Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Hybride

door-Van der Spek-

GMB Civiel B.V. neemt 3e Hyundai HX260AL Electric in gebruik

Na het succes van eerder door Van der Spek Vianen BV geleverde volledig elektrische graafmachine was het voor GMB duidelijk dat er nog extra geïnvesteerd zou gaan worden in emissie loze graafmachines.

De machine is in samenwerking met UMS uit Oss voorzien van een moderne en veilige elektrische aandrijving. Afhankelijk van de werkzaamheden kan er gekozen worden uit verschillende batterij-pakketen variërend van 390kWh tot wel 600kWh. De batterijen kunnen on-board geladen worden met een AC lader of middels DC-snellader. Bij deze dijkwerkzaamheden is er vaak geen geschikte stroomaansluiting binnen handbereik en daarom wisselt GMB dagelijks de batterijboxen op het werk met behulp van een autolaadkraan is het wisselen binnen 10minuten geklaard. De lege batterijboxen worden vervolgens met een extern laadframe een paar kilometer verderop met groene stoom opgeladen en zo is de continue inzet gewaarborgd.

Om ze efficiënt mogelijk om te gaan met het energieverbruik is de machine voorzien van een hybride systeem. Het ECO’nergie systeem is niet nieuw en al vaker toegepast op conventionele diesels. Het principe hiervan is dat de giek bij het zakken druk opbouwt in een met stikstof gevulde cilinder. Dit kost geen energie doordat de zwaartekracht zijn werk doet. De hoge druk in de stikstofcilinder wordt vervolgens hergebruikt bij het heffen van de giek. Het ECO’nergie systeem geeft niet alleen energiebesparing maar resulteert ook in een hogere snelheid bij het heffen van de giek wat zorgt voor meer productie.

Machinist Anton nam de nieuwe Hyundai HX260AL Electric in gebruik bij de Dijkversterking Wolferen-Sprok. Een mooi werk waar de elektrische machine uitstekend tot zijn recht komt.

De zeer complete machine is naast de herkenbare GMB huisstijl voorzien van een afneembaar Engcon draaikantelstuk inclusief gripper; 360graden AAVM camera systeem, Trimble Earthworks 3D GPS; extra camera binnenkant arm en rechter zijde enz.

door-Van der Spek-

Nieuwe hybride SieboTec 6000E trommelzeef geleverd bij Luimstra

Van der Spek Vianen heeft bij Loon-, Gronverzet & Transportbedrijf Luimstra een nieuwe hybride SieboTec 6000E geleverd. De nieuwe SieboTec 6000E is geleverd in de herkenbare bedrijfskleuren van Luimstra.

De nieuwe SieboTec Siebo 6000 is een wielmobiele trommelzeef die een trommel heeft met een

lengte van  5.500mm en een diameter van 2.200mm. Totaal is er 34M2 zeefoppervlakte aanwezig. Door deze grote trommel is de machine in staat grote capaciteiten te produceren met een hoog kwalitatieve afzeving.

Om het wisselen van de trommel nog eenvoudiger te maken is de machine uitgerust met een hydraulisch systeem dat de trommel lift en naar de zijkant brengt zodat hij kan worden opgepakt.

De nieuwe SieboTec is optioneel  voorzien van RVS binnenbekleding aan de binnenzijde van de trommelbehuizing en bunker zodat aanplakken van te zeven materiaal tot een minimum wordt beperkt.

Dankzij de in de machine aanwezige generator met besturing kan de machine zowel op het stroomnet als duurzame Stage-V generator draaien. De ideale combinatie van duurzaamheid, capaciteit en mobiliteit. Alle componenten op de Siebotec trommelzeef worden middels elektromotoren aangedreven. Dit zijn voor de transportbanden geïntegreerde trommelmotoren van hoge kwaliteit en hebben tevens een compacte bouwwijze.

De afvoerbanden zijn standaard gegalvaniseerd uitgevoerd en hydraulisch klapbaar. Op de fijne- transportband is optioneel een koprolmagneet geplaatst.

Met zijn bunker van 6,5M³ is de Siebo 6000 zonder problemen te beladen met een grote laadschop of graafmachine. De bunkerband is voorzien van een zeer stabiel frame waarop zonder problemen ook zwaardere ladingen kunnen worden ingestort.

Mocht het onverhoopt benodigd zijn dan kunnen de banden als cassettes uit de machine worden gehaald zodat onderhoud en reparatie veilig en snel kunnen worden uitgevoerd.

Om altijd goed bij de bediening te kunnen komen is deze bij de SieboTec Siebo 6000 geplaatst aan de voorzijde van de machine. Op de grote kleuren touchscreen kunnen alle functies en instelling van de machine eenvoudig worden ingesteld en afgesteld. Tevens is op de achterzijde van de machine nog een extra bedieningspaneel aanwezig voor het in- en uitklappen en het instellen van de trommelbelading. De 8-kanaals afstandsbediening maakt het bedienen nog gemakkelijker.

door-Van der Spek-

Onder het winterzonnetje is bij Reko Recycling/Van Bentum de derde nieuwe Powerscreen H6203 in gebruik gesteld.

De nieuwe elektrisch ⚡️🍀 aangedreven Powerscreen H6203 wordt ingezet voor het uitzeven van geproduceerde producten voor o.a. de beton- en asfaltproductie.

De Powerscreen H6203 is met zijn basisgewicht van 48 ton de grootste in serieproductie gebouwde zeefmachine te wereld. Door zijn 3-deks horizontale zeefbox van 6.100mm x 1.930mm heeft de machine een totale zeefoppervlakte van ruim 35M2 waarmee de machine in staat is met zeer grote capaciteiten fijne fracties af te zeven.

De driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 800 ton/uur zijn mogelijk.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

#uwproductieonzezorg #serviceensupport #1team1doel

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

door-Van der Spek-

Hybride Powerscreen H6203, zeefmachine nummer 9 geleverd bij Van der Heijden/Puinbreken.nl/Zeven.nl

Van der Spek Vianen heeft weer een nieuwe Powerscreen afgeleverd bij Van der Heijden uit Nistelrode, ook bekend als Puinbreken.nl / Zeven.nl. Ditmaal is er vanaf de vestiging in Vianen een nieuwe hybride Powerscreen H6203 toegevoegd aan het uitgebreide machinepark van Van der Heijden. Het is zeefmachine nummer 9 die nu is toegevoegd. Naast de nieuwe Powerscreen H6203 zijn o.a. drie Powerscreen Warrior 2400’s,  twee Powerscreen Warrior 1800’s en een Cedarapids 6202 aanwezig in het machinepark. Naast de zeefmachines heeft Van der Heijden ook een vloot puinbrekers waarmee ze in het gehele land actief zijn. Met de combinaties van breker en zeven worden vele producten verwerkt en geproduceerd door het team van Van der Heijden.

De Powerscreen H6203 is met zijn basisgewicht van 48 ton de grootste in serieproductie gebouwde zeefmachine te wereld. Door zijn 3-deks horizontale zeefbox van 6.100mm x 1.930mm heeft de machine een totale zeefoppervlakte van ruim 35M2 waarmee de machine in staat is met zeer grote capaciteiten fijne fracties af te zeven. Deze indrukwekkende gegevens hebben Van der Heijden overtuigt om deze Powerscreen gigant toe te voegen aan het materiaalpark waar grote capaciteiten met zeer zuivere afzeving gewenst zijn.  

De nieuwe Powerscreen H6203 is een elektrisch hybride uitvoering die zowel elektrisch kan werken en als benodigd ook op zijn eigen Stage-V diesel motor kan draaien mocht er geen stroombron beschikbaar zijn.

Powerscreen H6203, een zeer speciale zeefmachine;

Bij de Powerscreen H6203 wordt de driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 800 ton/uur zijn mogelijk.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product waarbij naast capaciteit ook de gewenste zeer accurate afzeving wordt gerealiseerd. Het te zeven materiaal wordt door de zeefbox naar voren gewerkt zonder dat de zwaartekracht zorgt dat het kan schuiven en een minder zuivere afzeving wordt gerealiseerd.

Net als bij alle Powerscreen Warrior- en H-serie machines zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en middenfracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van meer dan vier meter.

Om de hoge capaciteiten van 800 ton/uur te kunnen verwerken is de H6203 uitgevoerd met een 8M³ bunker die zowel voor een breker, kraan of laadschop gevuld kan worden.  Om belading met een breker of transportband te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

Ondanks zijn grote afmetingen en daarbij behorende capaciteiten kan de machine toch gemakkelijk in één keer op transport zodat hij waar benodigd op locatie in gezet kan worden.

door-Van der Spek-

Grootste Telestack hopper-feeder geleverd bij Steengoed

Van der Spek Vianen heeft onlangs de grootste Telestack hopper-feeder geleverd bij Steengoed Projecten. De nieuw geleverde machine is een Telestack HF1028 die is voorzien van een 28 meter transportband en een grote opgavebunker die beladen kan worden door een laadschop, graaf- of overslagmachine of een breek- of zeefmachine.

Steengoed is in 2005 ontstaan door de samenvoeging van 8 toenmalige valleigrindbedrijven.. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dislen-Stokkem, centraal gelegen in de Maasvallei. Van daaruit gebeurd de aansturing voor de ontwikkeling van nieuwe ontginningsprojecten en worden lopende projecten opgevolgd.

De nieuwe Telestack HF1028 is de grootste in zijn klasse die door Telestack wordt geleverd en nog steeds in één transport kan worden vervoerd. Op locatie wordt de machine hydraulisch uitgeklapt en na korte installatie kan de machine direct in actie. Het bedrijfsgewicht van de HF1028 bedraagt 35 ton.

Met capaciteiten tot 1.000 ton/uur is het een echte capaciteitsmaker die bij Steengoed ingezet zal gaan worden als extra capaciteiten gewenst zijn op de ontginningsinstallaties. De HF1028 kan dan direct op landbanden die op de locaties aanwezig zijn lossen zodat overbodig transport wordt voorkomen en de benodigde tonnen duurzaam worden opgegeven. De Telestack HF1028 is voorzien van ceramisch beklede aandrijftrommels zodat de aandrijfkrachten optimaal worden overgebracht en slip van de banden wordt voorkomen.

De transportband is uitgevoerd in vakwerkconstructie die zorgdraagt voor een stabiele bouwwijze. Zowel de transportband als bunker zijn 1.200mm breed waardoor de hoge capaciteiten zonder problemen kunnen worden doorgevoerd. Als de transportband onder een hoek van 19° wordt opgesteld kan er een voorraad van 1.750M³ onder de band worden opgebouwd zonder de machine te verzetten.

Dankzij de bestelde dual-power uitvoering wordt de machine elektrisch aangedreven, mocht er onverhoopt geen stroombron beschikbaar zijn dan kan hij ook met de in de machine gebouwde Stage-V motor worden aangedreven. Op de locatie waar de machine is geleverd word de stroom grotendeels middels zonnepanelen opgewekt dus de machine werkt dan helemaal duurzaam.

Op de machine is een hydraulisch klapgrid aangebracht dat voorkomt dat te grote stenen op de band en na-geschakelde installaties komen. Het grid is in goed overleg tussen Steengoed, Van der Spek en Telestack ontwikkeld speciaal ontwikkeld zodat het 90° kan klappen en eventuele klem zittende stenen vrijkomen en gelost kunnen worden.

Het gemonteerde zware rupswerk zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd als hij gebruikt wordt om voorraden op te zetten.

door-Van der Spek-

Nieuwe elektrische Hyundai HX85A E voor Van Aalsburg uit Hellouw

Onlangs is er door Van der Spek Vianen een nieuwe compleet emissie loze elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E geleverd aan Van Aalsburg.

De nieuwe 10 ton wegende Hyundai HX85A E is voorzien van een 130kWh accu waarmee de machine tot 6 uur kan werken voordat hij weer moet worden opgeladen. Laden kan eenvoudig middels een 32Amp of 64 Amp stekker. Van Aalsburg heeft een mobiele EnergyHub die middels wind- en zonne-energie wordt opgeladen waardoor de nieuwe Hyundai met groene stroom weer geladen kan worden.

Dankzij de verstelgiek kan de machine zeer breed worden ingezet en de verschillende uitrustingsstukken is de gewenste positie brengen. Uiteraard heeft de machine vele verschillende hydraulische aansluitingen zodat uitrustingsstukken zonder problemen kunnen worden aangesloten.

Het geavanceerde load sensing hydrauliek systeem heeft een energiebesparend regeneratie systeem op de hef- en knikcilinders waarmee de machine optimaal kan werken met het laagste energieverbruik.

Van Aalsburg B.V. is een bijzondere wilgenhouthandel, waarin het ambacht van vader op zoon(s) is doorgegeven. Het bedrijf is uitgegroeid tot een groot-, dynamisch- en internationaal opererend familiebedrijf met zes broers. Van Aalsburg heeft 150 hectare waarop men eigen producten verbouwd die worden ingezet op uit te voeren werken.

Milieubewust ondernemen staat hoog in het vandaal en daarbij past de investering in de nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E helemaal bij.

Foto’s ; Van Aalsburg

doorVan der Spek

Hyundai elektrische graafmachines beschikbaar!

Van der Spek-Vianen B.V. en UMS leveren daarin een bijdrage:

Als sinds 2009 (bron) werkt Hyundai aan elektrisch aangedreven graafmachines. Hyundai zal de komende jaren hun elektrische lijn in de Europese markt uitrollen.

Hyundai E18


Direct beschikbaar zijn de Hyundai HX85 Electric, de Hyundai HX260 Electric, de Hyundai HX300 Electric en minigravers van Ecodigger in de klassen van 2 tot 4 ton. In ontwikkeling zijn de Hyundai HW140A mobiele graafmachine en de Hyundai HX220 Electric.


Meer informatie over deze machines vindt u hier.


Hyundai Electric machines zijn, of worden binnenkort geleverd, aan onder andere GMB, Van Reel Groep, Van Aalsburg, Voorbij Beton, Heijmans, De Vries en Van der Wiel.

Heeft u interesse in de Hyundai Electric modellen, neem dan contact op met onze vertegenwoordigers. Zij zijn u graag van dienst.

Meer informatie over emissieloze of emissiearme machines, van onze andere merken, vindt u hier.


Nieuwsberichten Electrische Hyundai’s.

doorVan der Spek

HYBRIDE PRIMEUR BIJ VAN DER SPEK VIANEN B.V.

Onlangs is in Vianen een heuse primeur gearriveerd.

De nieuwe plug-in hybride CIFA Magnum MK28 ENERGYA mixerpomp is na uitvoerig testen in de fabriek van CIFA op transport gegaan naar Nederland.

De mixerpomp is voorzien van een 4-delige mast, waarvan de laatste twee mastdelen van carbon zijn. Dit resulteert in een gewichtsbesparing, waardoor er optimaal beladen kan worden.

Uiterlijk is de ENERGYA-mixerpomp, net als de hybride mixer uit de ENERGYA-serie, direct te herkennen aan de stijlvolle polyester bekleding van de pomp en het achterste deel van de mixertrommel.

Met de mixerpomp uit de ENERGYA-serie kan de machine volledig elektrisch afstempelen, de mixertrommel beladen en gelost worden, de 4-delige mast uitvouwen en bediend worden en beton verpompen. Kortom, een volledig groene betonstort met een mixerpomp.

Van der Spek Vianen B.V. is een voorloper op het gebied van elektrische en hybride bouwmachines.

Naast diverse elektrische graafmachines van Hyundai, Powerscreen zeefmachines, volledig elektrische Turbosol aanhangerbetonpompen en de onlangs in gebruik gestelde asfaltspreidmachine van Dynapac, is de CIFA-mixerpomp een welkome aanvulling op het duurzame leveringsprogramma van Van der Spek.

De innovatieve hybride MK28E mixerpomp wordt volledig af fabriek geleverd door CIFA en kan tijdens het pompen worden opgeladen op de bouw of tijdens het laden van beton op de betoncentrale. Met de optionele snellader is de batterij in een uur weer volledig opgeladen.

Bovendien is het voertuig uitgerust met een KERS-systeem (Kinetic Energy Recovery System), dat ervoor zorgt dat de energie die ontstaat tijdens het remmen onderweg wordt opgeslagen.

Op dit moment wordt de mixerpomp in de werkplaats in Vianen gereed gemaakt en zal deze, na de RDW-keuring en uitgebreide instructie voor onze monteurs, bij diverse klanten gedemonstreerd worden.

Binnenkort meer nieuws over deze unieke plug-in hybride mixerpomp van CIFA. ’s Werelds marktleider in mixerpompen!

doorVan der Spek

Hyundai HX260AL Electric in actie

Vandaag heeft de complete nieuwe elektrische Hyundai Construction Equipment Europe HX260AL Electric zijn eerste kuubs verzet. Tijdens deze eerste uren waarbij direct zware grond werd afgegraven heeft de machine zijn verwachtingen geheel waargemaakt.

Uiteraard willen we op het moment nog zoveel aan jullie melden echter dat doen we als hij wordt afgeleverd aan GMB. Hij zal hiervoor natuurlijk eerst in de bekende bedrijfskleuren worden gespoten door onze collega’s van PRIMA Equipment.

#electrischaangedreven#duurzaamondernemen#vooroplopen#uwproductieonzezorg