Search
Close this search box.

Terex-Fuchs MHL360D geleverd aan Gebr. Oosting Metalen Recycling B.V.

doorVan der Spek

Terex-Fuchs MHL360D geleverd aan Gebr. Oosting Metalen Recycling B.V.

Datum: 24-sep-11

Van der Spek Vianen heeft via haar vestiging Noord-Oost in Marïenberg een nieuwe Terex-Fuchs MHL360D geleverd aan Gebr. Oosting Metalen Recycling B.V. 

De nieuwe Terex-Fuchs MHL360D vervangt een MHL360 die daar al vele jaren en tot volle tevredenheid heeft gedraaid. Ook deze MHL360 is geleverd door Van der Spek. Naast de nieuwe MHL360D is er ook nog een Terex-Fuchs MHL350 werkzaam op de werf in Emmen.

In 1972 begon Joseph Oosting sr. samen met zijn oudste zoon Jan het bedrijf in Emmen, nadat hij al een hele tijd met zijn broer werkzaam was geweest in deze branche. Eind jaren ’70 voegde ook de andere gebroeders Berend en Geert zich in het bedrijf.

Na diverse malen verhuisd te zijn in Emmen, is het bedrijf nu gevestigd op een moderne bedrijfslocatie aan de Pieter de Keyserstraat in Emmen.

Gebroeders Oosting Metalen Recycling B.V. is een nog steeds groeiend familiebedrijf en houdt zich in hoofdzaak bezig met de in- en verkoop van ferro en non-ferro metalen.

De nieuwe MHL360D heeft ten opzichte van de MHL360 die in 2005 werd geleverd o.a. een grotere hydraulische opbrengst, waardoor de machine sneller en sterker is.

De machine is uitgerust met hoofdgiek van 9,7 meter en een lepelsteel van 7,8 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 18 meter. Aan de MHL360D is een originele Terex-Fuchs poliepgrijper gemonteerd van 800 liter.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 6-cilinder Tier III motor met een inhoud van 7,2 liter en 186 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3dB verminderd. De koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

De standaard hydraulisch verstelbare cabine kan ook nog 2,10 meter naar voren worden geplaatst voor een nog beter zicht in shredders, scharen, vrachtwagens of schepen die beladen of gelost moeten worden. De machinist heeft een zichthoogte van ruim 6,2 meter.

Op wens van Gebr. Oosting is de Terex-Fuchs uitgerust met extra verlichting op de giek en lepel, waardoor er ook in de vroege morgen of late middag met goed zicht gewerkt kan worden. Tevens is er op het contragewicht een camera geplaatst, zodat de machinist goed kan zien wat er achter de machine gebeurt en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

 

Van der Spek, Bouwmachines