Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek levert unieke Putzmeister betonpomp aan RvR Verhuur

doorVan der Spek

Van der Spek levert unieke Putzmeister betonpomp aan RvR Verhuur

Datum: 23-sep-11

Binnenkort levert Van der Spek Vianen een unieke Putzmeister betonpomp aan RvR Betonpomp Verhuur B.V. uit Linschoten.
Al enige jaren geniet RVR Verhuur landelijke bekendheid onder de naam "de kleine betonpomp". Maar zoals met alles in het leven worden ook kleintjes groter. RVR Verhuur beschikt inmiddels over een vloot van Putzmeister machines, zoals een stationaire P715 SD, meerdere P715 TD aanhangerpompen en een door Van der Spek eerder dit jaar geleverde Putzmeister P718 TD met een grotere capaciteit.
Deze aanhangerbetonpompen worden getrokken door grote, compleet geoutilleerde servicebussen die allemaal uitgerust zijn met tientallen meters betonslang van diverse diameters, koppelingen en gereedschappen om elke voorkomende klus te kunnen klaren.

Ter uitbreiding van de vloot heeft RVR nu geïnvesteerd in een Putzmeister CP 30.
Dit is een door Putzmeister speciaal ontwikkelde machine waarbij een stationaire betonpomp opgebouwd is op een licht vrachtwagenchassis. Naast de in het midden geplaatste pompunit en de trechter aan de achterzijde is er aan beide zijden voldoende ruimte voor het meenemen van betonslangen e.d. Door de compacte afmetingen van het voertuig komt de betonpomp uitermate tot zijn recht op krappe bouwplaatsen en in binnenstedelijke gebieden.
RVR zal de betonpomp in eigen beheer nog verder aanpassen aan de eigen wensen, zodat de machine ingezet kan gaan worden op de vele eigen projecten, maar in de toekomst ook grotere projecten aangenomen kunnen worden.

De pomp heeft een theoretische capaciteit van 30 m³ per uur bij een druk van 44 bar. De pomp en trechter zijn opgebouwd op een 145 pk sterke Mitsubishi Canter Fuso 75 met een maximaal toelaatbare massa van 7.490 kg, waardoor voor de chauffeur/machinist geen chauffeursdiploma vereist is. Het lage gewicht van de pomp en het chassis maakt het mogelijk ca. 2.400 kg aan materialen en gereedschappen mee te nemen en, indien gewenst, de laadbak te voorzien van een gesloten huifopbouw.

RVR Verhuur is gespecialiseerd in diverse werkzaamheden met kleine betonpompen als naden vullen, funderingen en vloei- en afwerkvloeren. Hiervoor heeft RvR de beschikking over een aantal Putzmeister betonpompen die zij met bedienend personeel verhuurt.
Tevens kan men bij RvR Verhuur terecht voor inhuur van een torenkraanmachinist of vrachtwagenchauffeur.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines