Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vierde Powerscreen Warrior afgeleverd bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas

doorVan der Spek

Vierde Powerscreen Warrior afgeleverd bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas

Datum: 27-nov-11

Begin 2011 leverde Marijs Recyclingtechniek, een dochteronderneming van Van der Spek Vianen, de eerste nieuwe rupsmobiele Powerscreen Warrior 1800 bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas om de onlangs opgestarte recyclingtak van G.M. Damsteegt te versterken en voorbereid te zijn op wensen van de klanten.

Hierna besloot G.M. Damsteegt, door de goede ervaringen met de Powerscreen Warrior 1800 én de goede ondersteuning door Benelux Powerscreen importeur Van der Spek, zijn recycling- en zeefmachinepark uit te breiden met nog een Powerscreen Warrior 800 en Powerscreen Warrior 1400.

Door deze investering in de Powerscreens kan nu zonder problemen worden ingegaan op vraagstukken als het in meerdere fracties- en zeer fijn afzeven met grote capaciteiten, het afzeven van zeer grove delen en bijvoorbeeld op het afzeven van geshredderde fracties uit de shredders van Damsteegt.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de G.M. Damsteegt zeer hoog in het vaandel staat, heeft Damsteegt besloten om nog een Powerscreen Warrior 1800 in haar materieelvloot op te nemen, zodat er nog beter aan deze wensen kan worden voldaan.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880 mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om zeer natte, kleverige en in elkaar hakende producten te zeven.

De nieuw geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

Net als alle Warriors is ook deze nieuwe Warrior 1800 voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandsbediening, waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en te laten rijden.
 
G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren ’90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines. In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. En om te blijven inspelen op de vragen uit de markt is er nu een recyclingtak toevoegd aan de diensten van Damsteegt.

Op korte termijn zullen er door Marijs Reyclingtechniek nog meer machines worden geleverd bij G.M. Damsteegft welke de recycling- en overslagtak zullen versterken en de markt zullen verrassen.

Van der Spek Vianen en Damsteegt zijn geen onbekenden van elkaar. Eerder werden al Bell dumpers, Hyundai graafmachines en zoals gezegd diverse Powerscreen zeefmachines geleverd.

Van der Spek, Bouwmachines