Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook Dura Vermeer Reststoffen kiest voor Powerscreen zeefmachine

doorVan der Spek

Ook Dura Vermeer Reststoffen kiest voor Powerscreen zeefmachine

Datum: 14-apr-11

Van der Spek’s dochterbedrijf Marijs Recyclingtechniek heeft bij Dura Vermeer Reststoffen een nieuwe Powerscreen Warrior 1400 afgeleverd.

De nieuwe 25-tons rupsmobiele zeefmachine zal o.a. worden ingezet bij de mobiele breker van Dura Vermeer Reststoffen en op de stationaire inrichting in Vijfhuizen.

In het afgelopen jaar heeft Dura Vermeer Reststoffen haar certificering voor de mobiele breker uitgebreid met twee KOMO productcertificaten, te weten menggranulaat 0/31,5 en asfaltgranulaat ten behoeve van warm hergebruik. Hierdoor is Dura Vermeer Reststoffen in staat op elke locatie waar gesloopt wordt en puin vrijkomt, haar mobiele installatie in te zetten. Tot voor kort was dit alleen mogelijk in en rond Vijfhuizen of op vergunde locaties.

De breekinstallaties verwerken het aangeboden puin (asfalt-, beton- en bouwpuin) tot granulaat. Dit granulaat is vervolgens weer geschikt als fundatiemateriaal voor de aanleg van (bouw)wegen en als terreinverharding etc. Het asfaltpuin wordt bewerkt tot o.a. asfaltgranulaat 0/20 of 0/30 en is daardoor geschikt als deelstroom in nieuw asfalt.

Dura Vermeer Resstoffen weet als geen ander als vooruitstrevend recyclingbedrijf, dat de levering van schone, gebroken en juist afgezeefde fracties op vele plaatsen toepasbaar is als primaire en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze de juiste korrelverdeling en samenstelling hebben.

Om nog beter aan de wensen van klanten en de eigen Dura Vermeer divisies te kunnen voldoen, is er geïnvesteerd in de Powerscreen Warrior 1400 rupsmobiele zeefmachine. Hierdoor kunnen er nog meer verschillende en moeilijker te scheiden producten worden uitgezeefd om tot grondstof te worden opgewerkt.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor worden de te zeven fracties zeer goed gescheiden en eventueel aan elkaar hechtende verschillende fracties (grof en fijn) van elkaar ontdaan.

De geleverde nieuwe Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

Om verzekerd te zijn van goede service en ondersteuning door het gehele land, was de keuze voor de combinatie Van der Spek/Marijs Recyclingtechniek en Powerscreen snel gemaakt. Men is dan ook zeker geen onbekenden van elkaar. Diverse machines vonden de afgelopen jaren al hun weg vanuit Vianen naar de vele locaties van Dura Vermeer. Daarbij is te denken aan o.a. Dynapac asfaltafwerkmachines en walsen, een Hyundai rupskraan en Liebherr torenkranen.

Van der Spek, Bouwmachines