Zoek
Sluit dit zoekvak.

Benelux-primeur voor Multi Continental met levering van Lindner Urraco 75

doorVan der Spek

Benelux-primeur voor Multi Continental met levering van Lindner Urraco 75

Datum: 15-aug-13

Met de levering van de eerste Lindner Urraco 75 verkleiner in de Benlux door Van der Spek Vianen heeft Multi Continental een primeur geleverd gekregen. 

De nieuwe langzaam draaiende Lindner Urraco 75 verkleiner is na een zeer succesvol verlopen demonstratie aangeschaft door de Multi Continental Groep die deze zal gaan inzetten op hun werven in Nederland en België voor het verkleinen en bewerken van vele materiaalstromen. Om de machine gemakkelijk te kunnen transporteren is hij uitgevoerd als een haakarm-unit.

Met de investering in de Lindner Urraco 75 laat Multi Continental wederom zien voorop te lopen als het gaat om duurzaam recyclen. De Lindner is namelijk uitgerust met een Scania Tier IV interim dieselmotor die voldoet aan de nieuwste emissie-eisen.
De Scania DC9 produceert 350 pk, welke op zijn beurt via de Bosch-Rexroth aandrijving een kracht van 240.000 Nm op de werktuigen kan brengen. Hierdoor kan de machine ook worden ingezet voor het verkleinen van zeer moeilijk te verkleinen materialen.

Het te verkleinen materiaal kan afhankelijk van het materiaal rechtstreeks op de assen geladen worden of in de hydraulische, via de afstandbediening te klappen bunker.

In de Urraco 75 zijn twee assen gemonteerd met een lengte van 1.750 mm en een diameter van 650 mm. Deze zijn via de PLC-besturing traploos verstelbaar tussen de 14 en 32 omwentelingen per minuut. Bij Multi Continental zijn twee assen gemonteerd welke speciaal zijn uitgevoerd voor het verkleinen van metalen. Uiteraard zijn er vele verschillende mogelijkheden en configuraties mogelijk, zodat de assen worden afgestemd om het uit te voeren werk en gewenste eindfracties te krijgen.

De verkleinde fractie wordt via een 1200 mm brede afvoerband, die voor transport hydraulisch kan worden ingeklapt, afgevoerd. De band is via de afstandbediening in hoogte in te stellen, zodat de juiste afwerphoogte kan worden ingesteld.

Multi Continental: vooruitstrevend Recyclingbedrijf
Naast ijzer en staal vormen de non-ferro metalen koper, aluminium, zink, lood en nikkel een belangrijk fundament voor onze moderne samenleving. Onze levensstijl zou ondenkbaar zijn zonder deze metalen. We moeten dan ook verantwoordelijk omspringen met deze grondstoffen. Gelukkig zijn metalen te herwinnen door middel van raffinage. Dankzij nieuwe, vooruitstrevende raffinagetechnieken worden de mogelijkheden voor hergebruik steeds verder uitgebreid. Op deze manier kunnen ze terug toegepast worden zonder verlies van kwaliteit.

Hiervoor maakt ook Multi Continental zich sterk. Als recyclingbedrijf vormen ze een belangrijke schakel voor de smelt- en productie-industrie. Met vestigingen in Nederland en België voorzien ze hun klanten wereldwijd van direct inzetbare grondstoffen.

Een professionele, persoonlijke aanpak garandeert dat kwaliteit en service altijd nauw zijn afgestemd op de wensen van de afnemers. Multi Continental beschikt over een grote opslag- en productiecapaciteit, van waaruit altijd uit voorraad kan worden aangeleverd.

Multi Continental betrekt haar grondstoffen grotendeels van een geïntegreerd netwerk van vaste leveranciers, zowel industrie als andere recyclingbedrijven, welke zekerheid bieden voor wat continuïteit, herkomst en kwaliteit van de goederen betreft.

Lindner Recyclingtech GbmH is thuis gekomen bij Van der Spek Vianen
Na een lange tijd niet vertegenwoordigd te zijn op de Nederlandse markt heeft Lindner Recyclingtech GmbH een nieuw warm thuis gevonden bij Van der Spek Vianen.

Van der Spek Vianen heeft het importeurschap van Lindner Recyclingtech Gmbh en Lindner Mobile shedder GmbH voor de Nederlandse en Belgische markt.

Met de zeer complete lijn van verkleiningsmachines, zowel stationair als mobiel, vult Van der Spek Vianen haar al zeer complete lijn recyclingmachines verder aan.
Van der Spek Vianen voert o.a. de volgende merken in haar uitgebreide recyclingpakket; Powerscreen, Steinert, LuT, Terex-Fuchs en Westeria. Lindner vult het productprogramma verder aan, zodat bijna op ieder recyclingvraagstuk een antwoord gegeven kan worden.

Lindner Recyclingtech GmbH is een succesvolle familieonderneming die zijn basis al in 1948 legde in Oostenrijk. Josef Lindner begon toen zijn bedrijf als machine- en installatiebouwer voor de houtindustrie. In de jaren ’80 stond Manfred Lindner aan het begin van de ontwikkeling van verkleiningsmachines voor de recycling waar hij toen al groot potentieel in zag. Met als resultaat de oprichting van Lindner Recyclingtech GmbH in 1999.

Het hart van Lindner Recycling is verkleiningstechniek, daarbij behoren de ontwikkeling van de machines, de complete bouw en installatie ervan en natuurlijk de goede service en ondersteuning die men wil geven. Van der Spek Vianen sluit hier naadloos op aan met haar vakkennis en juist ingericht serviceapparaat.

Bijna alles kan verkleind worden tot de juiste fracties en/of afmetingen door de zeer complete lijn van Lindner verkleiningmachines, zowel voor hergebruik als brandstof. Papier, kunststoffen, hout, textiel, rubber, elektronica, lichtschroot en nog vele meerdere toepassingen zijn mogelijk. Voor bijna iedere toepassing is er een antwoord met één van de Lindner machines, stationair of mobiel.

Lindner Mobile shredder GmbH, onderdeel van Lindner Recyclingtech is geheel gespecialiseerd in de mobiele verkleiningsmachines. De verschillende types mobiele URRACO shredders zijn zowel  elektrisch- als diesel aangedreven te leveren en met een haakarm of rupsonderstel.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines