Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief certificering

door-Van der Spek-

Van der Spek officieel gecertificeerd

Afgelopen week heeft Van der Spek Vianen B.V. de officiële bevestiging ontvangen van het behalen van Trede 3 van de Safety Culture Ladder. Daarmee zijn we nu officieel gecertificeerd voor Trede 3.

De normbeheerder heeft het rapport van de auditoren bekeken en beoordeeld en het positieve advies op alle punten volledig en onveranderd overgenomen. Van der Spek heeft daarmee voldaan aan alle eisen die het behalen van Trede 3 met zich meebrengt. Een resultaat waar we trots op zijn!

Door deel te nemen aan de Safety Culture Ladder stimuleert Van der Spek haar medewerkers om bewust te zijn en te blijven van bewust veilig handelen in een veilige werkomgeving, waarin we elkaar op positieve wijze aanmoedigen en corrigeren.

door-Van der Spek-

Van der Spek behaalt GOUD

Onlangs heeft Van der Spek Vianen het certificaat GOUD behaald voor het BMWT-Keur Duurzame Bedrijfsvoering. Dit is vooral te danken aan de inzet van onze medewerkers, die hier hard aan gewerkt hebben. Uiteraard zijn we trots op deze mooie prestatie!

De Stichting BMWT-Keur heeft een eigen duurzaamheidskeur ontwikkeld. Daarmee kunnen deelnemende bedrijven zoals Van der Spek hun prestaties op het gebied van duurzaamheid zichtbaar maken naar hun klanten en relaties. Het certificaat is verleend na een onafhankelijke audit door TÜV Rheinland. Van der Spek heeft het hoogste niveau, namelijk GOUD, behaald.

Van der Spek zet zich al jaren in voor het verduurzamen van de bedrijfsvoering en het vergroten van milieubewustzijn binnen de organisatie. Maar het kan altijd beter en de ontwikkelingen op dit gebied staan ook niet stil. Van der Spek vindt het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan het verlagen van de CO2-footprint en het zo min mogelijk belasten van het milieu. Daar zullen we ons de komende jaren ook voor blijven inzetten.

Voor meer informatie over het duurzaamheidskeurmerk en de 3 verschillende niveaus, ga naar de BMWT site: Keur Duurzame bedrijfsvoering.

doorVan der Spek

VCA-certificering weer verlengd bij Van der Spek Vianen B.V.

Trots zijn we te melden dat wij als bedrijf onze VCA-certificering weer verlengd hebben. Bij deze verlenging zijn we gelijk overgegaan naar de nieuwste normering 2017/6.0.

De afgelopen periode zijn in ons bedrijf diverse audits uitgevoerd zowel op locatie in Vianen en Hardenberg als buiten op de diverse plaatsen waar Service en Support werd verleend. Tijdens deze audits hebben onze medewerkers laten zien dat wij op alle punten voldeden aan de gestelde eisen en procedures waarmee de verlenging weer een feit is. #vakmensenmakenvakwerk#serviceensupport#uwproductieonzezorg#veiligheidvoorop

doorVan der Spek

BMWT beloont Duurzame Bedrijfsvoering Van der Spek Vianen B.V.

Datum: 12-nov-15

Directeur van de BMWT Jan Hommes overhandigde op 4 november, tijdens de Infra en Recyclingbeurs te Gorkum, het certificaat voor het BMWT Keur Duurzame Bedrijfsvoering aan Jan Nolles, algemeen directeur van Van der Spek Vianen B.V.. Van der Spek Vianen B.V. is daarmee de eerste leverancier van bouwmaterieel binnen de BMWT die het certificaat ontvangt.
Met het duurzaamheidskeurmerk stimuleert brancheorganisatie BMWT milieubewust en duurzaam ondernemerschap. Het keurmerk is een instrument waarmee BMWT-leden hun inspanningen op milieugebied op onderscheidende wijze kunnen uitdragen, een uniforme aanpak hebben om de CO2-footprint van het bedrijf op te stellen, en ambities voor het eigen bedrijfsbeleid kunnen stellen. Tevens dient het keurmerk om aan te tonen dat aan relevante eisen van klanten en overheid wordt voldaan. Dat schept vertrouwen bij opdrachtgevers en maakt het verwerven van milieuvergunningen eenvoudiger.
Vanzelfsprekende uitdaging ;
Jan Nolles, algemeen directeur van Van der Spek Vianen B.V., is erg blij met het behalen van het certificaat. “Van der Spek Vianen B.V. wil duurzaamheid net zo vanzelfsprekend laten zijn als kwaliteit. Als je als bedrijf je daar van bewust bent, kun je stappen zetten. Met het duurzaamheidscertificaat hebben we een belangrijke eerste stap gezet. Ik ben trots op de inzet van ons team om het certificaat te behalen. Duurzaamheid wordt voor onze klanten steeds belangrijker. Van der Spek Vianen B.V. wil daarin meegaan en onze klanten helpen bij het maken van duurzame keuzes.”

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Van der Spek verlengt BMWT-Keur Certificaat

Datum: 29-aug-12

Sinds kort hangt bij Van der Spek op de vertrouwde plek een vernieuwd BMWT-Keur Certificaat. Dit is het resultaat van een positieve her-audit door TÜV Rheinland eerder dit jaar. Wederom heeft Van der Spek, min of meer vanzelfsprekend, aangetoond dat het kwaliteitssysteem BMWT-Keur op de juiste wijze is geïmplementeerd.

Van der Spek heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. En dan niet alleen de eigen veiligheid, maar vooral ook de veiligheid van de gebruikers van ‘onze’ producten. Die veiligheid houdt in onze filosofie niet op bij de levering van een machine; wij willen dat de klant ‘onze’ machines langdurig veilig kan blijven gebruiken en wij willen daar ook de gehele gebruiksduur onze bijdrage aan leveren.

Met dat doel voor ogen heeft Van der Spek al in 1998 het BMWT-Keur systeem ingevoerd. Door volgens dit kwaliteitssysteem te werken is optimaal gewaarborgd dat de veiligheid van geleverde machines vakkundig kan worden bewaakt.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Eerste resultaten veiligheidstraining al zichtbaar

Datum: 27-okt-11

‘Dit gaan we vanaf vandaag anders doen’, was één van de uitspraken van een leidinggevende tijdens de bedrijfsspecifieke veiligheidstraining. En dat is te zien, want de eerste resultaten van de veiligheidstraining naar aanleiding van Arbocatalogus bij Van der Spek Vianen zijn al zichtbaar.

Arbocatalogus

In 2010 is de Arbocatalogus ‘service en repareren mobiele werktuigen’ opgesteld door de BMWT en HZC. Eén van de acties die hieruit volgden was het ontwikkelen van een specifieke veiligheidstraining voor monteurs. De BMWT heeft ‘t WEB de opdracht gegeven om deze training te ontwikkelen en uit te voeren.

Trainingen
Deze veiligheidstrainingen zijn een aantal keer gegeven in 2011 en zijn erg goed ontvangen door de branche. Dit bleek wel uit het aantal aanmeldingen en de positieve reacties na de training.
De training duurt een dag en is o.a. bedoeld voor de (direct) leidinggevenden. Daarnaast is er ook een training voor de monteurs.

Naar aanleiding van deze branche-specifieke training kwam Van der Spek met de vraag of het mogelijk was om een speciale training voor haar eigen medewerkers te ontwikkelen. Dat heeft ’t WEB gedaan en inmiddels hebben alle technische mensen van Van der Spek deze training gevolgd. Ook hier waren de reacties na afloop zeer positief.
Van der Spek, Bouwmachines