Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Asfaltcontainer

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

door-Van der Spek-

Electrische ATC Hotbox geleverd aan Meijerink Wegenbouw.

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een zeer duurzame elektrisch aangedreven ATC 100S asfalt thermo container aan Meijerink Wegenbouw. ATC is de afkorting voor Asfalt Thermo Container.

De geleverde ATC100S heeft een inhoud van 15 ton asfalt welke op temperatuur wordt gehouden zodat men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt kan garanderen. De Hotbox is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden.

De nieuwe ATC100S is uitgerust met een speciaal ontwikkeld oplaadbaar accupakket van 23KwH waarmee de machine elektrisch wordt aangedreven zodat hij emissie-vrij zijn werk kan uitvoeren.

Het asfalt wordt door middel van een elektrisch aangedreven worm in de container naar buiten getransporteerd waarna met behulp van een glijgoot het asfalt verdeeld kan worden op de te repareren schade aan de weg. Naast de worm worden ook de hydraulisch klapbare kleppen ook elektrisch aangedreven.

De ATC “Hot Box” is leverbaar met een inhoud van 2,5 tot 20 ton. Als optie kan de ATC uitgebreid worden met: een externe worm, met deze worm kan met naast de vrachtauto het asfalt in bijvoorbeeld een sleuf lossen.

Meijerink wegenbouw: De wegbereiders

Volgens het woordenboek zijn wegbereiders mogelijkmakers. De mensen die het pad effenen voor anderen. Dat is overdrachtelijk bedoeld, maar wat Meijerink betreft mag u het gerust letterlijk nemen. In letterlijke zin bouwen ze aan wegen en pleinen, aan straten, stegen en paden.

In overdrachtelijk opzicht zorgen ze ervoor dat de opdrachtgevers met een minimum aan rompslomp en ergernis hun projecten op hoog kwalitatief niveau gerealiseerd krijgen. Door efficiënt te werken met het modernste materieel als o.a. met door Van der Spek Vianen geleverde Dynapac machines en door een lage overhead kunnen de kosten beheersbaar blijven. Meijerink : professioneel en praktisch: wegenbouwers/wegbereiders in alle opzichten.

doorVan der Spek

PRIMEUR ; BAM Infra neemt eerste elektrisch aangedreven ATC 100S hotbox in bedrijf

De nieuwe ATC 100S heeft een inhoud van 15 ton asfalt. Deze hot box is volledig elektrisch aangedreven, door middel van een batterij-pack en elektromotor word de worm aangedreven.

In plaats van de dieselmotor is gekozen voor een 23 kW batterij-pack die de elektromotor van elektriciteit voorziet. Deze ATC 100S is tevens uitgevoerd met een emulsie sproei installatie die de kleeflaag aanbrengt alvorens de vakken met asfalt te repareren. De emulsie word ook met een elektrische verwarmingsinstallatie verwarmd.

De pomp om de emulsie te kunnen verwerken is tevens elektrisch verwarmd.

In de werkplaats van Van Der Spek Vianen zijn de speciale wensen van deze bijzondere ATC uitgevoerd. Zo is de ATC op een twist lock frame gebouwd wat in eigen beheer is ontwikkeld. Op wens van de gebruikers is er extra werkverlichting en rijverlichting opgebouwd. De ATC 100S Hot box zal ingezet worden voor onderhouds en reparatie werkzaamheden aan het Nederlandse wegennet.

#duurzaam#uwproductieonzezorg

doorVan der Spek

Nieuwe ATC 25 geleverd aan AWS Asfaltwerken B.V. uit Someren.

Aan AWS Asfaltwerken uit Someren hebben we onlangs een ATC 25 hotbox geleverd. De ATC 25 Asfalt thermo Container heeft een inhoud van 3 ton. Het asfalt word op temperatuur gehouden door middel van een thermostatisch geregelde gasbrander. Middels een worm wordt het asfalt naar de uitloopgoot achter de machine gestransporteerd.

De ATC is door Van der Spek opgebouwd op een vrachtwagen van AWS.

doorVan der Spek

Mouwrik uit Waardenbrug neemt ATC 100 Hotbox in gebruik.

Datum: 25-feb-15


Onlangs leverde Van Der Spek Vianen een nieuwe ATC 100 asfalt thermo container af bij Mouwrik uit Waardenburg. De nieuwe ATC zal breed ingezet worden voor het uitvoeren van onderhoud en reparaties aan het wegennet.

De nieuwe ATC hotbox wordt – in tegenstelling tot – het vorige exemplaar bij Mouwrik niet meer aangedreven via een eigen verbrandingsmotor. De aandrijving gebeurd nu middels de zogenaamde  PTO van het voertuig waarop deze op dat moment is geplaatst. Tevens wordt de stroomvoorziening verzorgt door dit voertuig.

Grote voordelen van deze manier van aandrijven en elektronische besturen zijn, een grotere mate van bedrijfszekerheid, geen onderhoud meer aan een eigen verbrandingsmotor, minder omgevingslawaai en minder uitstoot van uitlaatgassen. Naast een positieve bijdrage op het gebied van het milieu zijn de laatste twee voordelen ook prettig voor diegene die er dagelijks mee werken.

Daarnaast is er gekozen voor een systeem met LPG- branders waardoor het dagelijkse gewissel van zware propaangasflessen ook tot het verleden behoort. Er kan nu worden volstaan met een stop bij elk regulier tankstation waar de LPG tanks middels een makkelijk te bereiken vulopening kunnen worden gevuld.

ATC is de afkorting voor Asfalt Thermo Container. De nieuw geleverde ATC100 heeft een inhoud van 10 ton asfalt en wordt door middel van twee gasbranders op temperatuur gehouden. Hierdoor kan men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt garanderen.

Hii is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden.

Het asfalt wordt door middel van een worm in de container naar buiten getransporteerd waarna met behulp van een glijgoot het asfalt verdeeld kan worden op de te repareren schade aan de weg.

De ATC "Hot Box" is leverbaar met een inhoud van 2,5 tot 20 ton. Als optie kan de ATC uitgebreid worden met: een externe worm, met deze worm kan met naast de vrachtauto het asfalt in bijvoorbeeld een sleuf lossen.

Van der Spek Vianen heeft zich de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd in deze speciale ‘weg- en reparatiemachines’ en kan zich marktleider noemen in dit segment noemen.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Van Doorn Geldermalsen breidt machinepark uit met de Breining Mono 500 AFU

Datum: 6-nov-14

Gebroeders Van Doorn uit Geldermalsen namen onlangs de Breining Mono 500 AFU voegvulketel in gebruik. De Breining mono 500 AFU is een machine om bitumen, voegvulmateriaal te versmelten. Door middel van een voegvulpomp wordt het voegvulmateriaal verpompt en zo in de scheuren in het wegdek aangebracht. De opstookketel heeft een inhoud van 500 liter. Hierdoor kan men een ruime productie maken. De ketel heeft bovenin een smeltrooster waar continu voegvulblokken geplaatst kunnen worden. Deze worden dan versmolten tot vloeibaar materiaal, waarna het verpompt kan worden.

Het voegvulmateriaal wordt indirect verwarmd door middel van een dieseloliebrander. De dieseloliebrander verwarmt de thermische olie, waarna de thermische olie rondgepompt wordt. Zodoende heeft men een gelijkmatige opwarming van het voegvulmateriaal en is de kans op verbranden van het materiaal zeer klein. Het voegvulmateriaal wordt door middel van een horizontaal roerwerk in beweging gezet, waardoor de opwarming nog gelijkmatiger gebeurt. Om na afloop van de werkzaamheden het materiaal op temperatuur te houden is de Mono 500 AFU uitgevoerd met een nachtverwarming. De nachtverwarming werkt op 220 Volt, zodat de ketel veilig op temperatuur kan blijven.

De mono 500 AFU is gemonteerd op een onderstel dat naar wens ook uitgevoerd kan worden met een aandrijving, waardoor de machine verplaatst kan worden op het werk. Bij de mono 500 AFU leverde Van der Spek Vianen ook een heteluchtlans; de zogenaamde Hot Dog. De Hot Dog wordt ingezet om de scheuren in het wegdek schoon te blazen en voor te verwarmen. Van Doorn Geldermalsen heeft met de uitbreiding van de Breining Mono 500 AFU een compleet aanbod van wegdekreparatie machines. Eerder investeerde Van Doorn al in een ATC 100 asfaltcontainer en een Atlas Copco Dynapac CC1100 tanden trilrolwals. Om de kleeflaag aan te brengen op het wegdek leverde Van der Spek Vianen eerder dit jaar een Strassmayr A500 sproeimachine.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen levert een complete asfaltset aan Forteck

Datum: 3-sep-11

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een complete asfaltset aan Forteck in Rotterdam.
Door de vraag van meer opdrachtgevers om ook het asfaltwerk aan te nemen besloot Forteck te investeren in een Dynapac DF45CS asfaltafwerkmachine, een Dynapac CC122 tandemwals en een ATC 100 asfaltthermocontainer.

De Dynapac asfaltmachine is uitgevoerd met een elektrisch verwarmde afwerkbalk. De DF 45CS is ondanks de geringe afmeting in staat grote prestaties te leveren. De balk van de machine heeft een basisbreedte van 1,2 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 2,4 meter. Eventueel kan de machine geleverd worden met verbredingstukken waarmee de totale breedte op 3,10 meter komt.

De machine is uitgevoerd een krachtige Deutz watergekoelde dieselmotor. Indien er smaller moet worden gedraaid dan 1,2 meter, kan de balk voorzien worden van versmallingsloffen. Met deze delen kan de werkbreedte tot 50 cm gereduceerd worden. Omdat de machine compact is uitgevoerd kan men op kleine, smalle werken eenvoudig manoeuvreren en mooi werk maken. Het zicht voor de machinist rondom de machine is uitstekend.

De 2,6 ton wegende Dynapac CC122 tandemwals heeft een rolbreedte van 1,2 meter.
Hij levert een amplitude van 0,5 mm met een frequentie van 58 Hz bij een kracht van 27 kN.
Ook deze machine wordt aangedreven door een Deutz dieselmotor. In de CC122 is hij van het type D0211 welke 31 pk levert.

Naast het normale asfaltwerk, voert Forteck ook (kleinschalig) asfaltonderhoud uit. Hiervoor heeft Forteck ook geïnvesteerd in een nieuwe asfalt thermo container. Deze ATC 100 is uitgevoerd met een 2 compartimenten systeem voor het verwerken van 2 soorten asfaltmengsels. ATC bouwt asfaltcontainers vanaf 2,5 ton inhoud tot 20 ton inhoud. De geleverde asfaltcontainer is van het type ATC 100. De ATC 100 heeft een inhoud van 10 ton. Met deze containers worden kleine vakken of sleuven gevuld met asfalt. Ook is de ATC uitermate geschikt om schades aan het wegdek te repareren. Het asfalt wordt door 2 gasbranders op temperatuur gehouden en zodoende kan men het asfalt een zeer lange tijd warm houden en hoeft er geen asfalt weggegooid te worden aan het eind van het werk.

Forteck Sloop en Infra B.V. is een fusie van de bekende aannemingsbedrijven Van Eck uit Den Haag (opgericht in 1895) en J. Bruins en Zoon uit Rotterdam (opgericht in 1937). Met ca. 50 medewerkers worden werken uitgevoerd voor zowel het bedrijfsleven, industrie en private opdrachtgevers.

Van der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Nieuwe ATC 100 geleverd aan Broekema Wegenbouw

Datum: 15-mei-09

Nu asfaltreparatie steeds belangrijker wordt, investeren steeds meer wegenbouwers in reparatiemachines die uitstekend geschikt zijn om kleinschalig asfaltonderhoud te doen.

Zo leverde Van der Spek Vianen onlangs een nieuwe asfalt thermo container aan Broekema Wegenbouw uit Groningen. Deze ATC 100 is uitgevoerd met een 2 compartimenten systeem voor het verwerken van 2 soorten asfaltmengsels. ATC bouwt asfaltcontainers vanaf 2,5 ton inhoud tot 20 ton inhoud. De meest geleverde asfalt container is de ATC 100. De ATC 100 heeft een inhoud van 10 ton. Met deze containers worden de kleine vakken of sleuven in het wegdek gevuld met asfalt. Ook is de ATC uitermate geschikt om schades aan het wegdek te repareren.

Het asfalt wordt door 2 gasbranders op temperatuur gehouden en zodoende kan men het asfalt een zeer lange tijd warm houden en hoeft er geen asfalt weggegooid te worden aan het eind van het werk. Ook levert Van der Spek andere reparatiemachines zoals voegvulketels, kleine sproei units en gietasfaltketels in kleine en grote maten.

Van der Spek, Bouwmachines