Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom Hyundai Special laadschop voor Verbrugge in Terneuzen

doorVan der Spek

Wederom Hyundai Special laadschop voor Verbrugge in Terneuzen

Datum: 6-aug-13

Van der Spek Vianen heeft wederom een speciaal geprepareerde Hyundai laadschop afgeleverd bij Verbrugge Terminals in Terneuzen. Ditmaal een Hyundai HL740-9 Special.

Al eerder werden er diverse Hyundai laadschoppen geleverd bij Verbrugge. Door de zeer goede ervaringen die door Verbrugge zijn opgedaan met de machines en de service van Van der Spek Vianen was de keuze voor wederom een Hyundai geleverd door Van der Spek snel gemaakt.

De Hyundai HL740-9 Special wiellader is klaargemaakt in de werkplaats van Van der Spek in Vianen. Deze Special is opgebouwd voor inzet bij het op- en overslaan van ‘agressieve’ producten die een standaard machine op korte termijn zouden aantasten. Bij deze ‘agressieve’ producten moet gedacht worden aan o.a. kunstmest, fosfaten en zout.

Om tegen de inwerkingen van deze producten te kunnen is de ruim 12 ton wegende HL740-9 volledig omgebouwd met vele aanpassingen en beschermingen. Naast deze aanpassingen is de machine extra uitgevoerd met hijspunten, zodat hij eenvoudig met een kraan in- en uit een schip gehesen kan worden om tijdens het lossen het te lossen materiaal bij elkaar kan schuiven richting de grijper en het lossen snel en efficiënt kan worden uitgevoerd.

De volgende werkzaamheden zijn o.a. uitgevoerd aan de Hyundai:

  • er zijn speciale radiateurs gemonteerd die speciale behandeld zijn met epoxy;
  • van Groeneveld is er een centrale smering gemonteerd die is voorzien van rvs-leidingen en rvs-koppelingen waar mogelijk;
  • de machine is geheel aangepakt om tegen inwerkingen van buitenaf te zijn beschermd;
  • tenslotte is de machine na deze ombouw volledig gespoten in een speciale 2-componenten epoxy lak, zodat hij de komende jaren beschermd is tegen inwerkingen van buitenaf.

Van der Spek Vianen kan desgewenst een uitgebreid advies geven om machines aan te passen voor elke inzet en gewenste bescherming.

Uiteraard staan veiligheid en het welzijn van de machinist voorop bij Verbrugge en daarom is de machine ook voorzien van een cabinebeschermrek aan de voorzijde en een camerasysteem, zodat de machinist ook goed zicht heeft achter de machine. Voor een goed klimaat in de cabine is er een overdrukunit gemonteerd die zorgt voor zuivere en schone luchttoevoer.

Voor het duurzamer werken zijn de dash-9 wielladers uitrust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daarmee voor een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid,  zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines