Zoek
Sluit dit zoekvak.

2e Nieuwe Dynapac SD115C in korte tijd geleverd bij Roelofs Den Ham

doorVan der Spek

2e Nieuwe Dynapac SD115C in korte tijd geleverd bij Roelofs Den Ham

Datum: 12-apr-11

Van der Spek Vianen heeft in korte tijd een 2de nieuwe Dynapac SD115C afgeleverd bij Roelofs Den Ham.  De eerste SD115 werd vorig jaar september geleverd. Gezien de goede ervaringen die in korte tijd zijn opgedaan, was de keuze voor een nieuwe Dynapac SD115C van Van der Spek Vianen snel gemaakt.

Familiebedrijf Roelofs is een met 220 personeelsleden een toonaangevend bedrijf dat actief is met advies en ontwerp bij infraprojecten, wegenbouw, zandwinning, planontwikkeling en een springpaardenfokkerij. Voor al deze activiteiten is Roelofs ISO-gertificeerd. Ze hebben naast het hoofdkantoor in Den Ham nog vestigingen in Stadskanaal, Steenwijk en Veenendaal.

Ook deze nieuwe Dynapac SD115C is geleverd met een VB5100TV-E elektrisch verwarmde balk. De balk kan worden uitgebouwd tot 7,30 meter. De afwerkbalk van Dynapac staat bekend als een zeer stabiele balk voor uitermate vlak resultaat in het asfalt. Ook heeft de balkman uitermate goed zicht op het asfalt voor de balk.
De machine heeft een Deutz 6 cilinder met 120 kW (163 pk) Tier 3 motor. Om de elektrische balkverwarming op te warmen, is er een 25 kva generator achter de motor geplaatst. Deze generator levert 220 volt die tevens voor de nachtverlichting en de verwarmde zijschotten van de balk stroom levert. De machine is uitgevoerd met verschillende extra opties, zoals een cabinedak dat elektrisch/hydraulisch inklapbaar is.

Om beter zicht op het werk te hebben, kunnen de stoelen van de machinist eenvoudig buiten de machine geschoven worden.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe SD-machine is nauwlettend gekeken naar het bediencomfort en de prestaties van de machine. Zo is de machine uitgevoerd met een geheel nieuw bedieningsconcept, waarbij bedieningsvriendelijkheid en snelheid voorop staan. Het dashboard van de machine is in z’n geheel vernieuwd en uitermate overzichtelijk. Ook is het geluidsniveau verder naar beneden gebracht. Dit is mede bereikt door het plaatsen van een hydraulisch aangedreven koelvin. De koelvin slaat pas aan op het moment dat motortemperatuur oploopt.

De nieuwe SD115C is geleverd in de geel/rode bedrijfskleur van Roelofs.

Van der Spek, Bouwmachines