Zoek
Sluit dit zoekvak.

Primeur voor Spijkse Metaalhandel met eerste MHL340E

doorVan der Spek

Primeur voor Spijkse Metaalhandel met eerste MHL340E

Datum: 20-jul-13

Met de aflevering van de eerste Terex-Fuchs MHL340E door Benelux importeur Van der Spek heeft de Spijkse Metaalhandel van den Heuvel B.V. de primeur voor de Benelux.

Na vele jaren tot volle tevredenheid te hebben gedraaid met een Terex-Fuchs MHL350C was de keuze voor weer een Terex-Fuchs via Van der Spek snel gemaakt.

De nieuwe machine is in de werkplaats van Van der Spek in Vianen geheel klaar gemaakt naar de wensen van de Spijkse Metaalhandel. De meeste opties zijn uiteraard af fabriek op de machine besteld. Naast de standaard opties is er door het Application Center van Terex-Fuchs een speciale functie opgebouwd waarmee, zonder het apart afstellen van liters en drukken van de hydraulische functies voor de uitrustingstukken, met één druk op de knop op het dashboard de juiste liters en drukken worden geleverd voor de verschillende uitrustingsstukken die aan de machine gemonteerd worden.

Om geen vervuiling in het hydraulisch systeem van de Fuchs te krijgen, zijn de retourleidingen van werktuigfuncties uitgevoerd met extra retourfilters waardoor eventuele vervuilingen uit de werktuigen worden tegen gehouden.

Om de poliepgrijper, sorteergrijper, magneetplaat en sloopschaar snel en eenvoudig te kunnen wisselen is er een Oilmaxx snelwisselsysteem op de machine gemonteerd, zodat er zonder het losdraaien van slangen gewisseld kan worden. Dit bespaart kostbare tijd.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL340E is voorzien van de geheel nieuwe 6-cilinder Deutz 6.1 L6 welke met zijn 129 kW voldoet aan de nieuwste Tier Iv-interim emissie-eisen. Hiermee toont de Spijkse Metaalhandel van den Heuvel B.V. weer aan dat men voorop loopt als het gaat om duurzame investeringen.

Om ook met de schrootschaar en sorteergrijper goed en nauwkeurig te kunnen werken is de machine uitgevoerd met een bak-kinematiek. Met de giek van 7.2 meter en de lepelsteel van 4.5 meter heeft de machine een groot bereik van ruim 12 meter.

De Spijkse Metaalhandel van den Heuvel BV vindt zijn oorsprong in het eenmansbedrijf dat W.C.H. van den Heuvel in 1945 oprichtte. Direct na de Tweede Wereldoorlog ging het bedrijf van start met de handel in papier en lompen. Enkele jaren later werd de in- en verkoop van metalen als bedrijfstak toegevoegd.
 
In 1971 overleed de grondlegger van het bedrijf en drie van zijn zoons zorgden voor de voortzetting van de onderneming.
 
Al snel werd het uitvoeren van sloopprojecten aan de werkzaamheden toegevoegd. Een logische stap, omdat bij sloopwerkzaamheden in de regel veel metaalafval vrijkomt.
 
Inmiddels is Spijkse Metaalhandel van den Heuvel BV uitgegroeid tot een bloeiende, internationaal opererende organisatie waar, met inmiddels een derde generatie opvolgers in de startblokken, vol vertrouwen wordt gewerkt aan de toekomst.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines