Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grote Hyundai HL770-9 laadschop geleverd bij Zijderlaan B.V. in Waspik

doorVan der Spek

Grote Hyundai HL770-9 laadschop geleverd bij Zijderlaan B.V. in Waspik

Datum: 14-sep-11

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Hyundai HL770-9 laadschop geleverd bij Zijderlaan B.V. in Waspik. Zijderlaan is gespecialiseerd in het op- en overslaan van mengvoerders, grondstoffen en biomassa.

Aangezien Zijderlaan bekend staat om een continue inzet van mens en materieel bij hun opdrachtgevers heeft Zijderland besloten te investeren in een nieuwe bedrijfszekere Hyundai HL770-9. De nieuwe laadschop wordt ingezet voor het overslaan van biomassa voor de energiecentrale in Vlissingen.

Gezien de goede referenties die Zijderlaan van collega-bedrijven heeft gekregen over de inzet van Hyundai machines in de op- en overslag waarbij veel van de machine wordt gevergd, was de keuze voor een machine van Van der Spek snel gemaakt. De machine is zoals vele overslagmachines aangepast voor het werk waar hij wordt ingezet.

Zo is de machine uitgevoerd met centrale smering, zodat er een continue smering plaatsvindt. Tevens is hij op wens van Zijderlaan uitgevoerd met originele Hyundai joy-stickbesturing en originele Hyundai 3-handle bediening voor de lader, bak en een extra functie.
De achteruitrijdcamera is standaard af fabriek en zorgt voor een goed en veilig zicht naar achteren.

Voor het duurzamer gaan draaien zijn de dash-9 wielladers uitgerust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid, deze zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Zoals de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van hun machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

De HL770-9 wordt aangedreven door een 8.9 liter Cummins QSL 6-cilinder turbodiesel motor welke 280 pk levert. Deze brengt dit vermogen via de volautomatische ZF versnellingsbak naar de wielen. De machines zijn standaard voorzien van 26,5-25 20PR L3 banden.

 

Van der Spek, Bouwmachines