Zware Hyundai R520-9 geleverd aan Rasenberg/ROB

doorVan der Spek

Zware Hyundai R520-9 geleverd aan Rasenberg/ROB

Datum: 25-nov-11

Er is wederom een nieuwe machine afgeleverd door Van der Spek Vianen aan Rasenberg in Breda. Na diverse Dynapac asfaltafwerkmachines en walsen en een Powerscreen Chieftain 1400 rupsmobiele zeefmachine is er nu een nieuwe 55 ton zware Hyundai R520-9 graafmachine geleverd.

De Hyundai R520-9 zal ingezet gaan worden bij de R.O.B. (Recycling & Overslag Breda), één van de werkmaatschappijen van de divisie Infra bij de Rasenberg Groep. 

Rasenberg werkt al 90 jaar als zelfstandige organisatie in Nederland aan bouwkundige, infrastructurele, milieutechnische en procestechnologische projecten. Ruim 600 medewerkers zijn werkzaam bij de divisies Infra, Bouw, Milieu en Service en werken onder andere voor landelijke overheid, provincies, gemeenten, Rijkswaterstaat, ingenieurs- en adviesbureaus, architecten, projectontwikkelaars, energiebedrijven, (food-)industrie en milieudiensten.

De activiteiten van de werkmaatschappij R.O.B. omvatten het innemen van sloop- en bouwafval en ongebroken asfalt en het verwerken van deze materialen tot nieuwe funderingsmaterialen. R.O.B. heeft de mogelijkheid om zand en andere bouwstoffen over te slaan en af te zetten in de regio Breda. Ze is actief als tijdelijke opslagplaats en ze neemt schone (AW2000) en licht verontreinigde (klasse wonen en/of industrie) grond in die ze, al dan niet behandeld, weer afzet in de markt. Daarnaast behoort R.O.B. sinds 2010 tot de vier grootste leveranciers van wegenzout in Nederland.

De nieuwe Hyundai R520LC-9 zal hoofdzakelijk  worden ingezet bij de op- en overslag en het beladen van de te breken producten bij de mobiele breker en zeefmachine van R.O.B.

Hyundai’s R520LC-9 is voorzien van een Cummins QSM11 6-cilinder turbodiesel motor met een inhoud van 10,8 liter. De motor levert een vermogen van 362 pk.
Voor de hydrauliek is de machine uitgerust met Kawasaki tandemzuigerpompen welke een grote opbrengst hebben van wel 2 x 360 liter/min. Door het optimaal samenwerken van de motor en het hydraulisch systeem wordt er zeer efficiënt omgegaan de brandstof, hetgeen een gunstig verbruik tot gevolg heeft.

Op de machine is een overdrukunit op de cabine gebouwd, zodat de machinist in een veilige, stofvrije omgeving kan werken. Om de veiligheid nog verder te verhogen is de machine uitgevoerd met een camera op het contragewicht, waardoor de machinist goed kan zien wat er achter hem gebeurt en hij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Net als alle nieuwe serie-9 machines is ook deze R520-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren etc. Deze service is gratis en is door de klant zelf uit te lezen.

De machine heeft net als alle nieuwe Dash-9 serie machines 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. een luxe Savas stoel, elektrische koelbox, opklapbare treeplank, werklampen op de cabine en giek.
 

Van der Spek, Bouwmachines