Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wessem Port Services kiest wederom voor Van der Spek/Terex-Fuchs

doorVan der Spek

Wessem Port Services kiest wederom voor Van der Spek/Terex-Fuchs

Datum: 10-jan-12

Nadat hij al uitgebreid te zien is geweest op de Open Dagen bij Van der Spek Vianen is de Terex-Fuchs MHL360D als de 8ste nieuwe Terex-Fuchs richting het zuiden van Nederland vertrokken om bij Wessem Port Services (WPS) te worden ingezet. Met deze levering komt het aantal actief werkende Terex-Fuchs overslagmachines op 5 stuks.

De nieuw geleverde machine is gekomen ter vervanging van een Terex-Fuchs MHL360 welke na vele trouwe dienstjaren en probleemloze draaiuren is ingeruild om bedrijfszeker te blijven. Snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers staat bij WPS zeer hoog in het vaandel dus de machines in het machinepark moeten een zeer hoge bedrijfszekerheid hebben om onnodige stilstand te voorkomen.

Om dit te kunnen garanderen naar hun opdrachtgevers heeft WPS de machines bij Van der Spek gekocht met een compleet reparatie- en onderhoudscontract, zodat het onderhoud en eventuele reparaties snel en adequaat worden uitgevoerd door de technische dienst van Van der Spek zonder voor verrassingen te komen te staan.

Wat 40 jaar geleden begon als een bescheiden bedrijf in zand en grind, groeide in de loop der jaren uit tot één van de grootste logistieke dienstverleners in de regio Limburg op het gebied van op- en overslag en bewerking van bulkgoederen. Nog steeds behoort de levering van zand en grind tot het huidige productassortiment.

Met de Maas en het Albertkanaal als uitvalsbasis reiken de activiteiten van WPS inmiddels tot over de hele wereld. Centraal gelegen, tussen de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen enerzijds en het Duitse Ruhrgebied anderzijds, staat men garant voor een snelle en efficiënte aan- en afvoer van grondstoffen. De organisatie beschikt over mobiele kranen die op elke gewenste locatie binnenschepen en coasters kunnen laden en lossen, en over vaste en mobiele breek- en zeefinstallaties, die het mogelijk maken om de materialen tot elke gewenste afmeting te bewerken.

WPS maakt bij al deze activiteiten gebruik van zes eigen havens in Nederland en België, in de plaatsen Wessem, Stein, Maastricht, Lanaken en Tessenderlo.  De onderneming is actief in diverse bedrijfstakken, met name in de chemische industrie, de (wegen-)bouw, papierindustrie, keramische industrie, de agrarische sector en de containerbranche.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL360D komt met zijn bereik van 18 meter uitstekend tot zijn recht bij het beladen en lossen van de binnenvaartschepen. Door de 9,7 meter lange giek en 7,8 meter lange steel is het beladen en lossen van 12 tot 14 meter brede schepen geen probleem.

De standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan naast het omhoog gaan tot een zichthoogte van 6,10 meter ook nog 2,2 meter vooruit gezet worden om bij het laden en lossen goed in het ruim van het schip te kunnen kijken.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 7,2 liter 6-cilinder Tier III motor met 186 kW verantwoordelijk.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines