2e Atlas Copco Dynapac SD2500CS geleverd aan Heijmans

doorVan der Spek

2e Atlas Copco Dynapac SD2500CS geleverd aan Heijmans

Datum: 26-aug-13

Na de bouwvak leverde Benelux importeur Van der Spek via haar werkplaats in Vianen een nieuwe Atlas Copco Dynapac SD2500CS aan Heijmans. Het is de tweede asfaltafwerkmachine in korte tijd van hetzelfde type. De goede ervaringen met de eerder geleverde machine hebben Heijmans doen besluiten om wederom in een door Van der Spek geleverde Atlas Copco Dynapac afwerkmachine te investeren.

De machine is uitgevoerd met een zeer duurzame Cummins Stage-3B motor die voldoet aan de laatste emissie-eisen volgens de Stage-3B norm (Tier 4 interim). Heijmans nam eind 2011 al de eerste SD 2500CS met 3B motor in gebruik.

De Dynapac is rijk uitgevoerd met verschillende opties zoals een centraal smeersysteem, luxe verwarmde stoelen, geïntegreerde automaten en het "Safe Impact System". Deze optie zorgt ervoor dat wanneer een asfaltauto voor de machine komt, de impact minimaal is. Achter de voorste duwrollen zijn namelijk twee cilinders geplaatst die hydraulisch in- en uitschuiven op het moment dat de asfaltauto in contact komt met de machine. Hierdoor beperkt men de afdrukken in het asfalt door de balk tot het minimum, hetgeen het eindresultaat van het nieuwe wegdek verbetert.

Standaard wordt de SD2500 geleverd met een hydraulisch verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist, zowel links als rechts, hydraulisch 50 cm buiten de machine uitgeschoven worden, waardoor het zicht op het werk wordt geoptimaliseerd, goed controle gehouden kan worden rondom de machine en er altijd veilig gewerkt kan worden.

Ook is de machine standaard uitgevoerd met kleurendisplay’s, zowel bovenop het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

In de werkplaats bij Van der Spek en in de werkplaats van Heijmans is de SD2500CS nog verder aangepast aan de wensen van de gebruikers.

De machine is geleverd met een V 6000 TV elektrisch verwarmde balk. Deze afwerkbalk heeft een basisbreedte van 3 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 6 meter. Deze afwerkbalk kan aangebouwd worden tot 9,6 meter. Als optie kan de SD 2500CS geleverd worden met een starre afwerkbalk met een basisbreedte van 3 meter. Deze balk kan uitgebouwd worden tot 12 meter.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines