Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dynapac fabrieksbezoek

doorVan der Spek

Dynapac fabrieksbezoek

Datum: 31-okt-11

Onlangs bracht het summum van wegenbouwend Nederland op uitnodiging van Van der Spek Vianen B.V. een bezoek aan de Dynapac fabriek in Wardenburg. In deze fabriek worden de asfaltafwerkmachines gebouwd.

Bij aankomst stonden er diverse machines bij de ingang van de fabriek, waaronder een nieuwe Dynapac F5CSE voor Heijmans. Er stond een Dynapac Compactasfalt machine klaar om afgeleverd te worden aan Eurovia in Duitsland. Deze indrukwekkende machine heeft als voordeel dat hij is opgebouwd op een conventionele asfaltafwerkmachine; de DF145CS. Voor de ombouw naar een Compact asfaltmachine (dubbellaags machine) heeft men een halve dag nodig. Daarna is de machine in staat om over een breedte van 8,2 meter 2 lagen asfalt in één gang te verwerken. Dit bespaart in tijd, kosten en is kwalitatief beter, doordat de 2 asfaltlagen warm in warm in elkaar hechten.

Na diverse presentaties over de Dynapac SD2500 serie en de nieuwe Dynapac MF300 voorlader begonnen de Nederlandse aannemers in 2 groepen aan een rondleiding door de Dynapac fabriek. Tijdens de rondleiding kon men zien hoe de Dynapac asfaltafwerkmachines gebouwd worden. De grote machine SD2500 serie wordt op de linie gebouwd. Deze linie bestaat uit 9 machines die als frame binnenkomen en als complete machine de fabriek verlaten. Aan het eind van de linie komt de machine automatisch in de testruimte terecht, waar de complete Dynapac asfaltafwerkmachine uitvoerig getest wordt.

Na de lunch werd op het demo terrein een nieuwe SD2500CS in praktijk gedemonstreerd en kon iedereen zelf de machine testen en het bedieningsgemak ervaren.  Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines