Category Archive Hybride

door-Van der Spek-

Grootste Telestack hopper-feeder geleverd bij Steengoed

Van der Spek Vianen heeft onlangs de grootste Telestack hopper-feeder geleverd bij Steengoed Projecten. De nieuw geleverde machine is een Telestack HF1028 die is voorzien van een 28 meter transportband en een grote opgavebunker die beladen kan worden door een laadschop, graaf- of overslagmachine of een breek- of zeefmachine.

Steengoed is in 2005 ontstaan door de samenvoeging van 8 toenmalige valleigrindbedrijven.. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dislen-Stokkem, centraal gelegen in de Maasvallei. Van daaruit gebeurd de aansturing voor de ontwikkeling van nieuwe ontginningsprojecten en worden lopende projecten opgevolgd.

De nieuwe Telestack HF1028 is de grootste in zijn klasse die door Telestack wordt geleverd en nog steeds in één transport kan worden vervoerd. Op locatie wordt de machine hydraulisch uitgeklapt en na korte installatie kan de machine direct in actie. Het bedrijfsgewicht van de HF1028 bedraagt 35 ton.

Met capaciteiten tot 1.000 ton/uur is het een echte capaciteitsmaker die bij Steengoed ingezet zal gaan worden als extra capaciteiten gewenst zijn op de ontginningsinstallaties. De HF1028 kan dan direct op landbanden die op de locaties aanwezig zijn lossen zodat overbodig transport wordt voorkomen en de benodigde tonnen duurzaam worden opgegeven. De Telestack HF1028 is voorzien van ceramisch beklede aandrijftrommels zodat de aandrijfkrachten optimaal worden overgebracht en slip van de banden wordt voorkomen.

De transportband is uitgevoerd in vakwerkconstructie die zorgdraagt voor een stabiele bouwwijze. Zowel de transportband als bunker zijn 1.200mm breed waardoor de hoge capaciteiten zonder problemen kunnen worden doorgevoerd. Als de transportband onder een hoek van 19° wordt opgesteld kan er een voorraad van 1.750M³ onder de band worden opgebouwd zonder de machine te verzetten.

Dankzij de bestelde dual-power uitvoering wordt de machine elektrisch aangedreven, mocht er onverhoopt geen stroombron beschikbaar zijn dan kan hij ook met de in de machine gebouwde Stage-V motor worden aangedreven. Op de locatie waar de machine is geleverd word de stroom grotendeels middels zonnepanelen opgewekt dus de machine werkt dan helemaal duurzaam.

Op de machine is een hydraulisch klapgrid aangebracht dat voorkomt dat te grote stenen op de band en na-geschakelde installaties komen. Het grid is in goed overleg tussen Steengoed, Van der Spek en Telestack ontwikkeld speciaal ontwikkeld zodat het 90° kan klappen en eventuele klem zittende stenen vrijkomen en gelost kunnen worden.

Het gemonteerde zware rupswerk zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd als hij gebruikt wordt om voorraden op te zetten.

door-Van der Spek-

Nieuwe elektrische Hyundai HX85A E voor Van Aalsburg uit Hellouw

Onlangs is er door Van der Spek Vianen een nieuwe compleet emissie loze elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E geleverd aan Van Aalsburg.

De nieuwe 10 ton wegende Hyundai HX85A E is voorzien van een 130kWh accu waarmee de machine tot 6 uur kan werken voordat hij weer moet worden opgeladen. Laden kan eenvoudig middels een 32Amp of 64 Amp stekker. Van Aalsburg heeft een mobiele EnergyHub die middels wind- en zonne-energie wordt opgeladen waardoor de nieuwe Hyundai met groene stroom weer geladen kan worden.

Dankzij de verstelgiek kan de machine zeer breed worden ingezet en de verschillende uitrustingsstukken is de gewenste positie brengen. Uiteraard heeft de machine vele verschillende hydraulische aansluitingen zodat uitrustingsstukken zonder problemen kunnen worden aangesloten.

Het geavanceerde load sensing hydrauliek systeem heeft een energiebesparend regeneratie systeem op de hef- en knikcilinders waarmee de machine optimaal kan werken met het laagste energieverbruik.

Van Aalsburg B.V. is een bijzondere wilgenhouthandel, waarin het ambacht van vader op zoon(s) is doorgegeven. Het bedrijf is uitgegroeid tot een groot-, dynamisch- en internationaal opererend familiebedrijf met zes broers. Van Aalsburg heeft 150 hectare waarop men eigen producten verbouwd die worden ingezet op uit te voeren werken.

Milieubewust ondernemen staat hoog in het vandaal en daarbij past de investering in de nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E helemaal bij.

Foto’s ; Van Aalsburg

doorVan der Spek

Hyundai elektrische graafmachines beschikbaar!

Van der Spek-Vianen B.V. en UMS leveren daarin een bijdrage:

Als sinds 2009 (bron) werkt Hyundai aan elektrisch aangedreven graafmachines. Hyundai zal de komende jaren hun elektrische lijn in de Europese markt uitrollen.

Hyundai E18


Direct beschikbaar zijn de Hyundai HX85 Electric, de Hyundai HX260 Electric, de Hyundai HX300 Electric en minigravers van Ecodigger in de klassen van 2 tot 4 ton. In ontwikkeling zijn de Hyundai HW140A mobiele graafmachine en de Hyundai HX220 Electric.


Meer informatie over deze machines vindt u hier.


Hyundai Electric machines zijn, of worden binnenkort geleverd, aan onder andere GMB, Van Reel Groep, Van Aalsburg, Voorbij Beton, Heijmans, De Vries en Van der Wiel.

Heeft u interesse in de Hyundai Electric modellen, neem dan contact op met onze vertegenwoordigers. Zij zijn u graag van dienst.

Meer informatie over emissieloze of emissiearme machines, van onze andere merken, vindt u hier.


Nieuwsberichten Electrische Hyundai’s.

doorVan der Spek

HYBRIDE PRIMEUR BIJ VAN DER SPEK VIANEN B.V.

Onlangs is in Vianen een heuse primeur gearriveerd.

De nieuwe plug-in hybride CIFA Magnum MK28 ENERGYA mixerpomp is na uitvoerig testen in de fabriek van CIFA op transport gegaan naar Nederland.

De mixerpomp is voorzien van een 4-delige mast, waarvan de laatste twee mastdelen van carbon zijn. Dit resulteert in een gewichtsbesparing, waardoor er optimaal beladen kan worden.

Uiterlijk is de ENERGYA-mixerpomp, net als de hybride mixer uit de ENERGYA-serie, direct te herkennen aan de stijlvolle polyester bekleding van de pomp en het achterste deel van de mixertrommel.

Met de mixerpomp uit de ENERGYA-serie kan de machine volledig elektrisch afstempelen, de mixertrommel beladen en gelost worden, de 4-delige mast uitvouwen en bediend worden en beton verpompen. Kortom, een volledig groene betonstort met een mixerpomp.

Van der Spek Vianen B.V. is een voorloper op het gebied van elektrische en hybride bouwmachines.

Naast diverse elektrische graafmachines van Hyundai, Powerscreen zeefmachines, volledig elektrische Turbosol aanhangerbetonpompen en de onlangs in gebruik gestelde asfaltspreidmachine van Dynapac, is de CIFA-mixerpomp een welkome aanvulling op het duurzame leveringsprogramma van Van der Spek.

De innovatieve hybride MK28E mixerpomp wordt volledig af fabriek geleverd door CIFA en kan tijdens het pompen worden opgeladen op de bouw of tijdens het laden van beton op de betoncentrale. Met de optionele snellader is de batterij in een uur weer volledig opgeladen.

Bovendien is het voertuig uitgerust met een KERS-systeem (Kinetic Energy Recovery System), dat ervoor zorgt dat de energie die ontstaat tijdens het remmen onderweg wordt opgeslagen.

Op dit moment wordt de mixerpomp in de werkplaats in Vianen gereed gemaakt en zal deze, na de RDW-keuring en uitgebreide instructie voor onze monteurs, bij diverse klanten gedemonstreerd worden.

Binnenkort meer nieuws over deze unieke plug-in hybride mixerpomp van CIFA. ’s Werelds marktleider in mixerpompen!

doorVan der Spek

Hyundai HX260AL Electric in actie

Vandaag heeft de complete nieuwe elektrische Hyundai Construction Equipment Europe HX260AL Electric zijn eerste kuubs verzet. Tijdens deze eerste uren waarbij direct zware grond werd afgegraven heeft de machine zijn verwachtingen geheel waargemaakt.

Uiteraard willen we op het moment nog zoveel aan jullie melden echter dat doen we als hij wordt afgeleverd aan GMB. Hij zal hiervoor natuurlijk eerst in de bekende bedrijfskleuren worden gespoten door onze collega’s van PRIMA Equipment.

#electrischaangedreven#duurzaamondernemen#vooroplopen#uwproductieonzezorg