Hyundai hoogvlieger geleverd aan Boverhoff Sloopwerken in Heerde

doorVan der Spek

Hyundai hoogvlieger geleverd aan Boverhoff Sloopwerken in Heerde

Datum: 11-sep-11

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Hyundai R210-9 geleverd aan sloopbedrijf Boverhoff in Heerde. Normaal blijven rupskranen met beide rupsen op de grond, echter deze aan Boverhoff geleverd Hyundai R210-9 zal op grote hoogte zijn eerste werkzaamheden gaan uitvoeren.

Boverhoff heeft de totaalsloop aangenomen van één van de IGB flatgebouwen in Groningen. Deze ruim 60 meter hoge flat staat aan de rondweg van Groningen en is ingebouwd tussen nieuw gebouwde flats. Het is dus zeer belangrijk dat er gesloopt wordt zonder dat omliggende gebouwen worden beschadigd.

Boverhoff is een professioneel, toonaangevend en modern bedrijf, dat reeds meer dan 25 jaar actief is in de gespecialiseerde sloopbranche. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in midden en noord Nederland. Daarnaast worden vanuit de centrale vestiging in Heerde werkzaamheden verricht in Zuid-Nederland, Duitsland en België.
De kracht van Boverhoff is om vanuit haar jarenlange ervaring en opgebouwde know-how mee te denken met de klant én geen enkele uitdaging – groot of klein – uit de weg te gaan. Dit blijkt ook weer met het aannemen van dit speciale werk, waarbij het vertrouwen van de opdrachtgever is verkregen door het goed opgestelde plan van aanpak waarbij de risico’s tot een minimum zijn terug gebracht.

In dit plan speelt de nieuw geleverde Hyundai een zeer belangrijke rol. De Hyundai R210-9 is na levering door Van der Spek Vianen aan Boverhoff in zeer korte tijd aangepast voor het werk op grote hoogte. Hij zal namelijk de IBG flat van boven naar beneden gaan slopen.

Om de machine veilig bovenop het te slopen gebouw te kunnen zetten is hij zo uitgevoerd dat de boven- en onderwagen eenvoudig van elkaar zijn te splitsen en het contragewicht gemakkelijk gedemonteerd en gemonteerd kan worden. Hierdoor wordt het te hijsen gewicht opgedeeld in handelbare delen. Boverhoff kan zo de machine snel en veilig boven op de flat weer samenbouwen met hun eigen technische dienst.

Gezien de grote tijdsdruk die er is om aan het werk te beginnen is de nieuwe Hyundai nog niet in de bedrijfskleuren van Boverhoff gespoten, dit zal nog op een later tijdstip gaan gebeuren.

Zoals alle machines bij Boverhoff is natuurlijk ook de nieuwe Hyundai voorzien van vele hydraulische functies en aansluitmogelijkheden, zodat Boverhoff zonder problemen zijn sloopwerktuigen als sorteergrijper, vergruizer, schaar en sloophamer kan aansluiten.

De Hyundai R210-9 zal verdieping voor verdieping zichzelf naar beneden werken, totdat de lange sloopgiek van één van de andere machines uit het machinepark van Boverhoff veilig verder het gebouw naar beneden kan slopen.

Voor de aandrijving van de machine is een Cummins QSB6.7 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 6,7 liter en is voorzien van de nieuwste technieken, waardoor een zeer gunstig brandstofverbruik wordt gerealiseerd.

Net als alle nieuwe serie-9 machines is ook deze R210-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren ect. Deze service is gratis en kan door de klant zelf worden uitgelezen.

Om veilig te kunnen werken is de machine standaard uitgevoerd met werklampen op cabine en giek. Tevens is hij standaard voorzien van een achteruitkijk camera, zodat de machinist altijd kan zien wat er achter de machine gebeurt en onveilige situaties kunnen worden voorkomen.

Van der Spek, Bouwmachines