Zeer complete SieboTec 6000E geleverd bij Indaver Vagroen/TOP Gaarkeuken

door-Van der Spek-

Zeer complete SieboTec 6000E geleverd bij Indaver Vagroen/TOP Gaarkeuken

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een zeer complete nieuwe hybride SieboTec 6000E afgeleverd bij Inadaver Vagroen/TOP Gaarkeuken. De nieuwe SieboTec is o.a. uitgerust met stenenbanden op zowel de fijne- als overmaat transportband en windshifting over de overmaatband om de beste kwaliteiten compost te kunnen produceren.

Ondanks deze opties kan de machine in één transport worden verzet zonder dat er delen gemonteerd dienen te worden. Indaver zet de machine in op diverse locatie dus het transport moet eenvoudig en veilig kunnen worden uitgevoerd.

Met de investering in een nieuwe SieboTec 6000 E zet Indaver verder in op de verduurzaming van haar machinepark. Dankzij de in de machine aanwezige generator met besturing kan de machine zowel op het stroomnet als duurzame Stage-V generator draaien. De ideale combinatie van duurzaamheid, capaciteit en mobiliteit. Alle componenten op de Siebotec trommelzeef worden middels elektromotoren aangedreven. Dit zijn voor de transportbanden geïntegreerde trommelmotoren van hoge kwaliteit en hebben tevens een compacte bouwwijze.

De 6,5 m3 grote 100 % slip vrije voedingsbunker voert de compost gelijkmatig in de 5.500 x 2.200 mm grote zeeftrommel, totaal is er 34M2 zeefoppervlakte aanwezig. Om het wisselen van de trommel nog eenvoudiger te maken is de machine uitgerust met een hydraulisch systeem dat de trommel lift en naar de zijkant brengt zodat hij kan worden opgepakt.

Zowel de grove als de fijne fractie afvoerbanden hebben hoge afstorthoogtes waardoor er gemakkelijk met grote wielladers gewerkt kan worden, de afvoerbanden zijn standaard gegalvaniseerd uitgevoerd. Mocht het onverhoopt benodigd zijn dan kunnen de banden als cassettes uit de machine worden gehaald zodat onderhoud en reparatie veilig en snel kunnen worden uitgevoerd.

Om altijd goed bij de bediening te kunnen komen is deze bij de SieboTec Siebo 6000 geplaatst aan de voorzijde van de machine. Op de grote kleuren touchscreen kunnen alle functies en instelling van de machine eenvoudig worden ingesteld en afgesteld. Tevens is op de achterzijde van de machine nog een extra bedieningspaneel aanwezig voor het in- en uitklappen en het instellen van de trommelbelading. De 8-kanaals afstandsbediening maakt het bedienen nog gemakkelijker.