Eerste resultaten veiligheidstraining al zichtbaar

doorVan der Spek

Eerste resultaten veiligheidstraining al zichtbaar

Datum: 27-okt-11

‘Dit gaan we vanaf vandaag anders doen’, was één van de uitspraken van een leidinggevende tijdens de bedrijfsspecifieke veiligheidstraining. En dat is te zien, want de eerste resultaten van de veiligheidstraining naar aanleiding van Arbocatalogus bij Van der Spek Vianen zijn al zichtbaar.

Arbocatalogus

In 2010 is de Arbocatalogus ‘service en repareren mobiele werktuigen’ opgesteld door de BMWT en HZC. Eén van de acties die hieruit volgden was het ontwikkelen van een specifieke veiligheidstraining voor monteurs. De BMWT heeft ‘t WEB de opdracht gegeven om deze training te ontwikkelen en uit te voeren.

Trainingen
Deze veiligheidstrainingen zijn een aantal keer gegeven in 2011 en zijn erg goed ontvangen door de branche. Dit bleek wel uit het aantal aanmeldingen en de positieve reacties na de training.
De training duurt een dag en is o.a. bedoeld voor de (direct) leidinggevenden. Daarnaast is er ook een training voor de monteurs.

Naar aanleiding van deze branche-specifieke training kwam Van der Spek met de vraag of het mogelijk was om een speciale training voor haar eigen medewerkers te ontwikkelen. Dat heeft ’t WEB gedaan en inmiddels hebben alle technische mensen van Van der Spek deze training gevolgd. Ook hier waren de reacties na afloop zeer positief.
Van der Spek, Bouwmachines