Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Telestack

door-Van der Spek-

Telestack LF523 voor Jac Rijk.

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF523 geleverd aan Jac Rijk. Hun activiteiten bestaan uit (grootschalig) grondverzet voor waterbouwkundige werken, delfstofwinning, infrastructuur en natuurbouw. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in Nederland, Belgie, Duitsland en vele andere Europese landen, Afrika, Zuid-Amerika en het Midden Oosten.

De nieuwe 20 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Jac. Rijk was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar zou zijn voor alle voorkomende werkzaamheden. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Jac Rijk is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is voorzien van wisselbare slijtplaten Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 500 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van transportbanden en schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Uiteraard is de nieuwe Telestack door ZTZ (Zwaar Transport Zeeland) ,dochteronderneming van Jac Rijk getransporteerd op één van hun zwaartransport-combinaties.

door-Van der Spek-

Telestack Titan W800 voor op- en overslagspecialist Lansers Trio

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe 70 ton wegende Telestack Titan W800 mobiele truck-unloader geleverd aan Lansers Trio. De nieuwe Telestack Titan W800 is een zogeheten truck-unloader waarin vrachtwagens direct kunnen lossen in de opgavebunker van de machine  waarna het gestorte product wordt afgevoerd door de transportbanden in de machine. De nieuwe Telestack Titan W800 is volledig duurzaam elektrisch aangedreven.

Lansers Trio is de specialist als het gaat om het op- en overslaan, zeven en verwerken van productstromen. Of het nu gaat om kolen, ertsen, afvalstromen of te recyclen producten, voor iedere toepassing heeft men met de juiste machines en personeel de oplossing en daarbij zijn grote tonnages geen enkel probleem. De nieuwe Telestack Titan W800 truck-unloader is een uitbreiding in de grote materieelvloot van Lansers Trio.

Telestack Titan W800

De wielmobiele Telestack Titan W800 is in zeer goed overleg tussen Lansers Trio, Van der Spek Vianen en Telestack samengesteld zodat hij voor Lansers Trio en hun klanten het beste zijn werkzaamheden kan gaan uitvoeren.

De Telestack Titan W800 is in de basis opgebouwd uit twee transportbanden die zijn opgebouwd op een zwaar robuust wielmobiele chassis waarmee hij met behulp van een laadschop op locatie verzet kan worden als dat benodigd is.

In de opgavebunker waarin tot 40 ton in één keer kan worden gelost door een vrachtwagen zit een zware 2.400mm brede transportband die wordt ondersteunt door traversen die vervolgens weer aan zware kettingen zitten gemonteerd. Deze bouwwijze zorgt ervoor dat de krachten die ontstaan bij deze ladingen goed worden verdeeld.

Vervolgens lost de bunkerband op een 1.200mm brede afvoerband die bij de Titan W800 van Lansers Trio ook nog naar links en rechts kan zwenken om zo breed mogelijk ingezet te kunnen worden.

Als gewenst kan aan de zwenkband van 15 meter ook nog een telescoperende storttrechter worden gemonteerd die bij de leveringsomvang behoord. Dankzij deze trechter kan eventuele ontstane stofoverlast tot een minimum worden beperkt.

Om veilig en zonder problemen in de trechter te kunnen lossen is er bij de machine een oprijdbok geleverd die net als de machine eenvoudig kan worden getransporteerd met een laadschop op locatie.

Net als iedere Telestack is ook deze 70 tons overslaggigant bij Telestack compleet opgebouwd en getest voordat hij naar Nederland op transport is gegaan. Groot voordeel hiervan is dat als de machine op locatie komt de montage optimaal verloopt. De opbouw en ingebruikstelling van de machine is door de technische dienst van Van der Spek in goede samenwerking met de technische dienst van Lansers Trio uitgevoerd.

De nieuwe Telestack is na ingebruikname op de eerst locatie alweer opgesteld op zijn volgende locatie waarmee aangetoond wordt dat het echt een mobiele truck-unloader is.

door-Van der Spek-

Grootste Telestack hopper-feeder geleverd bij Steengoed

Van der Spek Vianen heeft onlangs de grootste Telestack hopper-feeder geleverd bij Steengoed Projecten. De nieuw geleverde machine is een Telestack HF1028 die is voorzien van een 28 meter transportband en een grote opgavebunker die beladen kan worden door een laadschop, graaf- of overslagmachine of een breek- of zeefmachine.

Steengoed is in 2005 ontstaan door de samenvoeging van 8 toenmalige valleigrindbedrijven.. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dislen-Stokkem, centraal gelegen in de Maasvallei. Van daaruit gebeurd de aansturing voor de ontwikkeling van nieuwe ontginningsprojecten en worden lopende projecten opgevolgd.

De nieuwe Telestack HF1028 is de grootste in zijn klasse die door Telestack wordt geleverd en nog steeds in één transport kan worden vervoerd. Op locatie wordt de machine hydraulisch uitgeklapt en na korte installatie kan de machine direct in actie. Het bedrijfsgewicht van de HF1028 bedraagt 35 ton.

Met capaciteiten tot 1.000 ton/uur is het een echte capaciteitsmaker die bij Steengoed ingezet zal gaan worden als extra capaciteiten gewenst zijn op de ontginningsinstallaties. De HF1028 kan dan direct op landbanden die op de locaties aanwezig zijn lossen zodat overbodig transport wordt voorkomen en de benodigde tonnen duurzaam worden opgegeven. De Telestack HF1028 is voorzien van ceramisch beklede aandrijftrommels zodat de aandrijfkrachten optimaal worden overgebracht en slip van de banden wordt voorkomen.

De transportband is uitgevoerd in vakwerkconstructie die zorgdraagt voor een stabiele bouwwijze. Zowel de transportband als bunker zijn 1.200mm breed waardoor de hoge capaciteiten zonder problemen kunnen worden doorgevoerd. Als de transportband onder een hoek van 19° wordt opgesteld kan er een voorraad van 1.750M³ onder de band worden opgebouwd zonder de machine te verzetten.

Dankzij de bestelde dual-power uitvoering wordt de machine elektrisch aangedreven, mocht er onverhoopt geen stroombron beschikbaar zijn dan kan hij ook met de in de machine gebouwde Stage-V motor worden aangedreven. Op de locatie waar de machine is geleverd word de stroom grotendeels middels zonnepanelen opgewekt dus de machine werkt dan helemaal duurzaam.

Op de machine is een hydraulisch klapgrid aangebracht dat voorkomt dat te grote stenen op de band en na-geschakelde installaties komen. Het grid is in goed overleg tussen Steengoed, Van der Spek en Telestack ontwikkeld speciaal ontwikkeld zodat het 90° kan klappen en eventuele klem zittende stenen vrijkomen en gelost kunnen worden.

Het gemonteerde zware rupswerk zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd als hij gebruikt wordt om voorraden op te zetten.

door-Van der Spek-

Vijftal Telestack transportbanden in actie bij Recycling Kombinatie REKO

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Telestack TC421 geleverd bij Recycling Kombinatie REKO. Deze Telestack TC421 vult een kwartet eerder door Van der Spek geleverde Telestack’s aan.  

Het eerder geleverde kwartet bestaat uit ; Telestack TCL1031 radiale transportband, Telestack TCL431, Telestack TC421 en een Telestack LF523.

Na de levering van nieuwe Telestack TC421 zijn alle vijf Telestack transportbanden opgesteld om een eveneens door Van der Spek geleverde Powerscreen zeef te be- en ontladen.  Hierbij worden de geproduceerde fracties gelijk duurzaam in voorraad gezet waarna ze kunnen worden afgevoerd als dit gewenst is. Tussentijdse op- en overslag wordt hiermee voorkomen. In totaal kan er nu ruim 7.800M3 ( 12.500 ton ) in voorraad worden gezet onder de banden. Als de Telestack TCL1031 radiaal gebruikt wordt komt hier zelfs nog ruim 10.000 ton bij.

Telestack TC421 :

De nieuwe 14 ton wegende Telestack TC421 heeft een lengte van 21.000mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 9.800mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 1.700 M3 wat 2.720 ton inhoud bij een soortelijk gewicht van 1.6 T/M³.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de opvoerzijde.

REKO

Recycling Kombinatie REKO B.V. is toonaangevend in het produceren van herbruikbare grondstoffen. Daartoe zet REKO afvalstoffen om in nieuwe grondstoffen voor de bouwindustrie, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken. Door de activiteiten van REKO kan de keten voor minerale grondstoffen voor 100% worden gesloten.

Sinds 2000 is REKO gevestigd op de Vondelingenplaat bij Rotterdam. Deze locatie ligt strategisch in het hart van de mainport Rotterdam en is zowel over weg als over het water zeer goed bereikbaar. Op het 33 hectare grote terrein bevinden zicht : een breekinstallatie voor de productie van granulaten, twee thermische reinigingsinstallaties voor het reinigen van teerhoudend asfalt en twee installaties voor het opwekken van elektriciteit uit restwarmte. De breker en de thermische reinigingsinstallaties behoren tot de grootste in hun soort.

Naast de nieuwe Telestack zijn er ook diverse door Van der Spek Vianen geleverde Powerscreen zeefmachines en Lindner- en Peterson verkleiners actief op het terrein op de Vondelingenplaat.

door-Van der Spek-

Met levering duo Telestacks nu kwartet Telestacks compleet bij Recycling Kombinatie REKO

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuw duo Telestack mobiele transportbanden geleverd

bij Recycling Kombinatie REKO. Ditmaal zijn er een Telestack LF523 mobiele hopper-feeder en een Telestack TC421 mobiele transportband geleverd.

Eerder werden een Telestack TCL-1031 radiale mobiele transportband en een Telestack TCL-431 geleverd. Na de levering van de twee nieuwe Telestack transportbanden zijn alle de vier de transportbanden opgesteld om een zeef-unit te be- en ontladen.  Hierbij worden de geproduceerde fracties gelijk in voorraad gezet waarna ze kunnen worden afgevoerd als dit gewenst is. Tussentijdse op- en overslag wordt hiermee voorkomen.

Telestack LF523 :

De nieuwe 20 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor REKO  was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie. De machine zal o.a. worden ingezet voor het opzetten van voorraden, beladen van zeefmachines, schepen of andere machines.

De machine van REKO is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 500 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om weer vele tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Telestack TC421 :

De nieuwe 14 ton wegende Telestack TC421 heeft een lengte van 21.000mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 9.800mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 1.700 M3 wat 2.720 ton inhoud bij een soortelijk gewicht van 1.6 T/M³.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de opvoerzijde door bijvoorbeeld de andere Telestack of de Powerscreen zeefmachines de ook werkzaam zijn bij REKO en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product.

REKO

Recycling Kombinatie REKO B.V. is toonaangevend in het produceren van herbruikbare grondstoffen. Daartoe zet REKO afvalstoffen om in nieuwe grondstoffen voor de bouwindustrie, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken. Door de activiteiten van REKO kan de keten voor minerale grondstoffen voor 100% worden gesloten.

Sinds 2000 is REKO gevestigd op de Vondelingenplaat bij Rotterdam. Deze locatie ligt strategisch in het hart van de mainport Rotterdam en is zowel over weg als over het water zeer goed bereikbaar. Op het 33 hectare grote terrein bevinden zicht : een breekinstallatie voor de productie van granulaten, twee thermische reinigingsinstallaties voor het reinigen van teerhoudend asfalt en twee installaties voor het opwekken van elektriciteit uit restwarmte. De breker en de thermische reinigingsinstallaties behoren tot de grootste in hun soort.

Naast de nieuwe Telestack zijn er ook diverse door Van der Spek Vianen geleverde Powerscreen zeefmachines en Lindner verkleiners actief op het terrein op de Vondelingenplaat.

doorVan der Spek

Hybride Telestack LF520 voor Van Lijssel Grondstoffen in ’s-Hertogenbosch

Hybride Telestack Ltd LF520 voor Van Lijssel Grondstoffen in ’s-Hertogenbosch

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF520 afgeleverd aan Van Lijssel Grondstoffen in s‘-Hertogenbosch, een zusterbedrijf van Van Lijssel Transport. De nieuwe Telestack is een hybride uitvoering die zowel op stroom als standalone kan draaien mocht dit benodigd zijn.

Op het grote op- en overslagterrein aan de Rietveldenhaven dat vlakbij op- en afritten aan de A59 ligt zijn diverse stroompunten voorzien waarop de Telestack emissieloos kan draaien.

De nieuwe 22 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Van Lijssel was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf.

Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine. Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

Door de inzet van de Telestack worden producten direct in voorraad gezet zonder tussenkomst van laadschop, hiermee worden velen liters brandstof bespaard en minder CO2 uitstoot gerealiseerd. Een ander groot voordeel is dat producten niet stuk- en vastgereden worden door de laadschop als ze hoger worden opgezet.

De machine van Van Lijssel is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 20.000mm en kan tot 500 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 9.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.200M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

#openoverslagspecialist#uwproductieonzezorg#serviceensupport

doorVan der Spek

Telestack LF823 voor op- en overslagspecialist Buijs Groot-Ammers

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF823 geleverd aan op- en overslagspecialist Buijs Groot-Ammers. De nieuwe Telestack is door de eigen transportcombinatie van Buijs Groot-Ammers opgehaald in Vianen. Dankzij deze transportcombinatie kan de Telestack net als de overslagmachines bij Buijs snel- en efficiënt van locatie naar locatie worden getransporteerd.

De nieuwe 20 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Buijs Groot-Ammers was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar zou zijn voor alle voorkomende werkzaamheden. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Buijs Groot-Ammers is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Van der Spek Vianen en Buijs Groot-Ammers zijn geen onbekenden van elkaar, al vele jaren draaien er Fuchs overslagmachines en Hyundai laadschoppen bij Buijs in het machinepark.

doorVan der Spek

Telestack voegt mobiele menger toe aan programma

Mobiele op- en overslagspecialist Telestack dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Van der Spek Vianen introduceert de nieuwe Telestack Tele-Mix P2000T.

De nieuwe Telestack Tele-Mix P2000T is een doorontwikkeling op de bekende hopper-feeder serie van Telestack. Om de mix-unit aan de transportband te kunnen monteren is deze ingekort tot een lengte van 12.300mm.

DCIM\100MEDIA\DJI_0747.jpg

Op de Tele-Mix zit een 7M³ trechter welke is opgedeeld in twee compartimenten die elk apart zijn in te stellen om de optimale mix te kunnen maken. Bij de uitloop van de compartimenten is het mogelijk om als gewenst cement, kalk of een ander bindmiddel toe te voegen.

De gemonteerde menger is hydraulisch in hoek verstelbaar zodat de doorlooptijd te regelen is.

Ook kan op de menger cement, kalk of een ander bindmiddel worden bijgevoegd. Sproeipijpen zorgen voor de juiste hoeveelheid toevoeging van water zodat het mengsel gemaakt kan worden als gewenst.

Afhankelijk van de te mengen producten kunnen capaciteiten tot 300 ton/uur worden gerealiseerd.

Natuurlijk kan ook de Telestack naast diesel-hydraulisch ook elektrisch worden aangedreven.

doorVan der Spek

Slim op- en overslaan met een Telestack, test hem nu voor € 150,– per dag*

#slimopenoverslaan, realiseer een grote kostenbesparing, vermindering van uw CO2-uitstoot en zorg voor rust- en efficiëntie op uw locaties met de Telestack C-rupsmobiele transportbanden.

Om zelf te zien wat de voordelen zijn kunt u nu de Telestack TC421 huren voor een testperiode tegen de speciale prijs van € 150,– per dag.

*Vraag onze collega’s graag naar de voorwaarden.

#uwproductieonzezorg#serviceensupport

doorVan der Spek

Hybride Telestack LF823 voor Sagro

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF823 afgeleverd aan de Sagro. De nieuwe Telestack is een hybride uitvoering die zowel standalone als op stroom kan draaien. Deze stroom wordt bij Sagro op middels eigen windmolens en zonnepanelen opgewekt als de Telestack op één van de eigen locaties wordt ingezet.

De nieuwe 22 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Sagro was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Sagro is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Aan het einde van de transportband is een hydraulisch verstelbare klep geplaatst zodat de richting van het te transporteren materiaal kan worden gericht om schepen optimaal te laden en de voorraad zo groot mogelijk te maken.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

De nieuwe Telestack rupsmobiele transportband kan 360º draaien t.o.v. zijn onderwagen. De machine is uitgevoerd met een zware draaikrans zodat de bovenwagen in iedere positie t.o.v. van de onderwagen kan worden geplaatst. Het is dus mogelijk om zeer eenvoudig de machine parallel te laten rijden langs de op te zetten producten of te beladen schepen.

Sagro is van een lokaal aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen, specialisaties en overnames uitgegroeid tot een Multi disciplinaire onderneming die op dit moment met meer dan 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen, waarbij logistiek een centrale rol speelt. 

De kracht van Sagro is meedenken met hun  opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Ze zijn o.a. actief op de volgende werkgebieden ; infrastructuur, milieuadvisering, sloopwerken, asbestverwijdering, bodem(water)saneringen, recycling, transportwerkzaamheden, en op-en overslag activiteiten. Zowel bulk- als stukgoederen kunnen worden op- en overgeslagen. De nieuwe Telestack LF823 zal dan ook op vele locaties en in verschillende producten ingezet gaan worden.

Sagro opereert slagvaardig en veilig, met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van  Sagro en het feit dat ze beschikken over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat ze  snel en flexibel kunnen reageren op verzoeken van hun opdrachtgevers en ieder vraagstuk kunnen invullen.

Het transport van de Telestack LF823 Revolution kan door Sagro worden uitgevoerd door de eigen zwaartransport-combinatie die de machine snel en efficiënt kan aan- en afvoeren op ieder werk en locatie.