Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek Vianen levert een complete asfaltset aan Forteck

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen levert een complete asfaltset aan Forteck

Datum: 3-sep-11

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een complete asfaltset aan Forteck in Rotterdam.
Door de vraag van meer opdrachtgevers om ook het asfaltwerk aan te nemen besloot Forteck te investeren in een Dynapac DF45CS asfaltafwerkmachine, een Dynapac CC122 tandemwals en een ATC 100 asfaltthermocontainer.

De Dynapac asfaltmachine is uitgevoerd met een elektrisch verwarmde afwerkbalk. De DF 45CS is ondanks de geringe afmeting in staat grote prestaties te leveren. De balk van de machine heeft een basisbreedte van 1,2 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 2,4 meter. Eventueel kan de machine geleverd worden met verbredingstukken waarmee de totale breedte op 3,10 meter komt.

De machine is uitgevoerd een krachtige Deutz watergekoelde dieselmotor. Indien er smaller moet worden gedraaid dan 1,2 meter, kan de balk voorzien worden van versmallingsloffen. Met deze delen kan de werkbreedte tot 50 cm gereduceerd worden. Omdat de machine compact is uitgevoerd kan men op kleine, smalle werken eenvoudig manoeuvreren en mooi werk maken. Het zicht voor de machinist rondom de machine is uitstekend.

De 2,6 ton wegende Dynapac CC122 tandemwals heeft een rolbreedte van 1,2 meter.
Hij levert een amplitude van 0,5 mm met een frequentie van 58 Hz bij een kracht van 27 kN.
Ook deze machine wordt aangedreven door een Deutz dieselmotor. In de CC122 is hij van het type D0211 welke 31 pk levert.

Naast het normale asfaltwerk, voert Forteck ook (kleinschalig) asfaltonderhoud uit. Hiervoor heeft Forteck ook geïnvesteerd in een nieuwe asfalt thermo container. Deze ATC 100 is uitgevoerd met een 2 compartimenten systeem voor het verwerken van 2 soorten asfaltmengsels. ATC bouwt asfaltcontainers vanaf 2,5 ton inhoud tot 20 ton inhoud. De geleverde asfaltcontainer is van het type ATC 100. De ATC 100 heeft een inhoud van 10 ton. Met deze containers worden kleine vakken of sleuven gevuld met asfalt. Ook is de ATC uitermate geschikt om schades aan het wegdek te repareren. Het asfalt wordt door 2 gasbranders op temperatuur gehouden en zodoende kan men het asfalt een zeer lange tijd warm houden en hoeft er geen asfalt weggegooid te worden aan het eind van het werk.

Forteck Sloop en Infra B.V. is een fusie van de bekende aannemingsbedrijven Van Eck uit Den Haag (opgericht in 1895) en J. Bruins en Zoon uit Rotterdam (opgericht in 1937). Met ca. 50 medewerkers worden werken uitgevoerd voor zowel het bedrijfsleven, industrie en private opdrachtgevers.

Van der Spek, Bouwmachines