden waar benodigd.

Kuypers Kessel :

Kuypers Kessel is een familiebedrijf, gevestigd in het Limburgse Kessel, dat al 90 jaar bestaat. De activiteiten concentreren zich op de productie van en de handel in zand, grind, steenslag en klei, het aannemen en uitvoeren van werkzaamheden in de grond-, weg- en waterbouw en het vervoeren van bouwgrondstoffen en andere los gestorte bulkproducten. De activiteiten zijn ondergebracht in drie divisies:  Transport en Logistiek, Bouwgrondstoffen en Projectontwikkeling. In totaal werken er ruim 90 medewerkers bij Kuypers Kessel.  

De nieuwe Telestacks zullen ingezet worden bij Kuypers Kessel Bouwgrondstoffen. Deze divisie levert zand, grind en steenslag, dé grondstof voor bouwprocessen. De kernactiviteit van deze divisie is dan ook het produceren van gestandaardiseerde grondstoffen voor de bouw. Alle producten worden volgens de specificatie van de klant op maat gemaakt.

Ook leveren ze grondstoffen voor diverse specifieke toepassingen, waaronder sportveldenzand en lava. Deze producten worden onder meer gebruikt bij de aanleg van sportvelden en golfbanen. Daarnaast handelt Kuypers Kessel Bouwgrondstoffen in klei en vormzand, bestemd voor de grof keramische industrie.

Kuypers Kessel Bouwgrondstoffen beschikt over een goede interne infrastructuur, zoals een eigen overslaghaven waardoor alle producten van deze divisie zowel per schip als over de weg kunnen worden aan- en afgevoerd.

Telestack LF823 voor Beelen Groep in Amsterdam

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF823 afgeleverd aan de Beelen Groep, De nieuwe Telestack welke uiteraard is gespoten in de bekende huisstijl van Beelen zal op de vestiging in Amsterdam ingezet gaan worden voor het in voorraad zetten van geproduceerde stromen en het beladen van de schepen.

De nieuwe LF823 vervangt een Telestack TC621 die Van der Spek leverde in 2009. In de tussenliggende 10 jaar heeft deze ca. 4.000.000 ton geproduceerde granulaten getransporteerd en in voorraad gezet. Deze grote tonnages bewijst direct de degelijke bouw van de Telestack transportbanden.

De Telestack zorgt voor veel minder inzet van de laadschoppen doordat geproduceerde stromen niet direct moeten worden weggereden en verladen kunnen worden in vrachtwagens als dit gewenst is. De dubbele handeling is niet meer nodig. Beelen past deze werkwijze al vele jaren toe en zorgt hiermee voor een grote vermindering van emissie-uitstoten en brandstof- en slijtagekosten aan hun machines.

De nieuwe 20 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Beelen was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine. Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Beelen is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om weer vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen. Aan het einde van de transportband is een hydraulisch verstelbare klep geplaatst zodat de richting van het te transporteren materiaal kan worden gericht om schepen optimaal te laden en de voorraad zo groot mogelijk te maken.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Als gewenst kan de machine eenvoudig worden ingeklapt en worden getransporteerd op de zwaartransportcombinatie van Beelen, na transport is de machine met 15 minuten weer gereed voor de volgende inzet.

Circulair : Beelen staat voor het sluiten van de materiaalcirkels. Al meer dan 25 jaar werken ze samen met hun opdrachtgevers en partners aan het hoogwaardig hergebruiken van materialen en bouwstoffen die vrijkomen bij projecten en worden aangeleverd op hun locaties in Nederland.

Compacte Hopper-Feeder van Telestack, de HF10T

Telestack, wereld marktleider de specialist op het gebied van mobiele op- en overslagsystemen heeft een nieuwe kleine compacte hopper-feeder op de markt gebracht waarmee zowel voorraad kan worden opgezet, schepen geladen als producten met gemixt kunnen worden. Telestack heeft met de ontwikkeling van de Telestack HF10T alle ervaringen die zijn opgedaan met de grotere machines en systemen meegenomen in het ontwerp.

Met zijn basisgewicht van 13 ton kan de machine eenvoudig en snel verplaats worden zonder dat er speciaal transport benodigd is. Voor de Nederlandse markt niet zo belangrijk echter voor vele landen interessant is dat hij in een 40ft container past zodat eenvoudig transport over lange afstand gemakkelijk kan plaatsvinden.

De bunker met een standaard inhoud van 6.8M³ is 3.760mm lang zodat belading met middelgrote laadschop of overslagmachine geen enkel probleem is. Als gewenst kan de bunker worden voorzien van een verhoging zodat de inhoud tot 11.2 M³ vergroot wordt. In de bunker is een 1.050mm brede transportband geplaats welke met een verstelbare bunkeropening lost op de 1.050mm brede opvoerband.

Deze opvoerband is 15.000mm lang en is hydraulisch klapbaar voor transport. In de normale werkpositie bij voorraad opzetten kan de band bij een stijghoek van 19° een voorraad opzetten van 500 ton met een soortelijk gewicht van 1.6 ton/M³

De aandrijving gebeurd standaard middels diesel/hydraulische aandrijving en kan als gewenst dual-power worden uitgevoerd zodat de machine elektro/hydraulisch kan draaien als hij aan een stroombron is aangesloten. In de machine is een zuinige Deutz 4-cilinder dieselmotor gemonteerd.

Het rupsonderstel heeft 300mm brede rupsplaten en is 2.900mm lang zodat de gronddruk beperkt is.

Een eenvoudige besturing zorgt ervoor dat iedereen de machine kan bedienen zodat hij ook snel ingezet kan worden zonder zeer uitgebreide instructies en eventueel benodigde machinist.

Op korte termijn zal de eerste Telestack HF10T bij Van der Spek Vianen aankomen om aan de Nederlandse markt getoond te kunnen worden middels demo en verhuur.

Telestack pakt groots uit met noviteiten op Hillhead in Engeland

Eind juni pakte Telestack groots uit op de beurs Hillhead in Buxton. De drie-daagse beurs voor alles wat te doen heeft met grondverzet, breken, zeven en transporteren vond dit jaar plaats onder voor Engeland zeer hete omstandigheden, alle dagen werd de 30°C aangetikt.

Mobiele op- en overslagspecialist Telestack die in de Benelux wordt vertegenwoordigd door de Van der Spek groep met vestigingen in Vianen, Hardenberg en Ternat(B) toonde op de beurs vele noviteiten naast het uitgebreide bekende leveringsprogramma.
Telestack TC621 Revolution
Onder andere is de geheel nieuwe Telestack TC621 Revolution geïntroduceerd. Deze rupsmobiele transportband met een lengte van 21 meter kan door de plaatsing van een zeer robuuste- en stabiele draaikrans 360° ronddraaien zodat er grote voorraden onder de machine kunnen worden opgeslagen zonder tussenkomst van een laadschop. Middels de 1.050mm brede transportband die bij een stijging van 20° een hoogte bereikt van ruim 8 meter kan zonder te roteren al een voorraad worden opgedraaid van bijna 1.700 ton. Bij een opstelling waarbij een 120° wordt geroteerd kan deze voorraad al snel oplopen tot 20.000 ton.
Het complete frame van de 1.050mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen. Bij de TC621 is de aandrijving dubbel uitgevoerd zodat 600 ton/uur kan worden opgevoerd.
De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de bovenwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van breker, zeef, opvoerbunker en/of shedder en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product.
Het gemonteerde rupswerk van 3.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Telestack Olympian W1800 Truckunloader 
In aansluiting op het zeer uitgebreide en wereldwijd bekende Telestack Titan Truckunloader programma presenteerde Telestack de geheel nieuwe Telestack Olympian W1800 drive-over truck unloader. Uniek aan deze nieuwe machine is dat de vrachtwagen over de machine heen rijd en dan zijn lading lost in het midden op de machine. De 1.800mm brede transportband welke door twee elektromotoren wordt aangedreven voert het product met capaciteiten tot 1.000 ton/uur af.
Uiteraard kan de machine ook van twee zijden worden benaderd door vrachtwagens zodat er minder wachttijden ontstaan en de capaciteiten verhoogd kunnen worden. De machine is wielmobiel en kan daardoor zeer gemakkelijk op locatie worden verplaatst.
Telestack HF10, Compacte Hopper-Feeder 
Telestack heeft bij haar klanten en dealers uitgebreid navraag gedaan waaraan nog behoefte was in het uitgebreide leveringsprogramma van Telestack. Veel hoorde Telestack de wens om een compacte Hopper-Feeder die alle voordelen heeft van de welbekende Telestack Hopper-Feeders maar niet de vaak aanwezig capaciteiten en grote afmetingen. De machine moest eenvoudig, compact en eenvoudig te transporteren zijn. Telestack zou Telestack niet zijn om met een passend antwoord te komen; De Telestack HF10.
De Telestack HF10 met zijn eigen gewicht van 14 ton is voorzien van een ruime trechter met een inhoud van bijna 7M3 zodat hij ook met middelgrote laadschoppen en overslagkranen zonder problemen is te beladen. De bunkerband lost vervolgens op een 15 meter lange 1.050mm brede afvoerband welke een afwerphoogte heeft van ruim 6.5 meter.
Middels het rupswerk kan de machine zeer eenvoudig worden verplaatst op locatie. Voor de aandrijving is een zuinige 4-cilinder Deutz motor gemonteerd met een vermogen 50kW.
De eenvoudige besturing zorgt ervoor dat iedereen de machine kan bedienen zodat hij ook snel ingezet kan worden zonder zeer uitgebreide instructies en eventueel benodigde machinist.
Demo Telestack TC421 : Meten is weten en zien is geloven.
Duurzaam, efficiënt, kostenbesparend. Van der Spek laat met nieuwe Telestack demo het zien. Bij Van der Spek Vianen is wederom een nieuwe demo Telestack mobiele transportband aangekomen  om in praktijk het verschil te kunnen tonen en nog meer klanten kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die er zijn met de wereldmarkleider op het gebied van mobiele overslagsystemen Telestack.
Door deze inzet van een (of meerdere) mobiele Telestack transportband(en) kunnen er zeer veel kosten bespaard worden bij het op- en overslaan of het in voorraad zetten van producten.
Vele bedrijven hebben de grote voordelen die de Telestack overslagsystemen kunnen brengen al gezien en geïnvesteerd in een systeem dat is toerust op de klantwensen zodat het systeem optimaal kunnen werken in de gewenste producten die overgeslagen moeten worden. Voor iedere opstelling, product of gewenste capaciteit is er een oplossing te leveren mits het technisch mogelijk is.
Steeds meer recycling- en overslagbedrijven zoeken naar oplossingen om goedkoper en efficiënter te werken en/of produceren.
Door het gebruiken van een Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met een laadschop gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om bij de juiste opstelling om de laafschop geheel stil te zetten of natuurlijk voor andere werkzaamheden in te zetten. Dit voordeel komt zeker tot zijn recht als de Telestack wordt ingezet achter bijvoorbeeld een puinbreker, shredder of zeefmachine.Tevens kan er snel en eenvoudig schepen geladen- gelost worden zonder dat de overslagmachine ieder keer zijn maximale vlucht  moet maken waarbij kostbare tijd en brandstof verloren gaat.
Bij het laad- en loswerk en voorraad maken is onnodig omhoog draaien van het geproduceerde of te lossen product verleden tijd, de Telestack TC421 kan wel tot ruim 1.700 ton opslaan zonder verzet te worden.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden, vraag het Van der Spek en ze laten u zien wat u kunt besparen door het inzetten van een Telestack transportband.

Update: De Telestack transportbandensystemen van Van Oord nog steeds in volle actie

In 2011 maakte Van Oord de keuze voor mobiele Telestack transportbandsystemen van Telestack gezien de vele jaren ervaring en goede reputatie die Telestack over de gehele wereld heeft opgebouwd bij vele klanten en verschillende inzetten.

Telestack HF150 en TS1542 bij Van Oord

Telestack HF150 en TS1542 bij Van Oord

De twee Telestack HF1520 mobiele trechters en twee Telestack TS1542 telescoperende transportbanden zijn voor hun inzet naar Japan getransporteerd door Van Oord. Na deze inzet zijn de banden via Australië aangekomen in de Damietta haven in Egypte waar ze worden ingezet bij het laden van Handymax schepen.

 

Tijdens het ontwerp van de machines zijn vele opties meegenomen die een zeer brede inzet mogelijk maken over de gehele wereld waar Van Oord actie is. Naast normale gebroken materialen, zand- en grind zijn de banden extra verzwaard uitgevoerd om ook zware stenen te kunnen transporteren die door de valpijpschepen van Van Oord worden gebruikt.

De machines zijn zo ontworpen dat ze in delen in 40ft container kunnen worden geladen of als gewenst in één deel te hijsen zijn voor bijvoorbeeld het plaatsen op een ponton of kade.

Uiteraard zijn de machines breed inzetbaar en kunnen naast het laden van schepen ook worden ingezet voor het in voorraad zetten van producten.

Wilt u meer weten van de mogelijkheden van Telestack mobiele overslagsystemen dan kan Benelux importeur Van der Spek u zeker verder helpen.