Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai R290-9 special voor Waterwerken.nl

doorVan der Spek

Hyundai R290-9 special voor Waterwerken.nl

Datum: 21-aug-13

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een speciaal op klantwens aangepaste Hyundai R290-9 graafmachine in gebruik gesteld bij Waterwerken.nl in Borger.

Waterwerken.nl is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in water gerelateerde bouwprojecten. Hierbij valt te denken aan het uitvoeren van baggerwerken, plaatsen van kademuren, dijkverzwaringen en reparaties. Ook kan Waterwerken.nl voor ieder project op maat gemaakte betonproducten produceren zoals keerwanden, oeverblokken etc.

Na goed overleg tussen Robert Krans van Waterwerken.nl en Van der Spek Vianen is de Hyundai in de werkplaats in Vianen aangepast. Er is door de technische dienst van Van der Spek een vaste cabineverhoging gemonteerd inclusief een complete trapopgang.
Er is gekozen voor een vaste cabineverhoging aangezien de machine veelal vanaf of rondom een ponton zal werken en dus geen hinder ondervindt om op transport te gaan. Door deze verhoging heeft de machinist goed zicht in naastgelegen duwbakken of schepen.

De Hyundai R290-9 is op wens van Waterwerken verder uitgerust met alle beschikbare functies, zodat er veel verschillende aanbouwdelen aan de machine gemonteerd kunnen worden zoals een grijper, sorteergrijper, kantelbak of trilblok.

Door deze aanpassingen kan de ruim 35 ton wegende Hyundai nu worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden die Waterwerken.nl uitvoert. Het maximaal bereik op maaiveld is door de standaard af fabriek longfront uitvoering 18 meter.

Als eerste werk is de Hyundai R290-9 ingezet om baggerspecie-depots over te draaien en klaar te maken voor nieuwe depots. Alle baggerspecie uit het Winschoterdiep moet weer juist worden toegepast. Op de Grondbanklocatie nabij Dorkwerd langs het Starkenborghkanaal zijn deze foto’s gemaakt.
 
Robert Krans van Waterwerken.nl, Hyundai en Van der Spek Vianen zijn geen onbekenden van elkaar, hij werkt al vele jaren met Hyundai machines.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines